Builderall website responsive maken

Het maken van een website is door de jaren heen steeds makkelijker geworden. Dit is onder meer te danken aan de opkomst van de technologische ontwikkelingen, waardoor het maken van een website mogelijk is zonder enige technische kennis. Zelfs als je nog nooit een website zelf hebt gemaakt, ben je momenteel in staat om dat wél te doen.

 

Dit komt, zoals gezegd, door technologische ontwikkelingen, waaronder de opkomst van handige programma’s. Daarbij hebben we het al snel over onder meer WordPress en Builderall. Met name WordPress is in de afgelopen jaren bijzonder populair gebleken, terwijl ook Builderall steeds populairder aan het worden is.

 

Dit programma komt van origine uit Noord-Amerika en heeft enige tijd geleden de overstap naar Europa gemaakt. Mede daardoor kunnen wij nu ook in ons land genieten van de mogelijkheden van dit handige programma. Op onze website kan je veel informatie vinden over dit programma; zo bespreken we hoe je een Builderall website kunt maken en hoe je een Builderall website kunt optimaliseren.

 

Als je een Builderall website wilt gaan optimaliseren, kan je denken aan bijvoorbeeld het verbeteren van de snelheid of het verbeteren van het gebruiksgemak. Als je met het verbeteren van het gebruiksgemak aan de slag gaat, is het van belang om je pijlen te richten op mobiele gebruikers.

 

Meer en meer mobiele gebruikers

In de afgelopen jaren is het volgende gebleken; veel meer mensen surfen tegenwoordig via hun mobiel en niet meer zo zeer via hun pc of via hun laptop. Voor de eigenaren van een website heeft dit voor de nodige veranderingen gezorgd; het is namelijk zo dat een website op een smartphone geheel anders getoond wordt dan op het beeldscherm van een computer.

 

Mede daarom is het van essentieel belang dat je jouw website weet te optimaliseren voor mobiele gebruikers. Hoe je dat kunt doen? Onder meer door de website responsive te maken. Met het responsive maken van een website wordt het volgende bedoeld; de website past zich automatisch aan op de grootte van het beeldscherm van de bezoeker. Des te groter dit beeldscherm is, des te ruimer de website opgesteld kan worden.

 

Als je op jouw mobiel op het internet zit, wil je echter niet dat je continue moet scrollen om bijvoorbeeld een tekst te kunnen lezen. Nee, je wilt juist dat deze website direct op de juiste manier getoond wordt op een smartphone. Dat geldt overigens niet alleen voor een smartphone, maar ook voor bijvoorbeeld een tablet.

 

Door de afgelopen jaren is er het een ander veranderd voor de eigenaren van een website. Enige tijd geleden werden websites eigenlijk alleen maar bekeken via een computer of via laptop. Dat was lekker makkelijk, aangezien je dan maar één soort website nodig had. Aangezien meer en meer gebruikers gebruik van een smartphone of tablet maken, moet je hier de nodige aanpassingen voor verrichten. Dat doe je onder meer jouw website responsive te maken. of beter gezegd; dat kan je eigenlijk alleen maar op één manier doen en dat is door jouw website responsive te maken.

 

website maken 3

 

Hoe kan je een website responsive maken?

Heb je met behulp van Builderall een website gemaakt? Dan zijn er eigenlijk twee mogelijkheden die je hebt voor het responsive maken van de Builderall website. Je kunt er allereerst voor kiezen om een responsive thema te gebruiken. Dit betekent dat je een thema hebt die zich automatisch aanpast aan het beeldscherm van de bezoeker; des te kleiner het beeldscherm is, des te compacter de website getoond wordt. Zo worden bijvoorbeeld niet direct alle menu-items getoond, maar worden de menu-items juist onder één noemer getoond. Dat neemt immers een stuk minder ruimte in beslag.

 

Responsive Buildertool!

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om gebruik te maken van de Responsive Builder tool binnen Builderall. Dat is één van de vele tools binnen het platform van Builderall waar je gebruik van kunt maken. Deze Responsive Builder brengt enkele specifieke voordelen met zich mee:

 

  • Het is behoorlijk makkelijk om jouw website responsive te maken. Je hoeft eigenlijk alleen maar de handleiding van Builderall op te volgen en jouw eigen wensen als uitgangspunt stellen.
  • Met de Responsive Builder van Builderall is het ook mogelijk om de website zeer gebruiksvriendelijkheid voor mobiele gebruikers te maken.
  • Ook kan je met de Responsive Builder nog heel makkelijk om de website voor mobiele bezoekers te optimaliseren, zodat de website ook op een smartphone/tablet zeer snel is.

 

Het moge duidelijk zijn; met de Responsive Builder van Builderall kan je op een relatief makkelijke wijze jouw Builderall website responsive maken. Ook hiervoor geldt weer dat je géén technische kennis nodig hebt. Eigenlijk het enige wat je nodig hebt, is de Responsive Builder van Builderall. Wil je het overigens vanaf het begin al direct goed doen? Kies dan voor een thema die van origine al responsive is.

Jouw website optimaliseren

Door met de Responsive Builder van Builderall aan de slag te gaan, kan je dus relatief snel jouw website optimaliseren voor de mobiele gebruiker. Dat is zéér wenselijk, aangezien meer en meer mensen gebruik maken van hun tablet en/of smartphone. Ga maar eens voor jezelf na. Stel nou dat je op een avond lekker op de bank zit en even wat informatie op wilt zoeken of een product wilt kopen, doe je dat lekker op je smartphone of tablet. Dat is immers een stuk makkelijker dan met jouw laptop op schoot te gaan zitten.

 

Al met al zijn er dus meer dan voldoende redenen om direct jouw Builderall website responsive te gaan maken. Hoe je dat het beste kunt doen, is afhankelijk van meerdere factoren. Kies er in ieder geval om even naar de Responsive Builder van Builderall te kijken, maar kijk ook goed of het gekozen thema toevallig al responsive is. Mocht dat het geval zijn, is het nog makkelijker om jouw website responsive te maken.

 

Met het oog op het aantal mobiele bezoekers is het in ieder geval van belang om jouw website zo snel mogelijk responsive te gaan maken. Dankzij Builderall is dat gelukkig niet al te lastig!

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This