Hoe werkt een affiliate linkBen je van plan om te gaan beginnen met affiliate marketing? Dan is het voor jou belangrijk om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk. Er zijn een aantal affiliate netwerken waarbij je gratis vrijwel direct aan de slag kunt gaan. In dit blogbericht gaan we dieper in op welk netwerk je het beste kunt kiezen als je net gaat beginnen met Affiliate marketing. Daarnaast heb je om te kunnen beginnen met affiliate marketing nog een aantal dingen nodig. Ook dat gaan we in dit blogbericht bespreken.

Wat heb je nodig voordat je kunt beginnen?

Je hebt gelezen over affiliate marketing en je wil graag geld verdienen op het internet. Je hebt op het internet gelezen dat aanmelden bij een affiliate netwerk belangrijk is om affiliate commissies te kunnen scoren. Toch is er nog iets dat veel belangrijker is dan je aanmelden bij een affiliate netwerk.

Voordat jij je namelijk mag aanmelden bij een affiliate netwerk of daadwerkelijk wordt goedgekeurd, heb je eerst een goede website nodig met daarop de nodige content. Vaak word je door een aanbieder bij een affiliate netwerk namelijk niet zomaar geaccepteerd als je net een nieuwe affiliate website hebt, of zelfs helemaal geen affiliate website.

Daarom is het eerst belangrijk om een affiliate website te hebben, voordat je na gaat denken over hoe jij geld kunt gaan verdienen met je website.

Wanneer aanmelden voor een affiliate netwerk?

Zoals je net hebt kunnen lezen, is het dus eerst belangrijk dat je een website hebt dat al wat content op de website heeft staan. Heb je al wat teksten op je website, dan zou je natuurlijk verder kunnen gaan met het aanmelden voor een affiliate netwerk. Toch is het niet aan te raden. In de meeste gevallen heeft het helemaal geen zin om direct in het begin al aan de slag te gaan met affiliate marketing. Je kunt veel beter eerst zorgen dat je website een goede basis heeft, voordat je daadwerkelijk affiliate links in je teksten gaat plaatsen.

 

wat is een affiliate network precies

Beste Affiliate Netwerk

Mocht je al redelijk wat bezoekers trekken naar je website en je wilt daar graag geld mee gaan verdienen, dan is het aan te raden om je aan te melden bij een affiliate netwerk. Er zijn in Nederland een aantal affiliate netwerken waaruit je kunt kiezen. Hieronder vind je de 4 beste affiliate netwerken van Nederland.

1.      PayPro

Een van de beste affiliate netwerken van Nederland is Paypro. Paypro is een affiliate netwerk waar je vooral terecht kunt voor het promoten van informatieproducten. Hierbij kun je denken aan e-books, cursussen en andere online programma’s. Een groot voordeel van Paypro is dat je er behoorlijke commissies kunt verdienen. Je krijgt bij digitale producten doorgaans een veel hogere commissie dan wanneer je bijvoorbeeld producten van bol.com zou gaan promoten.

Een nadeel van Paypro is dat de digitale producten die je bij Paypro kunt gaan promoten, niet aansluiten bij iedere website. Het assortiment van digitale producten is daar simpelweg niet groot genoeg voor.

2.      Bol.com

Een ander veel gebruikt affiliate netwerk is Bol.com. Vrijwel iedereen in Nederland en België is wel bekend met Bol.com en heeft daar mogelijk al eens gekocht. Bol.com is een van de grootste webwinkels van Nederland. Ook kun je bij Bol.com terecht voor allerlei producten. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het kopen bij Bol.com. Dat betekent dat bol.com automatisch al geschikt is voor heel veel verschillende website niches. Daarom is ook Bol.com een ontzettend goed affiliate netwerk om mee te beginnen.

Het grootste voordeel van het bol.com affiliate netwerk is vooral dat het er zo veel verschillende producten te promoten zijn. Een nadeel van bol.com is dat de commissie percentages vaak behoorlijk laag zijn. Hierdoor moet je vaak al voor behoorlijk wat euro’s verkopen om er goed aan te verdienen.

3.      Coolblue affiliate netwerk

Ook coolblue zet affiliates in om meer geld te kunnen verdienen. Het affiliate netwerk van Coolblue kun je een beetje vergelijken met die van Bol.com. Echter is het aanbod van Coolblue wat meer gespecialiseerd in media en verkoopt bol.com praktisch alles.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het een slecht idee om te gaan promoten bij coolblue. Het affiliate marketing netwerk van Coolblue dat geregeld wordt door Partnerize, is ontzettend makkelijk in gebruik.  Het grote voordeel is dat de commissiepercentages van Coolblue net iets hoger liggen dan die van Bol.com. Dat betekent dat je bij Coolblue over het algemeen minder hoeft te verkopen om meer te verdienen.

Het nadeel van coolblue is vooral dat het assortiment een stuk kleiner is dan bol.com.

4.      Tradetracker.nl

Een ander behoorlijk groot affiliate netwerk is Tradetracker. Veel grote webshops werken samen met Tradetracker. Dat betekent dat jij je alleen voor Tradetracker hoeft aan te melden en vervolgens toegang krijgt tot het promoten van allerlei webshops.

Het grote voordeel van Tradetracker is dat er ontzettend veel bedrijven meedoen. Het nadeel van Tradetracker is dat je na het aanmelden bij Tradetracker, ook nog eerst geaccepteerd moet worden door de aanbieder van de producten. Dit kan soms erg lang duren.

5.      Amazon

Sinds kort is er naast Bol.com een nieuwe grote speler naar de Nederlandse markt gekomen. Dat is namelijk Amazon. Amazon is al tijden een van de grootste webwinkels van de wereld en heeft inmiddels ook voet aan wal gezet in Nederland. Hoewel veel consumenten in Nederland nu vooral nog geloven in Bol.com, is er een grote kans dat Amazon een groot percentage van het marktaandeel zal gaan pakken. Het is voor jou al affiliate daarom ook een goed idee om Amazon te overwegen.

 

 

Affiliate Marketing Revolutie

Ben je nog niet begonnen met affiliate marketing, maar wil je dat wel graag? Dan is de beste manier om te beginnen met behulp van de affiliate marketing revolutie. Met de affiliate Marketing Revolutie leer je stap voor stap hoe jij jouw eigen affiliate website opzet. Je leert precies wat je moet doen om winstgevend te zijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat je inkomsten maandelijks blijven groeien.

 

Klik hier voor meer informatie over de affiliate marketing revolutie…

 

 

 

Share This