Affiliate Marketing Budget

Ben je van plan om te beginnen met affiliate marketing en vraag jij je af wat voor een budget je daarvoor nodig hebt? Starten met affiliate marketing hoeft niet veel geld te kosten, maar je kunt het wel zo duur maken als je zelf wilt. Zo zijn er verschillende strategieën om aan de slag te gaan met affiliate marketing en ben je bij de ene strategie duurder ui dan bij de andere strategie. Daarom vertel ik je graag meer over de algemene kosten van affiliate marketing en waarop je allemaal moet letten.

 

Wat is Affiliate Marketing?

Als je wilt gaan beginnen met affiliate marketing, heb je vast al een beetje een idee van wat affiliate marketing precies is. Toch is het goed om te benadrukken dat je affiliate marketing op diverse manieren kunt toepassen en dat zo affiliate marketing er anders kan uitzien voor iedere affiliate.

Met affiliate Marketing promoot je producten voor andere mensen en krijg je een commissie als je dat succesvol doet. Je kunt hierbij gebruik maken van verschillende manieren van affiliate marketing. Bekende manieren om producten te promoten zijn:

  • Een blog of website
  • Google Ads
  • Facebook Ads

Afhankelijk van welke manier je kiest heb je een bepaald budget nodig voor affiliate marketing om ermee te kunnen beginnen.

Blog of website:

Bij een blog of website schrijf je over interessante onderwerpen die te maken hebben met de producten die je wilt gaan promoten.  Dit doe je door teksten te schrijven op je website. Deze teksten zorgen ervoor dat er vanuit google gratis bezoekers naar je website komen. Deze bezoekers zijn potentieel ook geïnteresseerd in wat je verkoopt.

Google Ads & Facebook Ads:

Ook kun je via Google Advertenties affiliate producten en diensten promoten in ruil voor een commissie. Je maakt dan gebruik van landingspagina’s voor een product en maakt advertenties via Google waardoor je direct bovenaan de zoekmachine staat. Je richt daarmee je advertenties op bepaalde zoekwoorden die passen bij het product dat je promoot.

Bij Facebook Ads, maak je ook gebruik van advertenties. Deze advertenties kun je richten aan bepaalde doelgroepen. Facebook weet namelijk heel veel over de gebruikers van Facebook waardoor je makkelijk de juiste mensen naar je affiliate aanbieding kan sturen.

Geld verdienen met builderall

 

Wat voor een budget voor affiliate marketing?

Als je met affiliate marketing aan de slag gaat start je eigenlijk een online marketing business. Affiliate marketing is namelijk een vorm van marketing. Toch kun je online heel goedkoop je eigen bedrijf starten en hoeft dat tegenwoordig niet meer veel geld te kosten.

Het minimale budget dat je nodig hebt om te kunnen starten met affiliate marketing is minder dan 100 euro. Als je dat vergelijkt met het starten van een offline bedrijf, heb je daar vaak al snel meer dan 10.000 euro nodig.

Natuurlijk kun je het met affiliate marketing ook een stuk duurder maken. Bijvoorbeeld door bepaalde onderdelen van je business uit te besteden aan andere mensen, of door gebruik te maken van Google en Facebook advertenties. Om een aantal diensten uit te besteden heb je als snel 500 tot 1000 euro per maand nodig. Hierbij kun je denken aan het laten schrijven van je teksten.

Gratis starten met affiliate marketing

Als je net begint met affiliate marketing, wil je daar natuurlijk niet te veel geld aan uitgeven. Het liefste zou je natuurlijk helemaal gratis starten met affiliate marketing, omdat je geen idee hebt of je er wel echt geld mee kunt verdienen.

Hoewel het wel mogelijk is om gratis te starten met affiliate marketing, is het zeker niet aan te raden om dat te doen. Een van de belangrijkste redenen waarom je beter niet helemaal gratis kunt starten is omdat je dan ook een gratis website gaat beginnen.

Een gratis website ziet er totaal niet professioneel uit, waardoor ook je commissies gaan tegenvallen. Daarnaast heeft de ervaring geleerd dat vrijwel iedereen die begint met een gratis website, vroeg of laat overstapt naar een betaalde website. Je kunt daarom net zo goed direct een kleine bijdrage betalen voor je website. Je kunt bij Neostrada namelijk al voor 3 euro per maand je eigen website beheren.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere manieren om gratis te starten met affiliate marketing. Bijvoorbeeld met een Facebook groep of profiel, of via openbare marktplaatsen. Ook hierbij kan ik uit ervaring vertellen dat dit geen goede manieren zijn.

 

De beste manier om te beginnen

Je hebt nu kunnen lezen dat het helemaal niet zo veel geld kost om op een goede manier met affiliate marketing te beginnen. De beste manier om direct aan de slag te gaan om zo snel mogelijk geld te verdienen met affiliate marketing is door een eigen website of blog te starten. Voor het starten van een website of blog heb je weinig budget nodig en hoeft dat dus niet veel geld te kosten.

Met alleen een website van nog geen 50 euro per jaar ben je er al en kun je potentieel duizenden euro’s per maand verdienen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is het schrijven van teksten die te maken hebben met het product dat je wilt gaan promoten. Hoe meer teksten je schrijft, hoe meer gerichte bezoekers er naar je website zullen komen en hoe groter de kans is dat je daadwerkelijk geld gaat verdienen.

 

Affiliate Marketing Revolutie

Wil je precies weten hoe je een succesvolle website of blog begint voor affiliate marketing en wil jij jouw kans op succes aanzienlijk vergroten? Dan raad ik je aan om eens naar de Affiliate Marketing Revolutie te kijken. Hiermee leer je stap voor stap hoe jij je eigen succesvolle affiliate website bouwt, zonder dat je zelf alle belangrijke informatie hoeft te zoeken.

Na het volgen van de cursus staat jouw eerste website online en is de kans op succes zeer groot. Dat komt omdat je het leert van Jacko Meijaard. Een van de grootste affiliate marketeers van Nederland. Hijzelf verdiend ruim 50.000 euro per maand met affiliate marketing. Reden genoeg om zijn methode toe te passen.

online geld verdienen als 14 jarige

 

Klik hier voor meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie (gratis video)

 

Share This