logo maken met builderall 2

Builderall funnel

Voor bedrijven en ondernemers is er in de afgelopen jaren een hoop veranderd. Dit heeft puur te maken met alle technologische ontwikkelingen. Door deze technologische ontwikkelingen is het mogelijk om alles te digitaliseren. We hebben het daarbij ook over processen die gedigitaliseerd kunnen worden. Heb jij enig idee welke processen je allemaal kunt digitaliseren? Wel, eigenlijk zijn dat alle processen. Bovendien kan je ook nog eens een hoop processen gaan automatiseren.

 

Een van de belangrijkste processen wordt aangeduid met de term ‘sales funnel’. Je kunt een sales funnel het beste vergelijken met een proces waarin alle fases van het verkoopproces opgenomen worden. Deze fases worden in een trechtervorm in een model weergegeven. De directe vertaling van sales funnel is dan ook ‘trechter’. Door de jaren heen wordt dit model door steeds meer bedrijven gebruikt. Maar, heb jij enig idee waarom het belangrijk is om veel aandacht aan een sales funnel te besteden? In dit artikel vertellen we jou graag meer over het maken van een sales funnel. Het maken van een sales funnel wordt door sommige als ietwat lastig ervaren. Gelukkig hebben wij nog een prima suggestie voor een partij die jou kunt helpen met het maken van een sales funnel; Builderall. In dit artikel kijken we dan ook naar de mogelijkheden voor het maken van een sales funnel met Builderall.

Hoe kan je een builderall sales funnel maken?

Het maken van een sales funnel is geen gemakkelijke taak. Je moet namelijk met meerdere elementen rekening houden. Bovendien moeten al deze elementen gemonitord en gemeten worden. Hoe je dat het beste kunt doen? Door gebruik te maken van Builderall. Binnen Builderall heb je namelijk de mogelijkheid om een volledige sales funnel op te zetten. Je kunt binnen Builderall het hele trechtermodel invullen en de daaruit voortvloeiende acties ondernemen, monitoren en (laten) meten.

Veel marketeers en ondernemers zijn dan ook erg blij met deze functie van Builderall. Door deze functie is het namelijk een stuk overzichtelijker. Je weet exact welke klanten in welk gedeelte van het verkoopproces zitten. Op basis hiervan is het weer mogelijk om de strategie aan te passen of om strategische prijsveranderingen door te voeren. Kortom: een sales funnel is een belangrijk model voor de gehele bedrijfsvoering.

Maar, hoe kan je nou een sales funnel met behulp van Builderall maken? Allereerst is het zaak om een account bij Builderall aan te maken. Met dit account kan je vervolgens inloggen waarna je in jouw gepersonaliseerde account terechtkomt. Vervolgens kan je kiezen voor het menu-item ‘Customizable Templates’. Onder dit kopje kan je een vaste template van een trechtermodel kiezen.

 

Als je de template gekozen hebt, kan je voor verschillende opties kiezen. Binnen een sales funnel van Builderall heb je de keus uit meerdere functies. Met deze functies is het mogelijk om het gedrag van website bezoekers te monitoren of om twee verschillende opties op je website met elkaar te vergelijken. Oftewel: je gaat A-B testen. Bij alle functies draait het maar om één ding: de lead binnen het verkoopproces krijgen.

 

Door de template te kiezen, kan je direct aan de slag met het opbouwen van het trechtermodel. Daarbij is het aan te raden om ook de andere tools van Builderall te gebruiken. Door ook deze tools te gebruiken, kan je een totaalpakket opbouwen. Een pakket waardoor je inzicht hebt in het gehele verkoopproces. Bovendien kan je op die manier perfect per klant bekijken in welk gedeelte van het verkoopproces zij zich bevinden.

 

Probeer het nu

Waarom een sales funnel maken?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat het maken van een sales funnel met behulp van Builderall niet al te moeilijk. De template biedt je een hoop houvast en helpt je gedurende het hele proces. Door de andere tools van Builderall te gebruiken, krijg je inzicht in al je klanten en leads. Maar, waarom hechten marketeers en ondernemers zoveel waarde aan een sales funnel? Met andere woorden: Wat is de meerwaarde van een sales funnel?

 

In feite kan je door een sales funnel ontzettend veel informatie vergaren. Deze informatie heeft met name betrekking op leads, op klanten en op de positie van klanten binnen het verkoopproces. Door een sales funnel te volgen, kan je genieten van enkele voordelen. Eén van de voordelen is dat je elke marketing campagne live in kunt zien. Hiermee doelen we met name op de kosten en baten van een marketing campagne. In een sales funnel kan je namelijk het totale kostenpakket voor een campagne terugvinden. Daarentegen zie je ook in 1 oogopslag hoeveel deze marketing campagne al opgeleverd heeft.

 

Daarnaast krijg je ook meer inzicht in de marketing- en verkoopinspanningen. Op welke manier zijn de verkopers aan het proberen om leads om te zetten tot klanten? En welke manier zijn succesvol en welke manier zijn niet succesvol? Door dergelijke informatie naar boven te krijgen, kan je toekomstige campagnes veel beter voorbereiden en inrichten.

Tot slot geeft een sales funnel je ook veel informatie over het benaderen van leads. Een sales funnel geeft tenslotte aan welke manieren wel en niet succesvol zijn gebleken. De verkopers kunnen op basis daarvan dan ook weer anticiperen en hun gedrag daarop aanpassen.

Builderall

Je hebt de naam Builderall veelvuldig in dit artikel terug zien komen. Het is tenslotte een simpele manier om een sales funnel zelf te gaan maken. Dit bespaart je een hoop tijd en geld. Je krijgt meer inzicht in het verkoopproces en in de verschillende marketing campagnes.

Builderall heeft echter nog veel meer te bieden dan enkel het maken van een sales funnel. Ja, Builderall staat namelijk te boek als een ontzettend uitgebreid online platform. Een platform waarin allerlei handige tools opgenomen zijn én waarmee je ook je eigen website/logo kunt ontwikkelen. Kortom: marketeers zijn ontzettend dol op Builderall. Je hebt alle noodzakelijke tools direct tot je beschikking. Doordat deze tools binnen dezelfde omgeving actief zijn, kan je deze ook op elkaar afstemmen en instellen. Door gebruik van Builderall te maken, krijg je dan ook meer inzicht in je onderneming. Bovendien wordt het voeren van marketing met Builderall een stuk makkelijker én efficiënter.

Share This