Hoe werkt een affiliate linkAffiliate marketing via AliExpress een goed idee? Zodra je aan de slag gaat met affiliate marketing heb je natuurlijk veel keuze uit het aantal affiliate marketing netwerken. Er zijn een heleboel Nederlandse affiliate netwerken, maar je kunt natuurlijk ook terecht bij de grote online webshops zoals AliExpress en Amazon.
Maar is het nou een goed idee om affiliate via AliExpress te worden? Of kun je beter voor een Nederlands affiliate netwerk gaan.
In dit blogbericht gaan we dieper in op affiliate marketing via AliExpress en of het wel of geen goed idee is om je ervoor aan te melden.

Wat is AliExpress?

AliExpress is een Chinese webwinkel gigant met heel veel verschillende producten. Natuurlijk is het platform AliExpress heel populair in Nederland omdat de producten er goedkoop zijn en het aanbod heel groot is. Voor een paar euro krijg je de mooiste spullen in huis waar je in Nederland al snel tientallen euro’s zou moeten betalen.
Als consument heb je hier natuurlijk een groot voordeel aan. Maar is dat ook zo als je affiliate bent van AliExpress?
Hoe meer waarde aan geld je namelijk verkoopt als affiliate hoe meer geld je verdient. Daarom is het lang niet altijd een goed idee om aan de slag te gaan met AliExpress als affiliate.

De voordelen van affiliate zijn bij AliExpress

Een van de grootste voordelen die je hebt als je affiliate wilt worden bij AliExpress is dat je ontzettend veel keuze hebt uit het aantal producten dat je kunt promoten. Daarnaast is het in mijn ervaring ook vrij makkelijk om geaccepteerd te worden als affiliate.
Dat betekent dat je na je aanmelding vrij snel aan de slag kunt gaan met het promoten van de producten die ze op hun platform aanbieden.
Een ander voordeel is dat het affiliate Dashboard van AliExpress makkelijk te begrijpen is en dat je alle tools en middelen makkelijk kunt vinden.

De nadelen van affiliate zijn bij AliExpress

Natuurlijk heeft het affiliate programma van AliExpress ook nadelen. Een van de grootste nadelen is dat de producten bij AliExpress heel goedkoop zijn. De kans dat je veel geld gaat verdienen via het AliExpress affiliate platform is klein om dat de commissies die je kunt verdienen in de meeste gevallen om centen gaat.
Stel dat je 8% commissie zou krijgen op een product van 2 euro. Dat zou betekenen dat je 16 cent zou verdienen als je een product succesvol promoot.
Om deze reden raad ik het voor de meeste affiliates af om in zee te gaan met het affiliate programma van AliExpress, omdat het heel moeilijk is om er een mooi geld bedrag bij te verdienen.
Een ander nadeel van AliExpress is dat de meeste producten van lage kwaliteit zijn. Als jij producten promoot die eigenlijk heel slecht zijn, bestaat de kans dat een bezoeker van jou website jou daarop aan zal kijken.
Dit is natuurlijk slecht voor de reputatie van je site. Daarnaast heb je ook de kans dat producten worden teruggestuurd en dat er veel klachten komen over de producten.
Op het moment dat de klant die het product via jou heeft gekocht het geld terugvraagt, vervalt jouw commissie.

 

Marketing funnels

Veel bezoekers nodig

Als je aan de slag wilt gaan met het affiliate marketing programma via AliExpress, heb je daarvoor veel bezoekers nodig. Om een paar honderd euro in de maand te verdienen, moet je echt heel veel mensen door sturen naar het platform AliExpress.
Het zou natuurlijk kunnen dat jij met je website al duizenden bezoekers per dag krijgt. In dat geval hoeft het geen probleem te zijn om eens een link naar AliExpress te plaatsen.
Maar als je met je website een beetje geld wilt verdienen, raad ik je aan om in plaats van AliExpress, te kiezen voor een platform zoals Bol.com of Amazon.
Ondanks dat ook hier de commissie vergoedingen niet hoog zijn, zijn wel de producten een stuk duurder. Dat betekent ook dat je veel minder hoeft te verkopen om geld te verdienen.
Stel dat je een website hebt over laptops en computers en daarbij een computer van 750 euro verkoopt. Met een commissie percentage van 4% ontvang je over die 750 euro al 30 euro aan commissie.

Goede betrouwbare producten kiezen

Er is één ding dat ik zeker geleerd heb als het gaat om affiliate marketing. Dat is namelijk dat je altijd moet zorgen dat je alleen de beste producten aan je bezoekers aanbiedt.
Je bezoekers vertrouwen jou en zullen producten blindelings van je kopen. Dan is het aan jou natuurlijk de taak om alleen producten van hoge kwaliteit te verkopen.
Hierdoor help je je bezoekers het beste en breng je ze niet in de problemen doordat jij ze een slecht product hebt aangeraden.
Om ervoor te zorgen dat je altijd goede en betrouwbare producten aanbiedt, is het een goed idee om het product eerst zelf aan te schaffen of om het nodige onderzoek te doen naar de producten.
Als je dat doet kom je er al snel achter dat AliExpress vrijwel nooit een goede keuze is voor het promoten van producten.

Starten met affiliate marketing

Ben je nog niet begonnen met affiliate marketing en ben je aan het uitzoeken hoe je het beste kunt beginnen? Dan raad ik je aan eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie.
De affiliate marketing revolutie is een online video training waarin je stap voor stap leert hoe jij kunt beginnen met affiliate marketing. Je leert hoe jij je eerste website maakt, welke producten je het beste kunt promoten en hoe je ervoor zorgt dat jij zo snel mogelijk je eerste commissie hebt verdiend.
Toen ik begon met affiliate marketing heb ik de affiliate marketing revolutie ook gevolgd en heb ik dankzij deze cursus binnen 4 maanden al mijn eerste commissie verdiend.
Zonder deze cursus had het me zeker veel langer geduurd en had ik misschien wel nooit mijn eerste commissie verdiend.
Daarom raad ik je zeker aan de affiliate marketing revolutie te volgen. Het vergroot je kans op succes.
Klik hier voor meer informatie over de affiliate marketing revolutie.

Share This