Dropshipping website startenDropshipping webshop starten? Als je wilt beginnen als ondernemer is het een goed idee om naar het internet te kijken. Steeds meer ondernemers starten een online business in plaats van een fysiek bedrijf. Een van de grootste voordelen hiervan is dat de opstartkosten meestal veel lager zijn.

In dit blogbericht gaan we je meer vertellen over een dropshipping webshop. En vertellen we je waarom dat wel of geen goed idee is. Lees verder.

 

Een dropshipping webshop starten

 

Als je wilt gaan beginnen als online ondernemer heb je daarvoor heel veel verschillende mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om een webshop te starten en daarvoor je eigen voorraad in te kopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een dropshipping webshop te starten.

Met dropshipping ben je namelijk zelf niet verantwoordelijk voor je voorraden, maar verstuur je de producten rechtstreeks via de leverancier.

Dat klinkt natuurlijk makkelijk, maar naast het opzetten van de webshop moet je ook nog het een en ander leren over marketing.

Zonder dat er namelijk mensen naar je webshop komen, ga jij niets verkopen. Een dropshipping webshop starten gaat dus niet alleen maar over het maken van de webshop.

 

Wat zijn de voordelen van dropshipping?

 

Een van de grootste voordelen van dropshipping zijn dat je zelf geen grote voorraad hoeft in te kopen. Dankzij dropshipping loop je veel minder risico met je geld. Je hoeft namelijk alleen maar te betalen als je leverancier producten heeft verzonden naar je klanten.

Daarnaast is het ook een groot voordeel dat je eindeloos kan experimenteren met producten in je webshop en het assortiment makkelijk aanpassen. Je zit dan namelijk niet met dat producten blijven liggen als je probeert iets toe te voegen aan je assortiment. Je kunt ze gewoon toevoegen aan je webshop. Als ze wel verkopen kun je dat makkelijk doorgeven aan je leverancier. Blijkt het toch dat het product niet verkoopt kun je dit product zo weer verwijderen uit je webshop zonder dat het je ook maar iets heeft gekost.

Nog een groot voordeel van het starten van een dropshipping webshop is dat je voor weinig geld kan beginnen. De opstartkosten komen in de meeste gevallen maximaal uit op 250 euro voor het eerste jaar. Als je het zelfde concept zou willen uitvoeren met een fysieke winkel ben je al snel meer dan 40.000 euro kwijt.

 

Dropshipping website starten 3

 

Starten met dropshipping

 

Als je hebt besloten om een online bedrijf te starten in combinatie met dropshipping zijn er een aantal dingen die je daarvoor moet doen.

 

Een webshop maken

 

Als je wilt gaan beginnen met dropshipping is het natuurlijk belangrijk dat je een eigen webshop hebt. Hier ga je je producten tentoonstellen en hoop je zo de producten te verkopen.

Een webshop kun je simpel maken met WordPress in combinatie met Woocommerce. Het is even lastig om het voor de eerste keer in elkaar te zetten, maar als je eenmaal snapt hoe het werkt is het een fijn systeem om mee te werken.

 

Social media pagina

 

Als je de webshop klaar hebt is het ook een goed idee om voor je webshop verschillende social media pagina’s te maken. Hier kun je dan je producten promoten en een community opbouwen. Vooral in het begin zal je merken dat er nog niet zo veel bezoekers uit de zoekmachines naar je website zullen komen.

Dan is het een goed idee om eerst te beginnen met social media, omdat je hiermee vrijwel direct bezoekers naar je website kan krijgen.

 

Leveranciers zoeken

 

Als je gaat beginnen met dropshipping heb je leveranciers nodig. Veel beginnende dropshipping webshops beginnen met leveranciers uit China. De producten zijn hier namelijk goedkoop om in te kopen en de service die ze bieden is in de meeste gevallen uitstekend.

Wel moet je er rekening mee houden dat als je dropshipping gaat doen vanuit China, er heel wat regels komen kijken bij het verkopen van bepaalde producten. Ook duurt de levertijd over het algemeen een stuk langer dan wanneer je met leveranciers binnen Europa gaat werken.

Veel beginnende webshops denken dat als ze met producten uit China gaan werken voor dropshipping ze veel meer winst maken. Maar als je gaat werken met leveranciers van kwalitatief goede producten in Europa, kun je ook meer geld vragen voor je producten.

Daarnaast kunnen leveranciers binnen Europa het product meestal binnen 1 a 2 werkdagen bij je klanten leveren en is dit voor veel mensen een groot voordeel.

 

Tips bij het starten van een dropshipping webshop

 

Als je hebt besloten om te gaan starten met dropshipping heb ik nog een aantal tips voor je. Deze tips gaan je helpen om direct in het begin goed van start te gaan.

 

Ga voor een vast winstpercentage per product

 

Voor veel beginnende dropshipping webshops is het bepalen van de prijs vaak erg makkelijk. Ze bedenken een leuke prijs en zetten het op de webshop. Maar als je het goed aan wil pakken kun je beter een vast winstpercentage berekenen voor je producten. Bijvoorbeeld 25%. Bij deze winstpercentage moet je alle kosten van je webshop ook mee berekenen.

 

Leer over online marketing

 

Een van de belangrijkste tips die ik je kan geven over het starten van een webshop is dat het super belangrijk is om te leren over online marketing. Hierdoor kun je namelijk zorgen dat je webshop sneller meer klanten krijgt, en je dus meer zal verkopen.

Durf te investeren in kennis omdat dit je op lange termijn altijd gaat helpen om je webshop te verbeteren.

Op onze website bieden we een online marketing cursus aan waarbij je leert hoe je zorgt dat je website goed vindbaar is en wat je moet doen om ervoor te zorgen dat bezoekers klanten worden. In de cursus worden diverse strategieën uitgelegd die jou als beginner helpen succesvol te worden.

Hoe meer je weet van online marketing, hoe beter je ervoor kan zorgen dat jij met je webshop zichtbaar bent voor potentiële klanten. Hoe beter je zichtbaar bent hoe meer je uiteindelijk zal verkopen.

Ben jij benieuwd wat je allemaal leert in de cursus? Neem dan eens een kijkje op de pagina van de cursus.

 

 

 

 

Share This