Wat zijn affiliate campagnes Affiliate marketing voor beginners. Het verdienen van geld kan tegenwoordig op onwijs leuke manieren. Hoe? Door bijvoorbeeld gebruik te maken van affiliate marketing. Dit is een relatief nieuwe vorm van marketing, waar je alleen een computer en veel inspiratie voor nodig hebt. In de afgelopen jaren zijn er meerdere ondernemers behoorlijk rijk geworden dankzij affiliate marketing. Dit heeft ervoor gezorgd dat dit onderwerp meer en meer in het nieuws kwam. Tegenwoordig zijn heel wat digitale ondernemers elke dag druk in de weer met affiliate marketing.

Graag wil ik je wat meer vertellen over affiliate marketing. Daarbij richt ik me met name op affiliate marketing voor beginners. Wat is affiliate marketing precies? Hoe kan je hier geld mee verdienen? Waar moet je zoal aan denken?

En wat zijn de toekomstverwachtingen van affiliate marketing? Je leest het allemaal in dit artikel.

Wat is affiliate marketing?

Zoals gezegd is affiliate marketing een tamelijk nieuwe vorm van online marketing. Het is een vorm van marketing waarbij je producten van andere bedrijven gaat promoten. Deze promotie vind plaats op jouw eigen website/blog. Je kunt deze producten promoten aan de hand van foto’s, video’s of teksten. Het doel is in ieder geval om de bezoekers van jouw website te overtuigen om dit product te kopen.

Heb jij één van jouw bezoekers weten te overtuigen? Dan gaat hij/zij op de link van het product klikken. Op dat moment wordt de bezoeker doorgelinkt naar de website van de verkopende partij. Dat kan bijvoorbeeld Bol.com, Wehkamp of Coolblue zijn. Als de bezoeker op die website een aankoop doet, krijg jij daar een bepaalde commissie voor.

Je krijgt deze commissie om twee redenen. Enerzijds heb je de bezoeker warm weten te maken voor het desbetreffende product. Anderzijds heb je ervoor gezorgd dat de bezoeker het product op de website van de verkopende partij heeft gekocht. De verkopende partij beloont jou hiervoor, aangezien zij zelf geen moeite voor deze order hebben hoeven te doen. Al met al is affiliate marketing dus een win-win combinatie.

Wat heb je nodig om te starten met affiliate marketing?

Het belangrijkste wat je nodig hebt, is veel inspiratie en passie. Je moet namelijk een website of blog op gaan richten waarbij je bepaalde producten gaat promoten. Het advies daarbij is om voor producten te gaan die aansluiten op jouw interesses. De meeste affiliate websites richten zich dan ook op een specifiek niche. Denk hierbij aan een niche omtrent modelbouw voor treinen of een niche omtrent make up tassen voor dames. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is ergens wel vraag naar.

Je dient dus een domeinnaam te registreren, hosting te regelen en vervolgens aan de slag te gaan. Hierbij is het ontzettend belangrijk om veel bezoekers te gaan trekken. Het is dus zaak dat jouw affiliate website hoog in de zoekmachines komt te staan. Eén van de vereiste daarvoor is dat je unieke, waardevolle en hoogwaardige content moet hebben. Kortom: je moet flink aan de bak om content op je website te krijgen. Je kunt de content zelf gaan schrijven; dat is prima mogelijk als je affiniteit met het product hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om dit uit te besteden aan een content specialist. De tijd die je hiermee weet te besparen, kan je weer besteden aan het optimaliseren van jouw website. Je moet continue bezig zijn om jouw website te optimaliseren, zodat je uiteindelijk hoog binnen Google komt te staan. Uiteraard kan je ook met e-mail marketing en social media marketing aan de slag.

Je hebt echter ook nog een affiliate netwerk nodig. Bekende voorbeelden hiervan zijn Tradetracker, Bol.com en Daisycon. Je dient je met jouw website aan te melden bij één van deze netwerken. Vervolgens krijg je, indien jouw website goed gekeurd is, toegang tot alle campagnes van dit netwerk. Deze campagnes worden gecreëerd door de verkopende partijen. Dat zijn bedrijven die hun omzet en winst willen verhogen. Dat doen ze door meer orders te scoren en daar kunnen ze de hulp van affiliate websites goed voor gebruiken. Jij schrijft immers ‘gratis’ reclame voor hun. Pas als één van jouw bezoekers overgaat tot aankoop van een product, dient de verkopende partij jou te betalen.

 

Geld verdienen met builderall

Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing?

Het antwoord op deze vraag is niet al te makkelijk te geven. De hoeveelheid geld die je gaat verdienen, is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst speelt het aantal bezoekers op jouw website een rol. Het maakt behoorlijk veel uit of je 100 bezoekers of 100.000 bezoekers per dag op je website mag verwelkomen.

Daarnaast moet je jouw website ook optimaliseren, zodat bezoekers al snel overgaan tot de aankoop van een product. Hoe beter je de optimalisatie voor elkaar hebt, des te meer orders je gaat scoren. Des te meer orders, des te meer geld je gaat verdienen.

Het is in ieder geval goed om te weten dat sommige ondernemers duizenden euro’s per maand verdienen. Dat hebben ze echter niet zomaar voor elkaar gekregen. Nee, je moet hard werken, veel inzet tonen en continue naar het hoogst haalbare streven. Als je dit allemaal voor elkaar weet te krijgen, is de kans groot dat je succesvol gaat zijn met affiliate marketing. Daarbij willen we je ook adviseren om producten te promoten waar je een bepaalde feeling voor hebt. Het is immers makkelijker om enthousiast te zijn over producten waar jij óók enthousiast over bent.

Affiliate marketing revolutie

Zoals gezegd; affiliate marketing voor beginners is steeds populairder aan het worden. Wil jij ook graag met affiliate marketing aan de slag gaan? Dan is het aan te raden om de Affiliate Marketing Revolutie cursus te volgen. Met deze cursus word je volledig klaargestoomd voor een succesvolle carrière als affiliate. Deze cursus bespreekt alle facetten van affiliate marketing en zorgt zodoende voor een perfecte basis. Een basis waar jij verder mee kunt werken om succesvol te worden. Heb je interesse in de Affiliate Marketing Revolutie? Klik dan direct op deze link om je voordelig aan te melden voor deze cursus!

Share This