Affiliate producten 2Wil je meer weten over affiliate producten? De wereld is ontzettend veranderd in de afgelopen jaren. Dit heeft voornamelijk te maken met de opkomst van het internet. Het internet heeft voor een grote verschuiving van de hele gezorgd. Het dagelijkse leven speelt zich nu grotendeels op het internet af. Bedrijven kunnen niet meer functioneren zonder internet en men houden veel sociale contacten via internet bij.

Door de opkomst van internet zijn er ook vele nieuwe afzet markten en overige mogelijkheden bijgekomen. Het is nu tenslotte makkelijk om als Nederlands bedrijf een product aan een buitenlandse consument te verkopen. Het internet kent geen grenzen en daar kan een ieder van profiteren. Wil jij hier ook van profiteren? Maar, heb je niet echt een idee hoe je dit kan doen? Wellicht is affiliate marketing iets voor jou. Weet je niet wat dit is? Neem dan dit artikel uitgebreid door.

Zoals we al zeiden, zijn de afzetmogelijkheden door het internet gigantisch veranderd/verbeterd. Je kunt de hele wereld nu bereiken met bijvoorbeeld maar één website. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat steeds meer Nederlanders begonnen met het starten van een webshop. Een webshop waarbij ze producten zelf op voorraad houden of producten waarbij de voorraad door een ander bedrijf gehouden wordt; ook wel dropshipping genoemd. Een andere mogelijkheid is weer de affiliate marketing.

 

 

Affiliate producten

 

 

Wat is affiliate marketing en wat zijn affiliate producten

 

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders en partners met elkaar samen werken. De adverteerders hebben bepaalde producten of diensten in hun assortiment. Het doel daarvan is om uiteraard zoveel mogelijk producten of diensten te verkopen. Maar, daar kan een bedrijf niet altijd de capaciteit voor hebben. Marketing is een arbeidsintensieve klus en dat geldt eveneens voor het verkopen van producten of diensten.

In dat geval kan een adverteerder de hulp inroepen van partners. Dát is affiliate marketing. De partner richt een webshop/website op en plaatst daarin de producten of diensten van de adverteerder. Via deze website kunnen bezoekers het desbetreffende product of de desbetreffende dienst aanschaffen. Gebeurt dat? Dan geeft de adverteerder een bepaalde commissie aan de partner. Op deze manier ontstaat er een win-win situatie.

De partner kan namelijk een hoop geld verdienen door zoveel mogelijk leads te vergaren. De adverteerder profiteert vervolgens weer van een hogere omzet, aangezien er meer producten of diensten verkocht worden. Op den duur kan dit een zeer vruchtbare samenwerking zijn, met name als er vele producten of diensten verkocht worden.

Een voordeel voor de adverteerder is tevens dat hij tijd kan besparen. Hij hoeft tenslotte niet meer om te kijken naar het maken van een webshop en het maken van reclame. Nee, de affiliate marketing wordt gevoerd door de partners. Voor de partners is het tenslotte zaak om zoveel mogelijk leads te vergaren, zodat zij zoveel mogelijk commissie ontvangen van de adverteerder.

 

Vergoedingen

 

De affiliate marketing is gebaseerd op het zogeheten no cure no pay principe. Als een partner geen leads weet te vergaren, krijgt hij ook geen commissie van de adverteerder. Het is hierdoor een behoorlijk risicovolle manier van zaken doen voor de partner. Voor de adverteerder is het echter weer een manier van zaken doen zonder al te veel risico’s.

Bij een affiliate samenwerking komt er vaak nog een derde partij om de hoek kijken. Dit is een zogeheten netwerk. Een affiliate netwerk is de schakel tussen de adverteerder en de partner. Dit netwerk zorgt ervoor dat de commissie aan de partner betaald wordt en dat de transacties bij de verschillende partijen gemeten worden. Bovendien kan je bij dergelijke netwerken meerdere affiliate netwerken in één dashboard creëren. Daarmee houd je overzicht; dit is met name handig als je een grote speler bent binnen de affiliate markt.

Het is overigens vooraf noodzaak om afspraken te maken over de vergoedingen. De adverteerders hebben hier in de meeste gevallen al duidelijke richtlijnen over opgesteld. Het is dus niet noodzakelijk om hier nog over te onderhandelen. Je kunt je aanmelden bij een affiliate netwerk en direct aan de slag gaan. Richt een webshop aan, doe aan marketing, ga adverteren op bijvoorbeeld Google en de social media kanalen en verkoop zoveel mogelijk producten of diensten. Jij hebt hier geen risico’s aan wat betreft het houden van een voorraad of iets dergelijks. Nee, je hebt tenslotte helemaal geen voorraad.

 

Bol.com

 

Wat voor een affiliate producten?

 

We horen je al vragen: wat voor producten zijn dan interessant voor affiliate marketing? In feite kan je namelijk alle producten promoten die je zelf maar wilt. Op dit moment hebben vele webshops een dergelijke affiliatie model, waar zelfs een grote speler als Bol.com vrolijk aan mee doet.

Voorbeelden van affiliatie producten zijn onder andere verzekeringen, telefoonabonnementen, sportabonnementen, computers, games, gereedschap, kleren schoenen, tassen, televisies, smartphones en overige gangbare producten. Dit is dan ook direct één van de leuke aspecten van affiliate marketing.

Je kunt alle kanten hier mee op. Ga jij het liefst een vergelijkingswebsite starten waarin je alle telefoon abonnementen met elkaar vergelijkt? Dan heb je een groot netwerk van adverteerders die gebruik willen maken van jouw website. Op die manier kan je een hoop bezoekers doorsturen naar de website van één van de adverteerders. Vervolgens krijg jij weer een commissie; een uiterst ideale en leuke samenwerking.

 

Slotwoord affiliate producten

 

Het aantal affiliate websites in Nederland is de afgelopen jaren logischerwijs exponentieel gestegen. Dit heeft enerzijds te maken met de opkomst van het internet. Anderzijds komt dit ook door de vele succesverhalen die bekend zijn over affiliate marketing. Als je de affiliate producten op de juiste manier weet te presenteren, kan je veel geld verdienen.

Het is daarbij wel van belang om dit niet te onderschatten. Het internet is namelijk de plek waar de meeste concurrentie op de loer ligt. Het is niet makkelijk om succesvol op het internet te worden. Daar heb je onder andere veel doorzettingsvermogen en geduld voor nodig.

Bovendien heb je een creatieve geest nodig. Je moet je tenslotte onderscheiden van de andere mensen met affiliate websites. Heb jij al enige idee welke affiliate producten je wilt verkopen? Denk er eens rustig over na. We wensen je veel succes!

 

Share This