De beste affiliate netwerken binnen Nederland op een rijtje. Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing, waarbij adverteerders hun partners, ook wel affiliates genoemd, belonen door middel van een vergoeding voor de gegenereerde verkopen of lidmaatschappen/abonnementen (de zogenaamde leads) die de partner heeft geleverd. Het betekent kortom dus dat je andermans producten op jouw website of blog verkoopt. Dit kun je bewerkstelligen door de advertenties van de adverteerder op je website te plaatsen. Een affiliateconcept vind je bijvoorbeeld bij de vele vergelijkingswebsites, die de diensten van bijvoorbeeld energieleveranciers of verzekeringsmaatschappijen aanprijzen, en hiervoor een vergoeding krijgen, wanneer mensen via hun site overstappen of een verzekering/abonnement afsluiten.

 

Wat levert een affiliate deze vorm van marketing op?

Een affiliate krijgt per verkocht product of lead een vergoeding van de adverteerder. De vergoedingen worden bijgehouden met behulp van cookies door een affiliateprogramma. Dit programma krijgt per product of lead ook een kleine vergoeding. De vergoeding kan verschillen in hoogte. Zo zijn de vergoedingen bij kleren lager dan bij bijvoorbeeld elektronica. De concurrentie is echter ook een belangrijke factor, want hoe meer concurrentie des te lager de vergoeding.

 

Voordelen van affiliate marketing

Een belangrijk voordeel van affiliate marketing is dat je geen ruimte hoeft te hebben voor een voorraad aan producten. De adverteerder stuurt de artikelen bij een verkoop voor je op. Ook heb je na de verkoop van een product geen rompslomp met retourneren van artikelen. Ook voor vragen en klachten gaat de klant contact opnemen met de klantenservice van de echte webshop in plaats van met jou, de partner. Daarnaast kun je affiliate marketing overal ter wereld doen. Je hoeft alleen maar een werkende internetverbinding te hebben om de advertenties op je site te kunnen plaatsen.

 

Hoe werkt affiliate marketing?

Je kunt de producten van je adverteerder op verschillende wijze promoten. Dit kan op je eigen website of via e-mailmarketing of op je social media kanalen. Je leidt de klant naar de webwinkel van de adverteerder door een op jouw website geplaatste advertentie. Voor elke aankoop die via jou plaatsvindt, krijg je een commissiebedrag. Dit bedrag wordt vastgehouden, totdat de verkoop is goedgekeurd en de klant het product niet meer terugbrengt. Tevens worden deze vergoedingen pas uitbetaald, wanneer je een bedrag bijeen hebt gespaard van circa €25. Wanneer uitbetaald wordt, is ook afhankelijk van bij welk bedrijf je aangesloten bent. Sommige betalen al bij tien euro uit.

affiliate marketing voor beginners

Hoe kan je starten met affiliate marketing?

Een affiliate marketing website op te richten, kost je nogal wat tijd, maar het is niet moeilijk. Hieronder volgen tien tips om een succesvolle affiliate marketing website op te richten:

  • Kies een specialisatie die jij leuk vindt
  • Regel een hostingpakket en domeinnaam, zoals WordPress
  • Kies een professioneel thema voor je website
  • Bied je producten aan en schrijf artikelen
  • Meld je aan bij de affiliate netwerken, zoals Daisycon
  • Kies een aantal adverteerders uit en promoot de artikelen/diensten
  • Zorg op je eigen website voor kwalitatieve content
  • Zorg voor een goede SEO en linkbuilding
  • Zet ook je social media kanalen in
  • Geef niet op en groei mee

 

Inkomstenopgave

Als je start met affiliate marketing, dan zijn je inkomsten nog niet zo hoog. Toch ontvang je geregeld inkomsten, waardoor je dit wel aan de Belastingdienst moet aangeven. Verdien je veel geld met affiliate marketing, is het verstandig om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel voor belastingtechnische voordelen. Wanneer je echter echte successen wilt behalen met affiliate marketing, is het raadzaam om eerst een online cursus te volgen, zoals de Affiliate marketing revolutie.

 

AMR

 

Affiliate marketing revolutie

De Affiliate marketing revolutie is een door Jacko Meijaard speciaal ontwikkeld leerprogramma voor affiliate marketing. Het is een uitgebreide online training, waarbij je in stappen leert hoe je passief geld kunt verdienen op het internet met affiliate marketing. Het programma kost eenmalig €47. Na betaling kun je direct met de cursus aan de slag.

De beste affiliate netwerken binnen Nederland

In Nederland heb je inmiddels een flink aantal affiliate netwerken. De drie bekendste zijn Daisycon, TradeTracker en PayPro. Overige bekende netwerken zijn: Bol.com partnerprogramma, Wehkamp, Cool blue, Amazon partnernet, Online Marketing Groep, Family Blend, Awen, Tiqets Affiliate programma, GetyourGuide, Flixbus Affiliate programma, Online Activity Affiliate en Adtraction.

Uitgelicht: Daisycon

Daisycon staat bekend om haar netwerk van ideale vergelijkers. Veel energieleveranciers zijn bijvoorbeeld hier aangesloten. Als partner kun je geld verdienen door consumenten over te halen over te stappen van bijvoorbeeld de ene energieleverancier naar de andere. Een bedrijf heeft bij Daisycon ook andere mogelijkheden. Zo kunnen ze tekstlinks en banners plaatsen van hun webshop. Als affiliate kun je je zelfs laten uitbetalen in Bitcoins.

Uitgelicht: TradeTracker

TradeTracker staat bekend om zijn handige software, waar je veel informatie kunt uithalen. De dashboards bieden inzicht in uitgebreide statistieken en zijn daarnaast gemakkelijk uit te breiden. Bij TradeTracker zijn veel bekende bedrijven aangemeld, zoals TUI en G-Star. TradeTracker heeft daarnaast nog een sub-affiliate programma. Dit houdt in dat als jij als affiliate andere affiliates aandraagt je ook nog een vergoeding krijgt van de verkopen, die deze sub-affiliates bewerkstelligen.

 

Uitgelicht: PayPro

In het winkelcentrum van PayPro staat een helder overzicht van de producten, die je als affiliate kunt promoten. Bij elk product staat aangegeven hoe goed het verkocht wordt en in je account kun je zien hoeveel succesvolle transacties je al gehad hebt. Je verdiende geld kun je meteen opnemen. Het commissiebedrag is tevens hoger dan bij de meeste affiliate netwerken.

 

Uitgelicht: Tradedoubler

Tradedoubler is een internationaal bedrijf en actief in meer dan 83 landen. Ook is Tradedoubler momenteel bezig met een flinke uitbreiding in Azië, waardoor er veel nieuwe adverteerders bij zullen komen. Ben je als affiliate internationaal gericht, dan ben je bij Tradedoubler aan het juiste adres.

 

Eigen affiliate programma’s

Veel bedrijven hebben hun eigen affiliate programma’s. Dit betekent dat zij hun artikelen promoten via hun eigen systeem in plaats van een affiliate netwerk te gebruiken. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de Bol.com Partners. Sluit je hierbij aan, dan kun je vrijwel ieder product binnen de webwinkel van Bol.com promoten. Bol.com betaalt daarbij ook snel uit, omdat ze sales door hun veertiendaagse garantie sneller kunnen goedkeuren en de uitbetalingsdrempel is slechts tien euro. Ook winkel Wehkamp en webshop Cool blue maken gebruik van hun eigen affiliate programma.

 

Share This