Geld verdienen zonder te werken 2Beste affiliate producten om te promoten

Als affiliate marketeer kun je zelf bepalen welke producten je gaat promoten. En dat kan bijna ieder product zijn dat je wilt. Doel is om zoveel mogelijk winst te maken. Maar wat zijn nu de beste affiliate producten om te promoten? Met andere woorden waarmee valt de meeste omzet te behalen.

Affiliate marketing is het promoten van artikelen of diensten voor een bedrijf. Bij iedere verkoop of actie krijg je een commissie. Natuurlijk wil je producten promoten waar veel mensen naar op zoek zijn en willen kopen. Hierdoor is jouw commissie het grootst. Maar de keuze van producten is heel groot.

Affiliate programma

Vrijwel alle grote e-commerce bedrijven in Nederland hebben een affiliate programma. Ook veel webshops en websites hebben een commissiemodel. Via verschillende affiliate marketing netwerken kun je producten gaan promoten, bijvoorbeeld televisies, schoenen, kleren, games, verzekeringen, abonnementen en computers. Eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken.

Wil je meerdere producten promoten van verschillende aanbieders dan kan je je aanmelden bij een affiliate programma. Je kunt je registreren bij Nederlandse affiliate marketing netwerken zoals PayPro.nl, Daisycon.nl, TradeTracker.nl, Linkpizza of Zanox.com. Aanmelden is gratis. Bij de aanbieders kun je ook direct zien welke producten je kunt promoten als affiliate. Bijna alle producten die je op het internet kunt kopen, zijn verbonden aan een affiliate programma.

Bij affiliate marketing promoot je dus het product van een ander. Dit kan bijvoorbeeld via een advertentie op een website, een blog, een YouTube-kanaal, een Facebook-pagina, Instagram, TikTok of Twitter. Per verkocht product of per lead krijg je een vergoeding. De verkoper van een product kan zich aanmelden bij een affiliate programma. Hij meldt daar wat het commissiepercentage is van zijn product. Affiliates kunnen dit product vervolgens promoten. Hoe hoger de commissie hoe aantrekkelijker het natuurlijk is voor een affiliate.

En wat dan?

Scoren doe je met digitale producten, denk aan cursussen of programma’s. Fysieke producten hebben ook kansen maar je moet er dan wel voor zorgen dat mensen via jouw advertentie of blog op de site belanden. Denk aan boeken, kleding, sportartikelen en televisies via bijvoorbeeld Bol.com. Niches doen het goed.

Kies het liefst producten waar je zelf wat van af weet. Dat kan zijn omdat het je hobby is of omdat je je ergens voor interesseert. Het onderwerp of de doelgroep is het belangrijkste. Probeer producten te vinden met een hoge winstmarge. Je moet wel tijd en geld investeren in het onderzoeken van de beste producten voor jouw publiek.

Hoe meer concurrentie je hebt, hoe meer moeite je zult moeten doen om gevonden te worden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de fitness niche. Of aan de niche kleding. Er zijn tal van websites die actief zijn in dit marktsegment. Je moet je dan specialiseren op een bepaald onderwerp om online succes te hebben. Ook is het soms van belang of je een niche of product wilt promoten op Google of YouTube. In sommige branches is de concurrentie via Google soms moordend, terwijl de concurrentie op YouTube er bijna niet is.

Laat je door het promoten niet alleen leiden door eurotekens. Het is belangrijk dat je geloofwaardig blijft. Positief schrijven mag best maar blijf wel eerlijk. Anders word je de volgende keer niet meer geloofd door je doelgroep.

 

Affiliate marketing leren

Top 10

Wil je beginnen met het promoten van producten of ben je al een tijdje bezig maar wil het nog niet echt vlotten met de verdiensten. Misschien wil het helpen als je je richt op een van de volgende items. In de top 10 van beste affiliate producten om te promoten staan (in willekeurige volgorde):

Gezondheid

Gezondheid is één van de items waar veel op wordt gegoogled. Ook voor medische vragen lijkt de zoekmachine ideaal. Dokter Google is er maar druk mee. Afvallen scoort ook goed. Zeker in deze lockdown tijdens de Coronacrisis mogen er bij menige Nederlanders wel wat kilootjes af.

Geld verdienen

Een andere grote niche waarin veel verschillende producten passen is geld. Dagelijks wordt het woord geld en hoe dit te verdienen vele malen ingetoetst op de zoekmachines. Ook hoe je geld moet investeren, scoort hoog in de Google-resultaten.

Vakanties/uitstapjes

Aan vakantie, reizen en uitstapjes wordt veel geld uitgegeven. Dit maakt het interessant om te promoten. Zeker als je ergens, bijvoorbeeld van een land, veel verstand hebt of veel weet. Een reis boeken kost veel geld zodat de commissie die je als affiliate krijgt heel interessant is.

E-books

Ook interessant om te promoten door een affiliate zijn e-books. Op digitale producten zoals e-books, e-cursussen en coaching wordt veel verdient. Kleine aantallen e-books worden vaak weggeven in ruil voor een e-mailadres. Bij PayPro kun je veel digitale producten vinden. Sommige hebben meer dan 70 procent commissie.

Cursussen

Cursussen wordt volop aangeboden op internet. Je kunt natuurlijk ook een affiliate marketing cursus of video promoten. Als je zelf veel succes hebt behaald met een bepaalde cursus kun je deze ook beter aanprijzen. Deel je resultaten dus met je lezers.

Verzekeringen en abonnementen

Veel verzekeringen en abonnementen worden eenvoudig online afgesloten. De commissie is vaak hoog want het afsluiten van een verzekering of abonnement levert de adverteerder meer op dan de eenmalige verkoop van een product.

Dating

Datingsites zijn ook echt een online business. De datingsites en -bureaus mogen dagelijks vele aanmeldingen registreren. Heel interessant dus.

Elektronica

Een nieuwe televisie, telefoon of laptop worden voornamelijk online gekocht. Daarnaast zoeken veel mensen informatie over de beste apparaten online op. Online prijzen vergelijken is het voordeel van internet. Ook vergelijkingssites sluiten affiliate deals.

Kleding

Affiliate marketing en kleding is een goede combinatie om geld te verdienen via het internet. Webshops in kleding doen het vaak heel goed. Affiliate kleding websites zijn dan ook in trek en je kunt er flink wat commissie mee verdienen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dameskleding, kinderkleding, grote maten of outlet.

Schoonheidsproducten

Cosmetica en andere schoonheidsproducten mogen ook niet in dit lijstje ontbreken. Hier gaan miljoenen in om. Je kunt schrijven over bepaalde producten of producten testen en dit laten zien in de vorm van filmpjes op YouTube.

Starten met Affiliate Marketing?

Je weet nu wat de beste producten zijn om te promoten en waarop je moet letten als je ermee aan de slag gaat. Om succesvol te worden met affiliate Marketing is het een goed idee om daarvoor een cursus te volgen. Je leert dan stap voor stap hoe jij je eerste affiliate project opzet en deze winstgevend maakt. De beste cursus om dat te doen is de affiliate marketing revolutie.

 

 

Wil je meer weten over de cursus? Bekijk dan eens de cursuspagina.

 

Share This