facebook marketingConversie verhogen met Facebook Ads. Ben je al een tijdje bezig om na te gaan hoe je je conversie kunt verhogen? Gelukkig heb je dit artikel gevonden en kunnen wij je een antwoord geven! Het is namelijk mogelijk om de conversie te verhogen met Facebook Ads. Veel bedrijven weten inmiddels al dat zij succesvol kunnen zijn dankzij de inzet van Facebook advertenties. Maar het is mogelijk om er nog meer uit te halen en daar helpen wij je graag een handje bij. Lees daarom onze tips door, zodat jij ook je conversie kunt verhogen!

Voordat je gebruik maakt van Facebook Advertising is het goed om te weten wat het is. Miljoenen mensen maken wereldwijd gebruik van Facebook en dagelijks zijn er dan ook veel mensen actief die jij kunt bereiken. Door middel van Facebook Ads worden de advertenties van bedrijven in beeld gebracht in een nieuws item van gebruikers. Dit kan op desktops maar ook op mobiele apparaten.

Waarom zou je Facebook Ads gebruiken?

Een paar redenen waarom mensen daar gebruik van maken is omdat zij meer merkbekendheid willen, maar ook om een Facebook pagina te promoten of om conversies van een website te stimuleren. Daar kun jij dus ook gebruik van maken en dan zelf de voordelen daarvan in gaan zien.

Het grote voordeel van het gebruik van Facebook is dat het gaat over een enorm potentieel bereik. Zo kun jij dus goed een product of dienst onder de aandacht brengen bij de juiste doelgroep. Zorg daarom ook dat jij zelf in beeld gaat krijgen hoe jij dat kunt realiseren. In het begin is het wellicht even wennen over hoe je het aan moet pakken, maar als je eenmaal je doel kent en je doelgroep, dan kun jij er bij ieder product gebruik van maken. Je zal dan ook merken dat jij direct je conversies kunt verhogen met Facebook Ads. Een goede optie dus om jou er nou in te verdiepen en dan kun jij hierdoor nog groter en succesvoller worden. Daar wil jij toch ook alles over weten?

Facebook ads

Tip 1: Publiek verbreden

Het is heel belangrijk dat jij bij het maken van een Facebook advertentie nagaat wie je doelgroep is. Het gaat er namelijk om dat je een zo breed mogelijk publiek kunt bereiken. Als je daar op richt dan kun je ook meer gebruikers vinden die dan ook overeenkomsten hebben met andere gebruikers. Je bereikt zo veel meer mensen, maar ook is het daarvoor weer mogelijk om meer conversies te realiseren.

Tip 2: Conversies optimaliseren

Belangrijk is het altijd dat je er aan denkt dat je je conversies gaat optimaliseren. Je hebt bij Facebook namelijk de optie om de conversies aan te vinken. Het is niet verplicht om daar gebruik van te maken maar het kan wel meer voordelen bieden. Uit onderzoek zou namelijk blijken dat als je dat wel doet dat je dan een advertentie hebt die vier keer zo vaak wordt bezocht. Dat is voor jou dus een groot voordeel en ideaal!

Tip 3: Verschillende advertentie indelingen

Je hebt als je goed op Facebook hebt gekeken een aantal opties om je advertenties in te delen, diverse formaten bijvoorbeeld. Het gaat er om dat jij dat goed af kan stemmen op je eigen doelgroep. Zo kun jij bijvoorbeeld gebruik maken van carrousel en collectie advertenties als je meerdere producten wilt markeren. Maar je hebt ook de speciale Facebook aanbieding advertenties en die kun jij gebruiken bij speciale kortingen of aanbiedingen. Ga dus heel goed na wat jij het beste kunt gebruiken bij je doelgroep en probeer zelf ook wat het meest effectief is.

Tip 4: Waar komen conversies vandaan?

Het is van groot belang dat je van tevoren heel goed na gaat denken over waar je conversie plaats gaat vinden. Is dat via je desktop of via mobiele apparaten? Let er hierbij goed op dat je het klikken en conversies van mobiel naar de desktop ook goed bij blijft houden. Hoe meer tijd je er in stopt hoe beter je beloond zal worden voor je inzet!

Tip 5: Verder optimaliseren

Het zou kunnen zijn dat je een advertentie hebt geplaatst maar dat deze de eerste dagen nog niet zo succesvol is als je al had gehoopt. Er komen minder conversies binnen en dan is het tijd om na te gaan hoe dat komt. Het zou kunnen dat Facebook niet genoeg gegevens heeft om je advertentie goed in beeld te kunnen brengen. Het is namelijk belangrijk dat Facebook de eerste dagen 50 conversies per advertentie krijgt, dan pas kan deze effectief weer worden gegeven. Met deze informatie in je achterhoofd kun jij nog succesvoller zijn en je conversie verhogen met Facebook Ads.

Tip 6: Analyse en inzicht krijgen

Weet je ook dat het van groot belang is dat jij de analyses van de prestaties goed blijft volgen? Het gaat er om dat je dan snel aanpassingen kunt doen wanneer dat noodzakelijk is. Je moet daarbij eerst vaststellen wat er allemaal wel werkt en wat er allemaal niet werkt. Het gaat er om dat jij er dan effectief op in kunt spelen. Als je een social media campagne gaat beginnen moet je er altijd aan denken dat het principe van een conversie gelijk is. Het maakt daarbij niet uit welk social media item jij gaat gebruiken. Het moet namelijk altijd direct zijn, maar ook verleidelijk en helder.

Cursus Master Marketeer volgen

Al veel mensen zijn jou voor gegaan en hebben gebruik gemaakt van de Master Marketeer. Daar kun jij dan ook echt je voordelen uit halen als je er gebruik van maakt. Besteed er de nodige tijd aan en je zal zien dat jij er nog meer uit kunt halen dan momenteel al het geval is. Investeren is dan ook zeker zinvol, want je hebt er in ieder opzicht erg veel aan wat je met Master Marketeer gaat leren! Probeer het daarom ook zelf en kom er dan achter of dat het ook wat voor jou is!

Benieuwd wat je allemaal leert in de cursus Master Marketeer? Dan raad ik je aan eens te kijken op de pagina van Master Marketeer. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Wil Jij Nu Ook Je Coversie Verhogen Door Gebruik Te Maken Van Facebook Ads?

Share This