affiliate marketing zonder websiteAls je nog niet begonnen bent met affiliate marketing is de kans groot dat je er nog niet zo veel in geloofd. Daarom wil je affiliate marketing best uitproberen maar niet direct een website beginnen. In dit blogbericht gaan we je meer vertellen over hoe je het beste kunt beginnen met affiliate marketing, hoe je kunt beginnen zonder een website, maar ook waarom het wel beter is om een website te hebben. Lees verder.

 

Wat is affiliate marketing?

 

Affiliate marketing is een vorm van online promotie die steeds vaker wordt ingezet door bedrijven. Het grote voordeel hiervan is dat bedrijven affiliates (promotors) pas hoeven te betalen als ze daadwerkelijk hebben gezorgd voor een verkoop.

Dat is in de meeste gevallen een heel stuk goedkoper dan wanneer ze moeten betalen voor doorlopende campagnes en hier kun jij dus je voordeel mee doen.

Je kunt er dan voor zorgen dat mensen via jouw unieke affiliate link naar de website van de aanbieder gaan. Telkens als jij zorgt dat het product via jou verkocht wordt krijg je daarvoor een commissie.

Dat klinkt heel makkelijk maar valt in werkelijkheid tegen. Om veel te verkopen moet je als ware een eigen bedrijf voor jezelf opbouwen. De meest voorkomende manier van online business die wordt gebruikt is het maken van een website rondom het product van de aanbieder.

 

Hoe pas je affiliate marketing toe zonder website?

 

Als je vastbesloten bent om niet direct een website te beginnen zijn er nog een aantal andere mogelijkheden om geld te verdienen met affiliate marketing.

Je kunt er dan voor kiezen om Social media in te zetten voor het promoten van je producten. Hierbij kun je denken aan Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn maar ook YouTube.

Er zijn namelijk genoeg grote affiliates die veel geld verdienen via YouTube. Daarom raad ik je aan als je aan de slag wilt gaan zonder website, te kiezen voor YouTube. Enzo Knol bijvoorbeeld verdient per maand maar liefst +/- 50.000 euro.

 

Affiliate marketing zonder website

 

Waarom het beter is om wel te investeren in een website

 

Als je van plan bent om op lange termijn aan de slag te gaan raad ik je toch aan om een website te beginnen. Het is namelijk heel mooi om veel geld te verdienen via social media, maar als een social media kanaal ermee ophoudt, ben je ineens al je inkomsten kwijt. Affiliate marketing zonder website werkt totdat het kanaal dat je gebruikt stopt of de regels aanpast.

Daarom is het belangrijk om een website te beginnen voor jezelf. Hiermee Zorg je er namelijk voor dat je niet afhankelijk bent van andere personen en bepaal je zelf welke content je publiceert en hoe je alles indeelt.

Het beste idee is dus om een eigen website te starten. Daarop je content te publiceren en het dan te delen met verschillende social media kanalen. Ook is het belangrijk om juist een following op te bouwen met je website in plaats van op social media.

 

Tips bij het starten met affiliate marketing

 

Je weet nu hoe je kunt starten met affiliate marketing zonder website en je weet ook dat het niet het beste idee is maar wel mogelijk. Om je te helpen met je weg naar succes geef ik je graag nog een aantal tips.

 

Het is een lange termijn project

 

Als je gaat beginnen met affiliate marketing is het belangrijk om te weten dat het even kan duren voordat je geld gaat verdienen. Affiliate marketing is namelijk een doorlopend project waarbij je op lange termijn steeds meer gaat verdienen.

Toch is het dan wel belangrijk dat je vol blijft houden. Ook als er helemaal niemand naar je website komt. De meeste beginners geven na enkele weken of maanden al weer op omdat ze niet het resultaat zien dat ze verwacht hadden.

 

Blijf continu doorleren

 

Als je veel geld wilt verdienen met affiliate marketing is het vooral belangrijk dat je blijft doorleren over online marketing en alles wat met affiliate marketing te maken heeft. Het voordeel hiervan is dat je goed op de hoogte blijft van nieuwe methodes en technieken en die dan kan toepassen in je eigen business.

De kans is groot dat deze nieuwe methodes en technieken je gaan helpen meer geld te verdienen met affiliate marketing. Het is dus helemaal niet verkeerd om af en toe eens wat geld te investeren in een goede cursus.

 

Affiliate marketing zonder website

 

Luister niet naar mensen die het niet begrijpen

 

Als je voor jezelf gaat beginnen is het heel belangrijk dat je geen adviezen aanneemt van de verkeerde mensen. Het is heel lief dat je moeder zegt dat je beter een baan kunt zoeken omdat je dan veilig bent, maar dat is niet vanzelfsprekend de beste keuze.

Jou moeder weet bijvoorbeeld niet hoe affiliate marketing werkt en gelooft er daarom ook niet in. Ze ziet je veel liever elke dag naar je werk gaan en uurtje factuurtje betaald krijgen.

Ondanks dat het goed bedoelt is, is dat natuurlijk niet het beste advies. Jij wilt tenslotte vrij zijn en daarvoor moet je iets voor jezelf opbouwen. Pas dus goed op van wie je adviezen aanneemt.

 

Geef zoveel je kunt en je zal beloond worden

 

Zo veel beginnende affiliates maken zich druk om geld verdienen en spammen daardoor affiliate links en roepen veel over het product dat ze promoten. Toch is het in werkelijkheid een veel beter idee om gewoon goede informatie te geven die je bezoekers echt helpt.

Alleen dan zullen ze je vertrouwen en ook daadwerkelijk producten van je kopen. Dit is een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd in de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. Geef zo veel mogelijk waarde, zorg dat bezoekers echt iets hebben aan je teksten en dan komen de verkopen vanzelf.

Het is slechts een kwestie van tijd en daarom moet je door blijven gaan totdat je succes hebt. Er zijn zo veel mensen die het doen, dus jij kunt het ook.

Affiliate marketing is zo simpel. Toch maken de meeste beginners het veel te moeilijk. Benieuwd naar de affiliate marketing revolutie? Bekijk de cursus dan op deze pagina.

 

Share This