Geld verdienen met builderallBeste affiliate niches? Wil je je bezig gaan houden met affiliate marketing? Of heb je wellicht zelf al één of meerdere affiliate websites? Anno 2020 is er onwijs veel mogelijk op het gebied van affiliate marketing. Je moet echter wel rekening houden met het feit dat je met de nodige concurrentie te maken hebt. Meerdere digitale ondernemers houden zich met deze tak van de sport bezig; door deze concurrentie is het niet al te makkelijk om écht succesvol met een affiliate website te zijn.

Weet je hoe je wel succesvol kunt zijn met affiliate marketing? Door producten uit een bepaalde niche aan te gaan promoten. Als je een goede niche hebt weten te vinden, heb je te maken met weinig concurrentie. Je kunt hierdoor makkelijker opvallen met jouw affiliate website en dus meer website bezoekers trekken. Des te meer website bezoekers je aan trekt, des te groter de kans op orders is. Des te meer orders je scoort, des te meer commissie je gaat verdienen.

Het succes van een affiliate website valt en staat uiteindelijk met de producten die je aan gaat bieden. Je kunt er voor kiezen om een bekend product, bijvoorbeeld een laptop, te gaan promoten. Daarbij heb je echter te maken met de concurrentie van veel (grote) partijen. Als je nou een specifiek hulpmiddel voor kinderen gaat promoten, is de kans groot dat je met een stuk minder concurrentie te maken hebt. Hierdoor kan je uiteindelijk succesvoller gaan worden met jouw website.

Het staat als een paal boven water: in een goede niche kan je onwijs veel geld verdienen. Maar, hoe vind je nou een geschikte niche? En wat zijn überhaupt de beste affiliate niches? Op die vragen geven wij in dit artikel graag antwoord.

Hoe vind je een geschikte niche?

Als je op zoek naar een geschikte niche gaat, is het advies om dicht bij jezelf te blijven. Heb je bepaalde interesses of bepaalde passies? Dan kan je mogelijk al niches bedenken die aansluiten op deze interesses en/of passies. Bijkomend voordeel is dat je over dergelijke producten bovengemiddeld veel kennis hebt.

Je kunt ook naar andere affiliate websites gaan kijken. Welke producten bieden zij aan? Op basis daarvan kan je mogelijk met enige creativiteit zelf ook een niche gaan bedenken. Het is in ieder geval zo dat er nog voldoende niches onbenut zijn; er liggen dus nog genoeg kansen voor alle affiliate marketeers.

Hoe je verder een geschikte niche kunt vinden, leer je in de Affiliate Marketing Revolutie. In deze uitgebreide cursus krijg je eigenlijk alle relevante informatie en kennis omtrent affiliate marketing aangereikt. Een belangrijk onderdeel van affiliate marketing is uiteraard het soort product dat je gaat promoten. Het volgen van deze cursus kan absoluut van toegevoegde waarde zijn voor het bedenken van een geschikte affiliate niche.

Wat zijn de beste affiliate niches

Wat zijn de beste affiliate niches?

De hierboven gestelde vraag kent eigenlijk geen antwoord. Als dit antwoord al zou bestaan, zouden alle affiliate marketeers zich immers op die niches gaan richten. Feit is wel dat je met enige creativiteit zelf een prima affiliate niche kunt vinden. Hoe je dat kunt vinden? Daar hebben we hierboven reeds iets over uitgelegd, maar we geven je graag nog enkele extra tips.

Tip 1: Kies niet te breed

Als je met een affiliate website aan de slag gaat, ben je al snel geneigd om voor een uitgebreid onderwerp te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het onderwerp ‘afvallen’, maar dat is eigenlijk een veel te breed onderwerp. Sommige affiliate ondernemers zijn geneigd om een website voor een dergelijk onderwerp te maken, maar daarmee is het onwijs lastig om goede resultaten te behalen. In dat geval kan je veel beter voor een specifiek onderwerp binnen het onderwerp ‘afvallen’ kiezen.

Moraal van het verhaal: ga niet voor een breed onderwerp, maar probeer het onderwerp zoveel mogelijk te detailleren. Dat maakt het voor jou een stuk makkelijker om succesvol te worden met de affiliate website.

Tip 2: Laat je creativiteit de vrije loop

Is het lastig om een niche te bedenken? Ja, dat is zeker het geval. Het advies is daarom ook om je creativiteit zoveel mogelijk de vrije loop te laten gaan. Probeer heel creatief na te denken, probeer out-of-the-box te denken en durf de nodige risico’s te nemen. Zonder het nemen van risico’s is nog geen enkele ondernemer succesvol geworden. Het is dus zeker de moeite waard om meerdere niches te bedenken en je vervolgens met deze meerdere niches bezig te houden.

Tip 3: Zorg voor de benodigde kennis

Als je met een affiliate website aan de slag wilt gaan, is het advies om over de benodigde kennis te beschikken. Je kunt deze kennis op doen via het internet, maar je kunt ook bijvoorbeeld een boek over affiliate marketing lezen. Wil je het helemaal goed doen? Dan kan je het beste een online cursus gaan volgen; in dat geval is de Affiliate Marketing Revolutie de beste optie. In deze cursus wordt uitgebreid besproken hoe je zo succesvol mogelijk met affiliate marketing kan gaan worden.

Tip 4: Beter goed gejat dan slecht bedacht

Zie je een interessante affiliate website in een bepaalde niche? Het kan absoluut geen kwaad om dat idee min of meer te kopiëren. Het gezegde luidt niet voor niets ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’. Probeer daarom ook inspiratie op te doen bij andere websites, laat vervolgens je creativiteit de vrije loop en vind op basis daarvan de perfecte niche.

Besluit

Het vinden van de beste affiliate niche is absoluut geen gemakkelijke klus. Je moet met de nodige zaken rekening houden, je moet onwijs creatief zijn en je moet op zien te boksen tegen de nodige concurrentie. Zodra je een goede niche gevonden hebt, kan je echter héél succesvol met affiliate marketing worden. Besteed dus de nodige tijd aan het zoeken naar een geschikte niche en start absoluut niet een website met een breed onderwerp. De ervaring leert dat dit zonde van je tijd is; het vinden van een goede niche is dé sleutel naar succes.

 

 

 

 

 

Share This