Affiliate marketing aanbieders? Wil je graag aan de slag gaan met affiliate marketing dan ben je absoluut niet de enige. Nee, steeds meer ondernemers gaan aan de slag met affiliate marketing. Het is simpelweg één van de meest belovende varianten van online marketing. Je loopt zelf nagenoeg geen risico, terwijl je wel een behoorlijk hoog passief inkomen op kunt bouwen.

Voordat het zover is, moet je wel de nodige inzet leveren. Je moet namelijk je eigen affiliate websites op gaan bouwen, je moet samenwerkingen aan gaan met affiliate marketing aanbieders en je moet jouw websites gaan optimaliseren. Het doel is uiteraard om zoveel mogelijk bezoekers naar je website te lokken. Vervolgens moet je deze bezoekers gaan overtuigen om een bepaald product/dienst af te gaan nemen. Hiervoor plaats je een link naar de website van de affiliate marketing aanbieder. Dat is de partij die producten wilt gaan verkopen en daarvoor de hulp van een affiliate netwerk ingeschakeld heeft.

In dit artikel kan je meer over dit gehele proces lezen. Wat is een affiliate marketing aanbieder? Wat is een affiliate marketing netwerk? Hoe kom je met hen in contact? Wat is voor jou als affiliate het beste om te doen? En tot slot willen we je ook graag nog wijzen op een perfecte cursus.

Welke affiliate marketing aanbieders zijn er in Nederland?

De wereld van affiliate marketing is steeds groter aan het worden. Dat is nou eenmaal een feit waar we niet om heen kunnen. De hoeveelheid geld die in deze wereld omgaat, wordt dus ook steeds hoger. Dit komt onder andere doordat er ook meer en meer affiliate aanbieders in Nederland actief zijn.

Wat is nou precies een affiliate marketing aanbieder? Dat is een partij waar vraag en aanbod bij elkaar komt. Adverteerders sluiten zich bij een netwerk aan om hun producten te laten verkopen, terwijl affiliates zich aansluiten om de producten te gáán verkopen. Een affiliate marketing aanbieder is hier de derde partij in. Zij faciliteren, brengen vraag en aanbod bij elkaar en dragen zorg voor de commissies. Binnen de wereld van affiliate marketing spelen de commissies uiteraard een belangrijke rol. De affiliate marketing aanbieders zorgen er dan ook voor dat alle afspraken goed gemaakt zijn en dat er geen ruimte voor discussie is. Hierdoor weten zowel de adverteerders als de affiliates waar ze mee te maken krijgen en welke tarieven zoal gelden.

In Nederland zijn momenteel onder andere de volgende affiliate marketing aanbieders actief:

Deze affiliate marketing aanbieders zijn in feite de grootste in Nederland. Je kunt hierbij dus kiezen voor een internationale partij (Daisycon/Tradetracker) of voor een Nederlands bedrijf (Coolblue/Bol.com). De keus is aan jou. Het belangrijkste is in ieder geval dat je producten gaat promoten waar je een passie voor hebt. Als dat het geval is, ben je namelijk veel gemotiveerder. Je kunt daarnaast ook veel betere content schrijven en zodoende is de kans groter dat je sneller gaat groeien met je website. Ons advies is dan ook om het assortiment/aanbod van de affiliate marketing aanbieders te bekijken. Vergelijk de verschillende aanbieders op zowel het aanbod als op de afspraken en maak uiteindelijk de beste keuze. Hierbij is het dus ook van belang om naar de hoogte van de commissies te kijken.

Het is overigens goed om te vermelden dat dergelijke aanbieders ook wel als een affiliate netwerk omschreven worden. Daarover kan je hieronder meer lezen.

Hoe kom je in contact met affiliate aanbieders?

Je kunt tegenwoordig relatief makkelijk in contact met affiliate aanbieders komen. Laten we als voorbeeld Tradetracker nemen. Je gaat naar de website van deze aanbieder en meld je aan als affiliate. Uiteraarde moet je daarbij je bedrijfsgegevens opgeven en vervolgens wordt de aanmelding in behandeling genomen. Je krijgt een mailtje van één van de medewerkers van Tradetracker met daarin een ‘opdracht’. Ze vragen je namelijk om de naam van Tradetracker ergens op jouw website te vermelden. Op die manier kan het bedrijf verifiëren dat de desbetreffende website ook daadwerkelijk van jou is. Vervolgens kijkt het bedrijf of jouw website aan alle voorwaarden voldoet. Denk hierbij aan een korte analyse van de content en de cookie policy.

Is je aanmelding goedgekeurd? Dan kan je je aanmelden voor één van de campagnes. Deze campagnes zijn door de adverteerders beschikbaar gesteld. Je kunt je daar als affiliate voor aanmelden en vervolgens de producten/diensten uit de campagne gaan promoten.

Het proces hierboven heeft dus betrekking op Tradetracker. Feit is dat het proces grotendeels gelijk is bij de andere affiliate aanbieders.

 

Affiliate marketing nederlande

Kan iedereen affiliate worden?

Wil je graag als affiliate aan de slag? Dan is het goed om te weten dat je niet zomaar affiliate kan worden. Nee, je moet de beschikking hebben over je eigen website én over een account bij een affiliate aanbieder. Als dat het geval is, ben je eigenlijk een affiliate en kan je aan de slag gaan.

Wat heb je ervoor nodig?

Je moet dus sowieso een eigen website hebben. Deze website moet aansluiten op jouw passies en op één van de campagnes van één van de affiliate marketing aanbieders. Zonder een dergelijke campagne kan je namelijk alsnog geen producten verkopen.

Daarnaast is het ook aan te raden om over een KVK inschrijving te beschikken. Ook is het belangrijk om te weten dat je als affiliate belasting moet gaan betalen. Dit is sowieso 21% omzetbelasting en vervolgens ook nog de inkomstenbelasting. Houd hier dus goed rekening mee!

Tip: Affiliate marketing revolutie cursus

Wil je direct goed van start gaan als affiliate en wil je inzicht krijgen in de verschillende affiliate marketing aanbieders? Wil je graag een groot passief inkomen op gaan bouwen? Dan is het absoluut aan te raden om te starten met de Affiliate marketing revolutie cursus. Deze cursus legt jou alles uit over affiliate marketing. Je leert alle ins en outs, je krijgt handige tips en je kunt zodoende direct van start gaan. Heb je hier interesse in? Klik dan direct op deze link om je aan te melden voor de Affiliate marketing revolutie cursus!

Share This