Hoe werkt een affiliate linkDe voor- en nadelen van Affiliate Marketing

Affiliate marketing begint steeds populairder te worden in onze huidige samenleving. Het is een nieuwe manier van veel geld verdienen waar veel jongeren zich de afgelopen paar jaar zich mee bezighouden. Maar wat zijn de verschillende voordelen en nadelen die komen kijken bij affiliate marketing? Als je hier meer over wilt weten, ga dan door met lezen hieronder.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing kan worden omschreven als een slimme manier waarop je geld kunt verdienen naast je eigen baan. Het gaat om een manier van geld verdienen op een passieve wijze. Je hoeft amper geld of energie te steken of je verdient al geld. Met affiliate marketing kan je geld verdienen door commissies te verdienen.

 

Om commissie te verdienen moet je diensten of producten van een bepaald bedrijf promoten, meestal op social media zoals Facebook of Instagram of via je eigen website. Ook op een blog of via YouTube wordt vaak promotie gemaakt. De personen die promotie maken worden affiliates genoemd, en ontvangen de vergoeding als een klant daadwerkelijk gebruik maakt van de unieke code van de affiliate. Elke affiliate ontvangt namelijk een unieke code waardoor het bedrijf kan weten dat de nieuwe klant is aangestuurd door de affiliate.

 

Voordeel 1: De lage opstartkosten

Om te starten met affiliate marketing hoef je niet veel geld uit te geven. Je kunt je vaak makkelijk, snel en goedkoop bij allerlei affiliate programma’s aansluiten. Daarnaast zijn er verschillende affiliate programma’s waarbij je een gratis account kunt maken zodat je eenvoudig kunt starten.

 

Voordeel 2: Producten hoeven niet langer in te worden geslagen of verzonden te worden

Door te werken met een affiliate programma hoef je niet langer te denken aan zaken zoals het verpakken en verzenden van goederen. Het enige wat je hoeft te doen is klanten te trekken naar het bedrijf waar je mee werkt. Hoe meer klanten je kunt aantrekken naar het bedrijf, hoe meer commissie je verdient. Het bedrijf zelf is verantwoordelijk voor het opslaan, verpakken en verzenden van de producten. Als affiliate hoef je je hier helemaal niet mee bezig te houden.

Voordeel 3: Je hoeft zelf geen nieuw product of dienst te creëren

Het is niet noodzakelijk om een geheel nieuw product of dienst te creëren aangezien je met bepaalde bedrijven samen gaat werken. Deze bedrijven zullen je instructies geven voor het promoten van hun producten en diensten, maar het gaat dus om producten en diensten die al bestaan van (meestal welbekende en gerenommeerde) merken.

 

Voordeel 4: De flexibiliteit van het werk

Je kunt als affiliate zelf kiezen op welk moment van de dag je gaat werken. Werk je niet, dan ga je ook niets verdienen. Elke affiliate is dus zelf verantwoordelijk voor het genereren van leads om zo de inkomsten op te bouwen tot een aanzienlijk bedrag. Naast werken op elk moment kan de affiliate ook werken vanaf elke bedenkbate locatie. Denk zo niet alleen aan werken vanuit huis, maar ook vanaf het strand, een café of een restaurant.

geld verdienen met reisblog

 

Voordeel 5: Je kunt op een passieve manier geld verdienen

De verdiensten die je als affiliate kunt maken met affiliate marketing zijn passief. Dit houdt in dat je vrijwel slapend rijk kunt worden aangezien je niet veel hoeft te doen om geld te verdienen. Je hoeft slechts een bepaalde link te plaatsen met een unieke code. Als klanten op je code klikken en vervolgens gebruik maken van de dienst of het product kopen, dan verdien je automatisch commissie.

 

Voordeel 6: Je kunt affiliate marketing met je huidige baan combineren

Je hoeft je huidige baan niet op te zeggen om te starten als affiliate. Dankzij de flexibiliteit van het werk kan je de werkzaamheden naast je huidige baan makkelijk combineren.

 

Voordeel 7: Affiliate marketing verhoogt de waarde van het product of de dienst

De waarde van het product of de dienst die gepromoot wordt door een affiliate gaat aanzienlijk omhoog. Daarnaast krijgt het bedrijf en het merk ook meer naamsbekendheid.

 

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk komen er bij affiliate marketing ook bepaalde nadelen kijken. Zo kan het een flinke uitdaging zijn om controle te hebben over het hele proces. Als affiliate kan je slechts een link met een code plaatsen, maar je hebt geen inzicht tot het aantal klanten die daadwerkelijk een aankoop hebben gedaan.

 

Daarnaast worden bepaalde affiliates als opdringerig beschouwd als je onervaren en onprofessioneel overkomt en neemt het opbouwen van een inkomen met affiliate marketing enige tijd in beslag. Verder is de concurrentie tegenwoordig vrij groot en moet je letten op bepaalde risico’s zoals wanbetalers en affiliate-kaping.

 

de voor - nadelen van affiliate marketing

 

De Affiliate Marketing Revolutie

Als je overweegt om tijd en energie te gaan investeren in affiliate marketing, dan kan het verstandig zijn om een kijkje te nemen naar de mogelijkheden van De Affiliate Marketing Revolutie. Het gaat hierbij om een online video training voor affiliates. De training is geheel in het Nederlands en bestaat uit totaal 63 video’s waarbij je kunt leren via handige stappen hoe je een succesvolle affiliate website kunt inrichten en bouwen en wat de beste methoden zijn voor het gebruiken van de affiliate links.

 

Ook leer je hoe je de website live kunt zetten en hoe je zoveel mogelijk bezoekers kunt verleiden om op de links te klikken. Om gebruik te maken van De Affiliate Marketing Revolutie heb je amper technische kennis of ervaring nodig. De verdiensten kunnen flink oplopen en je kunt profiteren van een persoonlijke coach die je gratis advies geeft. Heb je meer vragen, dan kan je terecht bij de experts op het forum. Tenslotte worden er vaker evenementen georganiseerd met andere affiliate marketeers en de nieuwe ontwikkelingen regelmatig op de website geplaatst.

 

Alhoewel er allerlei voordelen en nadelen komen kijken bij affiliate marketing, kan je er wel rekenen dat je flexibel kunt werken wanneer het je zelf uitkomt, je kunt er veel mee verdienen, het inkomen is passief en je kunt het makkelijk met je baan combineren. Overweeg de voordelen met de nadelen en maak een keuze die het best past bij je wensen en behoeften.

Zou jij ook willen werken waar ter wereld je ook maar wil? Ga dan verder naar de Gratis Video waarin ik je alles vertel…

Share This