Online marketing plan in stappen die je bergijpt 1Ben je van plan om een bedrijf aan huis te starten? Dan zijn er een aantal dingen belangrijk om te weten. Het lijkt namelijk heel makkelijk om een bedrijf te starten vanuit huis, maar als je niet zichtbaar bent op het internet, zullen er niet snel klanten komen en verdien je dus geen geld.

In dit blogbericht ga ik dieper in op hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw bedrijf van huis uit goed van de grond komt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je vanuit huis een succesvol bedrijf kunt runnen.

Lees daarom zeker het hele blogbericht!

Een bedrijf aan huis starten

Een bedrijf aan huis starten. Voor steeds meer mensen is het een droom, maar voor sommige mensen wordt het ook werkelijkheid. Als jij dit blogbericht aan het lezen bent is de kans groot dat jij van je droom werkelijkheid wilt gaan maken door daadwerkelijk te starten met je eigen bedrijf. Omdat je niet direct veel kosten wilt maken en het eerst even wilt aanzien, heb je besloten om je bedrijf vanuit huis te starten en niet direct een pand te huren. Heel verstandig.

Wat ga je doen?

Een van de belangrijkste dingen die je eerst goed moet weten voordat je daadwerkelijk een bedrijf aan huis start is wat je gaat doen. Het is namelijk zo dat je niet ieder bedrijf aan huis mag starten en dat je rekening dient te houden met een aantal regels en voorwaarden. Als je niet precies weet wat wel mag en wat niet raad ik je aan om dat eens op te zoeken bij de website Ikgastarten.nl van de kamer van koophandel.

De meeste “vrije” beroepen mag je gewoon vanuit huis starten.

Online of fysiek?

Naast dat het belangrijk is om te weten wat je precies gaat doen en of het allemaal mag volgens de wetgeving, is het natuurlijk ook belangrijk of jij juist meer fysiek of online je diensten gaat aanbieden. We gaan steeds meer naar een samenleving waar vooral online wordt gekocht en verkocht. We zien nog steeds dat veel lokale ondernemers het moeilijk hebben en het niet meer kunnen winnen van de webshops en websites.

Daarom is het een goed idee om na te denken of je daadwerkelijk een pand wilt gaan runnen, of dat jij een online bedrijf kunt worden.

Als het mogelijk is om je diensten zo veel mogelijk online aan te bieden, scheelt je dat veel kosten. Dat gaat je veel helpen bij de opstartfase van je bedrijf.

 

 

start vandaag nog met online marketing en breng je bedrijf naar een nieuw level

 

 

Jezelf zichtbaar maken

Of je nu kiest voor een fysiek bedrijf, of een online bedrijf. In beide gevallen is het belangrijk om jezelf zichtbaar te maken. Natuurlijk is de beste manier om jezelf zichtbaar te maken via het internet. Je kunt met relatief weinig inspanning tegenwoordig al een gigantisch bereik genereren met behulp van het internet en social media. Ook werken andere marketing middelen zoals Flyers en reclame in de krant nog wel goed, maar toch zou ik de focus leggen op online marketing.

Online marketing is natuurlijk een heel breed begrip en als je net in de wereld van online marketing stapt, is het vaak te veel en overweldigend wat er allemaal mogelijk is. Daarom blijft het online marketing gedeelte van een bedrijf meestal liggen en wordt vaak vooruit geschoven naar een keer dat het beter uitkomt.

Toch valt of staat je bedrijf met goede marketing.

Hoe beter jij de marketing van je bedrijf neerzet, hoe meer mensen je bedrijf leren kennen en hoe meer geld dat weer kan opleveren voor jou en je bedrijf. Daarom is een van de belangrijkste taken voor jou als startende ondernemer zorgen dat je marketing begrijpt of dit laat doen door een organisatie die er goed in is.

Hoe pas je online marketing goed toe?

Je weet wat je wilt gaan doen met je bedrijf en je weet ook al of jij je diensten/producten juist online wilt gaan aanbieden of juist meer offline.

In beide gevallen is het belangrijk om met online marketing aan de slag te gaan omdat dit nou eenmaal de snelste methode is om je eerste klanten te krijgen.

Je kunt online marketing het beste toepassen door je eigen website te starten. Hier vertel je precies wat je doet met je bedrijf en zorg je ervoor dat je een blog bijhoudt, met alles dat te maken heeft met jouw vakgebied. Op deze manier komen mensen die geïnteresseerd zijn in jouw diensten automatisch bij je website uit. Doordat jij hen laat zien dat jij verstand van zaken hebt, zullen bezoekers van je website geneigd zijn om jouw producten en diensten af te nemen.

Daarnaast is het ook belangrijk om aanwezig te zijn op social media met je bedrijf. Dat betekent niet dat je op alle social media kanalen aanwezig hoeft te zien. Het is vooral belangrijk om op die kanalen aanwezig te zijn waar jouw ideale klanten zich bevinden.

Ook is het een hele goede en effectieve manier om aan de slag te gaan met facebook advertenties. Van alle mensen in Nederland heeft een groot gedeelte daarvan een Facebook Account en heeft Facebook veel informatie over die mensen.

Op deze manier kun je met Facebook advertenties maken die precies gericht zijn op jouw doelgroep.

Zelf doen of uitbesteden?

Je weet nu ongeveer wat je kunt doen om aan de slag te gaan met de marketing van je bedrijf. Toch kan ik me voorstellen dat het allemaal nog warrig klinkt. De beste manier om snel goed van start te gaan met de (online) marketing van je nieuwe bedrijf is door een online marketing cursus te volgen. De beste online marketing cursus die je kunt volgen is Master Marketeer. Deze cursus leer je van A tot Z hoe jij ervoor kan zorgen dat klanten naar je toe komen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je online marketing uit te besteden aan een marketing bureau, toch kan ik je aanraden om de basis van online marketing goed zelf te leren. Dat scheelt je geld en zorgt ervoor dat je zelf je business goed op de markt kan zetten.

 

Master Marketeer

 

start vandaag nog met online marketing en breng je bedrijf naar een nieuw level

Share This