Adverteren bij googleAdverteren bij Google kan veel opleveren voor je bedrijf maar ook veel kosten. Je kunt ook op diverse manieren adverteren. Of het nu gaat om adverteren op social media, televisie of in de krant. Maar je kunt ook door middel van Google adverteren. Dit kan erg veel voordelen hebben adverteren bij Google.

Maar wat zijn de kosten van adverteren bij Google? Hoe adverteer je bij Google? Het zijn allemaal vragen die je kunt hebben en waar je wel je best voor moet doen. Het is ook handig om te weten. Door te adverteren met Google kun je veel bereiken. Hieronder lichten we meer toe over adverteren bij Google en de kosten.

Adverteren kost natuurlijk geld. Maar hoe duur en hoeveel het gaat kosten is natuurlijk echt van jezelf afhankelijk. Het is daarom ook moeilijk te beantwoorden wat het gaat kosten. Het kost dus echt zoveel als jezelf wilt. Het is wellicht een antwoord waar je niet zoveel aan hebt. Dat is logisch, maar het is echt geheel aan jezelf. Wat wil je investeren? Hoe komt je campagne eruit te zien?

Hoe zet je jouw campagne op? Hoe lang duurt de campagne? Hoe wil je het opzetten? Hoeveel stel je per klik in. Het zijn allemaal antwoorden die jezelf in kunt vullen en die jezelf bepaalt. Het zijn ook allemaal antwoorden die je ook zelf instelt. Zo simpel is het dus eigenlijk. Online adverteren is natuurlijk heel anders dan dat je offline adverteer. Je betaald in een krant niet voor een klik.

 

Adverteren bij Google kosten

 

Met adverteren op zoekmachines als google.nl kun je instellen hoeveel hoe veel adverteren bij Google mag kosten je maximaal per dag kwijt wilt zijn (dag budget) en wat je maximaal wilt betalen voor vertoningen per keyword (max CPC). Op deze manier kun je zelf je budget bepalen. Daarbij komt, doordat het op basis van een veiling is je € 0.01 meer betaalt dan de concurrent met dezelfde Ad rank** en daarmee vaak onder je maximale CPC blijft. Met andere woorden, het komt regelmatig voor dat je onder je maximale gestelde dag budget blijft.

 

Je kunt een budget instellen als je wilt adverteren op zoekmachines als Google. Je kunt kiezen hoeveel je max per dag krijgt bent. Je kunt ook kiezen wat je maximaal wilt betalen per keyword (CPC). Indien iemand daar dan op klikt betaal je geld voor die klik. Voorbeeld iemand zoekt iets over onderbroeken van bamboe. Jij hebt maar een webshop voor en stelt dat in als zoekwoord met een maximaal bedrag van €0,05 per klik. indien iemand dan op jouw website klikt of jouw advertentie dan betaal je voor die klik van dat zoekwoord. Maar je kunt een max in stellen indien je concurrent hoger is betaal je minder als hij bijvoorbeeld een maximum van €0.06 heeft.

 

Dagbudget

 

Inherent houdt dit dus ook in dat als je een beperkt budget hebt dat het kan voorkomen dat je minder zichtbaar bent dan je wilt. Vaak kun je dit al verbeteren door middel van optimalisaties in de instellingen en/ of campagnes.

Het kan wel zo zijn dat je soms minder zichtbaar bent met een beperkt budget. Dit kan natuurlijk erg vervelend zijn. Toch kun je dit met instellingen en optimalisaties van campagnes wel goed lukken. Het is echt maar net hoe je het instelt en wat je ermee doet. Het is zeer belangrijk dat je een dag budget instellen. Je kunt kiezen voor een minimum en een maximum bedrag. Het kan vanaf €0.01 zijn. Dit is dus waarom ik zeg het kost hoeveel je maar wilt want je kunt het zelf instellen. je kunt met een beperkt budget jouw vindbaarheid echt sterk vergrote.

 

adverteren bij google

 

Adverteren bij facebook tips

 

Indien je meer wilt weten over online adverteren en budget, kijk dan ook bijvoorbeeld naar:

  • Wat andere mensen in je markt doen
  • Hoe je eigen resultaten gaan
  • Hoe mensen reageren op je advertenties
  • Blijf altijd leren hoe je met adverteren bij Google de kosten laag houdt.

Het zijn allemaal verschillende trucjes die zeer bepalend kunnen zijn. Er zijn echt natuurlijk nog veel meer tips die je in acht kunt nemen. Zoals: ken je niche, ken je doelgroep, zoek de juiste zoekwoorden. Door jezelf echt goed te verdiepen in je doelgroep kun je echt super veel bereiken.

Je kunt natuurlijk goed kijken wat iemand wil, hoe iemand is, wat is zijn koopgedrag. Daar kun je met jouw advertenties goed op inspelen en er dan al veel uithalen als je online wilt adverteren. Je kunt natuurlijk ook altijd online advies opzoeken. Hoe meer je jezelf erin verdiept, hoe makkelijker iets gaat.

Je kunt echt veel bereiken door middel van goed onderzoek en advies at je van mensen krijgt. laat je dus niet uit het veld slaan en verdiep jezelf er goed in. Je kunt echt veel meer bereiken dan je denkt. Zeker met Google keywords en de juiste strategie.

 

Hoe bepaal je je marketingbudget?

 

.De meest gebruikte berekening bij online adverteren op Google is kosten per click. Je kunt ook op vele andere manieren adverteren zoals betalen per view/impressie of dat je er van uitgaat dat je betaalt per acquisitie. Deze score kan worden berekend op basis van de variabelen en advertentierelevantie. De kwaliteit van het sleutelwoord (keyword) en de landingspagina is hierbij erg belangrijk. Dit geldt vooral bij een advertentie ranking waarmee verschillende adverteerder wordt vergeleken. Dan kijken ze naar de relevantie van de advertenties en de kwaliteit in dit geval.

 

Wil jij meer resultaat met je website maar weet je niet precies hoe?

 

Er zijn bewezen methodes en strategieën die je gewoon kunt gebruiken om meer te bereiken met je online marketing. In deze tijd hoef je het niet meer allemaal zelf te bedenken maar alleen nog maar nadoen en verbeteren.

In de onderstaande cursus leer je stap voor stap hoe jij een succesvol bewezen marketing systeem opzet. Deze systemen worden door veel grote bedrijven gebruikt en werken tot de dag van vandaag nog heel goed.

Met deze systemen leer je bijvoorbeeld je marketing automatiseren, maar ook testen en meten zodat je betere resultaten krijgt.

Ben jij benieuwd naar de systemen waar ik het over heb? Neem dan eens een kijkje op de onderstaande pagina. Het werkt echt.

 

Master Marketeer

 

 

Share This