Affiliate webshop starten 4Benieuwd hoe affiliate webshops werken en heb je interesse om een eigen webshop te starten? Je bent dan absoluut niet de enige! Nee, in de afgelopen jaren is het aantal webshops ongelooflijk toegenomen. De groei hiervan kunnen we met recht als exponentieel bestempelen.

De groei van webshops is overigens ook logisch te verklaren. Met een webshop is het namelijk op een leuke en uitdagende manier mogelijk om geld te verdienen. Je ervaart daarbij bovendien veel vrijheid en komt voor leuke uitdagingen te staan.

 

Het is aan jou om die uitdagingen op een goede manier te overwinnen, zodat je een succesvolle webshop kunt runnen.

Bij het starten van een webshop moet je wel enkele belangrijke beslissingen nemen. Een van de meest belangrijke beslissingen heeft betrekking op de manier van levering en het houden van voorraad.

Ga jij zelf een voorraad opslaan en van daaruit de producten naar je klanten verzenden? Of ga jij liever voor de dropshipping variant? Daarbij verkoop jij de producten, terwijl de leverancier voor de verzending zorgt.

Je hebt daarbij ook niet te maken met het aanhouden van een eigen voorraad. Je loopt dus een stuk minder risico, maar je verdiensten per verkoop zijn ook iets lager.

De laatste variant die je hebt, heeft betrekking op affiliate. Heb jij ervaring als affiliate? Of weet je hier helemaal niks van? Affiliate marketing is in ieder geval een mooie manier om zonder al te veel risico’s een webshop te runnen. In dit artikel kan je alle informatie over affiliate webshops vinden.

 

Wat is affiliate marketing en hoe pas je dat toe op je affiliate webshop?

 

Om de wereld van affiliate webshops te kunnen begrijpen, is het eerst zaak om naar affiliate marketing te kijken. Wat houdt dit exact in? En hoe werkt dit? In onderstaand artikel gaan we er vanuit dat jij de eigenaar van een of meerdere affiliate webshops bent.

Als jij eigenaar van een affiliate webshop bent, heb je bepaalde producten in je webshop opgenomen. Deze producten zijn niet van jezelf. Nee, deze producten zijn van andere webshops, zoals bijvoorbeeld Coolblue of Bol.com.

Jij kunt je bij dergelijke partijen aansluiten en vervolgens een samenwerking met hen aan gaan. Op jouw eigen website kan je vervolgens de producten van andere partijen gaan promoten en tentoonstellen. Het is dan uiteindelijk het doel dat bezoekers één van deze producten gaan kopen.

Indien een bezoeker op jouw webshop een interessant product ziet, kan hij/zij deze aanklikken. Vervolgens wordt de bezoeker doorgeleid naar de website van de leverancier van dit product, bijvoorbeeld Coolblue of Bol.com. Als de bezoeker uiteindelijk na het klikken op het product ook daadwerkelijk overgaat tot het kopen van dit product, heb je een succes behaald. Coolblue of Bol.com maakt dan namelijk een bepaalde commissie naar jou over.

Bij affiliate marketing draait het dan ook om de volgende componenten: zoveel mogelijk bezoekers trekken, deze bezoekers interesseren voor een product en ze vervolgens op één van de producten laten klikken. Vervolgens is het de wens dat de bezoeker, na het klikken op één van de producten, ook daadwerkelijk over gaat tot het aanschaffen van het product.

Let op: het is daarbij belangrijk om te beseffen dat de bezoeker het product dus op een andere website in koopt. Het enige wat jij hebt gedaan, is de bezoeker enthousiast te maken over het product én door te linken naar de uiteindelijke leverancier.

Bij het doorlinken naar de leverancier wordt er via een technische manier een cookie aan de bezoeker meegegeven. De webshop van de leverancier herkent deze technische code en weet daardoor dat de bezoeker via jouw webshop daar terecht gekomen is.

Als de bezoeker een product aanschaft, krijg jij daar een bepaalde commissie over. Jij hebt er tenslotte voor gezorgd dat de bezoeker naar de desbetreffende website gegaan is.

 

affiliate webshop starten 2

 

Affiliate webshop

 

Een affiliate webshop is dus een website vol met producten die niet van jou zijn. Bovendien heb jij deze producten niet in eigen beheer en loop je ook geen risico’s. Het enige risico wat je loopt, is dat de bezoeker het bestelde product uiteindelijk retour stuurt. In dat geval heb je helaas geen recht op je geld.

Met een affiliate webshop is het dus mogelijk om op een leuke en laagdrempelige manier geld te verdienen. Maar, dit alles begint met het aantrekken van veel bezoekers. Je moet je webshop dus bekend zien te maken, waardoor je veel (organisch) verkeer kunt trekken.

Vervolgens is het zaak om voor een goede conversie te zorgen, zodat de bezoekers ook daadwerkelijk door gaan klikken. Het uiteindelijke doel is om de bezoeker het product te laten kopen. Daar verdien jij geld mee. Maar, hoe zit het dan precies met het verdienmodel van een affiliate webshop?

 

Het verdienmodel van je affiliate webshop

 

De verdienmodellen van een affiliate webshop kunnen verschillend zijn. Zo kan je met een leverancier een bepaalde commissie per order afspreken. Andere leveranciers kunnen je weer een bepaald bedrag per klik of per pagina weergave weergeven. Het is uiteindelijk belangrijk om hier afspraken over te maken met de aanbieders.

Affiliate marketing wordt momenteel veelvuldig toegepast, waardoor de aanbieders hier geautomatiseerde processen voor gemaakt hebben. Jij kunt je simpel bij één van de aanbieders aanmelden en vervolgens aan de slag gaan. Het is niet noodzakelijk om speciale prijsafspraken te maken. Nee, je kunt prima mee surfen op de standaard prijsafspraken van de aanbieders. Deze zijn over het algemeen namelijk prima te noemen, terwijl je zelf weinig tot geen risico loopt.

 

affiliate webshop starten

 

Slotwoord

 

Het verhaal van een affiliate webshop klinkt wellicht als muziek in de oren bij je. Maar, het is belangrijk om realistisch te blijven. Het aanbod van webshops is anno 2019 namelijk immens.

Het is dan ook ontzettend belangrijk om onderscheidend te zijn met je webshop. Alleen op die manier kan je veel bezoekers trekken en de bezoekers naar de juiste websites leiden. Dit is echter geen gemakkelijke klus.

Nee, het is een combinatie van veel doorzettingsvermogen, geduld en lef. Met een affiliate webshop loop je weinig tot geen risico, maar je moet hier wel veel tijd en energie in steken. Graag willen wij dit artikel dan ook afsluiten met een succeswens richting jou. Veel succes met je affiliate webshop! Werk hard en maak er het beste van.

 

Share This