Affiliate marketing via coolblue. Als we het over één van de leukste bedrijven in Nederland hebben, spreken we over Coolblue. Dit bedrijf is relatief jong, maar is uitgegroeid tot een multinational. Het aanbod op Coolblue is ontzettend divers en door de jaren heen heeft Coolblue zich flink weten uit te breiden. Zo is het voor affiliates ook mogelijk om met affiliate marketing via Coolblue aan de slag te gaan. Wil jij met affiliate marketing starten? Of wil je jouw huidige affiliate websites flink uitbreiden? Dan is het wellicht lonend om in contact te komen met Coolblue. In dit artikel vertellen wij je alles over affiliate marketing via Coolblue. We kijken onder andere naar de mogelijkheden, hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Ook benoemen we enkele producten en productsoorten die je via Coolblue kunt gaan verkopen.

Wat is affiliate marketing?

Wellicht heb je nog nooit van de term affiliate marketing gehoord. Mede daarom beginnen we dit artikel met de vraag ‘wat is affiliate marketing?’. We kunnen allereerst aanstippen dat dit één van de nieuwste vormen van marketing is. Deze vorm van marketing is inherent aan het internet. Met affiliate marketing ‘verkoop’ je namelijk producten van een leverancier aan de bezoekers van je website.

Als jij een website/blog/webshop hebt, kan je er voor kiezen om producten zelf in voorraad te houden. Je loopt daarbij meerdere risico’s en je moet ook een opslagruimte voor de voorraad hebben. Bij affiliate marketing verkoop je ook producten, maar dan heb je geen omkijken naar het hele proces er om heen. Nee, bij affiliate marketing draait het erom dat jij bezoekers van jouw website warm weet te maken voor bepaalde producten. Bij het promoten van deze producten kan je een linkje plaatsen naar de website van de verkopende partij; in dit geval Coolblue. De bezoeker klikt op het linkje, komt op de website van de verkopende partij uit en kan daar de bestelling plaatsen.

De bestelling is bij de verkopende partij gedaan en de bezoeker betaalt ook aan de verkopende partij. Ondertussen weet de verkopende partij dat de bezoeker via jouw website bij hen terecht gekomen is. Het gevolg? Je ontvangt daar een bepaalde commissie voor. Bij affiliate marketing draait het er dan ook om dat je jouw bezoekers warm weet te maken voor bepaalde producten. Je moet hen overtuigen van de voordelen van het product. Als zij eenmaal overtuigd zijn, kunnen ze het product bij de verkopende partij aanschaffen. Jij hebt verder geen omkijken naar de betaling en de verzending. Nee, jij krijgt simpelweg de commissie. Dat klinkt als een ideale vorm van marketing en zaken doen, niet waar?

 

Afbeeldingsresultaat voor coolblue logo

Hoe werkt affiliate marketing via Coolblue?

Als je met affiliate marketing aan de slag gaat, moet je je eerst aanmelden bij een affiliate netwerk. Een affiliate netwerk is bijvoorbeeld Coolblue. Je kunt een affiliate netwerk beschouwen als een plek waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Coolblue zorgt voor de producten die je kunt promoten. Jij moet vervolgens voor bezoekers en kopende partijen zorgen.

Nadat je je hebt aangesloten bij Coolblue, kan je eigenlijk direct van start gaan. Je kunt je website gaan vullen met de producten en met teksten. Met de teksten kan je hoge rankings in Google verkrijgen, indien je website verder ook 100% in orde is. Je website moet snel zijn, moet responsive design hebben en moet veilig zijn. Als dat het geval is, krijg je een hoge ranking van Google en kan je veel bezoekers weten te trekken. Ook via social media kan je uiteraard een hoop bezoekers trekken.

Stel nou dat je een bepaald product van Coolblue wilt gaan promoten. Je schrijft daar een prachtig stukje tekst over en plaatst een afbeelding erbij. Vervolgens maak je een grote button met de tekst ‘Koop nu’. Aan die button hang je een speciale link. Deze link is verkregen met behulp van tracking software. Als een bezoeker op deze link klikt, wordt hij/zij doorverwezen naar de website van Coolblue. De website van Coolblue ziet aan deze link dat de bezoeker via jouw website daar terecht gekomen is. Als de bezoeker uiteindelijk een aankoop doet, weet Coolblue (via deze link) aan wie de commissie toegekend dient te worden. Bij affiliate marketing via Coolblue is het dan ook belangrijk dat je de juiste links weet te plaatsen.

Welke producten kun je promoten?

Een ontzettend groot voordeel van Coolblue is dat ze een uitgebreid assortiment hebben. Je hebt dus eigenlijk volledige vrijheid over welke producten je wenst te gaan promoten. Hierbij hebben we wel één handige tip: zorg ervoor dat je een passie voor het product hebt. Als jij vol passie aan de slag gaat, levert je dat namelijk betere resultaten op. Je bent gemotiveerd, je toont veel inzet en je kunt prachtige teksten over de producten schrijven. Op die manier weet je sneller jouw bezoekers om te toveren tot betaalde klanten bij Coolblue.

Voordat je aan de slag met affiliate marketing gaat, kan je dan ook het beste het assortiment van Coolblue bekijken. Kijk welke producten je interessant vindt en doe vervolgens marktonderzoek. Het is namelijk makkelijker om goed te scoren op producten waarbij je niet al te veel concurrentie hebt. Met name tegen de grote websites leg je het namelijk al snel af. Bij het promoten van de producten is het dan ook zaak dat je passie voor de producten hebt én dat je een unieke website weet op te bouwen.

Uitbetaling via Coolblue

Als de bezoeker een aankoop bij Coolblue doet, krijg jij hier een bepaalde commissie over. Deze commissie krijg je echter pas als de bezoeker het product ook echt in ontvangst heeft genomen. Mocht de bezoeker besluiten om het product te retourneren, vervalt jouw commissie. Mede hierom krijg je meestal pas na 31 dagen het bedrag van de commissie uitbetaald. Omdat Coolblue niet elke dag betalingen aan je wilt doen, wordt de commissie van bijvoorbeeld één maand opgeteld. Dat bedrag wordt vervolgens aan jou uitgekeerd. Ideale manier om geld te verdienen, niet waar?

 

Affiliate marketing revolietie review

Share This