logo maken met builderall 2

Een blog maken met builderall? Je bent van plan om een blog te beginnen, maar wilt dit met Builderall doen in plaats van WordPress. Als je aan de slag gaat met Builderall zie je direct dat je je pagina’s op een heel andere manier maakt. Toch is Builderall prima geschikt om als blog te gebruiken. Je hoeft dan natuurlijk alleen maar te weten hoe je een blog maakt met Builderall. In dit blogbericht vertellen we je stap voor stap hoe jij een blog maakt met Builderall

Een blog maken met Builderall

Hoewel veel bloggers kiezen voor WordPress om hun blog mee te maken, is Builderall sterk in opkomst en kiezen steeds meer beginnende bloggers voor het platform Builderall. Dat doen ze natuurlijk niet zomaar.

Builderall geeft je direct de beschikking over een tal van marketing tools waarvoor je anders aparte plugins moet installeren.

Met alle mogelijkheden die Builderall te bieden heeft, groeit Builderall al snel uit tot het meest complete marketing platform van het moment.

Als je een blog begint met Builderall, ben je in veel gevallen al een stap voor op andere bloggers die WordPress gebruiken. Maar hoe maak je dan een blog met Builderall? Ik leg het je graag uit.

Je blog installeren

Om aan je website te kunnen werken met Builderall dien je daarvoor in te loggen in je backoffice. Het eerste wat je dan doet is klikken op de grote paarse knop om tools toe te voegen. Een van de dingen die niet kunnen ontbreken aan je Builderall website is de Pixel perfect builder. Als het goed is staat deze optie al aan, maar als dat niet het geval is, is het een goed idee om dat als nog te doen.

Als het goed is zie je bovenaan “New website staan” bovenin het menu. Hier klik je op.

Demo websites

Wat mooi is aan Builderall is dat het platform honderden vooraf gemaakte websites heeft klaar staan zodat jij niet je eigen website hoeft te bouwen. Om een blog te beginnen klik je bij Pre-made Sites op Blog Express.

Ook hier heb je weer ontzettend veel keuze uit verschillende soorten blogs en kun je afhankelijk van je voorkeuren een geschikte lay-out kiezen dat bij je past.

In het overzicht met alle verschillende blogs die je kunt kiezen heb je twee knoppen waarop je kunt klikken. Een knop is om de blog te bekijken (preview) en de ander is Edit, Hiermee ga je aan de slag met de lay-out om het je eigen te maken.

Als je een mooie blog lay-out heb gevonden klik je op edit om naar de volgende stap te gaan.

Blog manager

Als je eenmaal je nieuwe blog zo hebt aangepast dat je er qua lay-out tevreden mee bent, is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan met je blog. Dit doe je door op Blog manager te klikken. Dit is een klein icoontje dat lijkt op een krant.

Als je op dit icoon klikt, opent er een nieuw menu. Dat is je blog manager. Als je voor het eerst je blogmanager opent, moet je je blog een naamgeven. Er opent dan een venster met jouwdomeinnaam/ …….

Achter de / moet jij dan je blog een naam geven. Zelf kies ik er meestal voor om het simpelweg blog te noemen. Hierna moet je de lay-out opslaan en heb jij je blog gemaakt met Builderall.

 

een blog maken met builderall

Een blog maken met builderall en content schrijven voor je blog

Nu je een blog hebt aangemaakt met Builderall kun je je blog terugvinden in je backoffice. Ook zie je direct een aantal dingen staan zoals:

  • Published – de blogs die al gepubliceerd zijn op je blog
  • Drafts – Blogs waaraan je nog aan het werk bent
  • Scheduled – Blogberichten die je hebt ingepland om later te publiceren
  • Categories – De categorieën waaronder jij je blogberichten hebt ingedeeld.

Als je voor het eerst in je blogomgeving komt, zie je dat er al een paar voorbeeld blogs staan bij All news. Hier kun je dan direct mee aan de slag om ze aan te passen naar je eigen blogs.

Als je al een idee hebt hoe je moet bloggen kun je ook alle voorbeeld blogs verwijderen en vervolgens klikken op add news om een nieuw blogbericht te beginnen.

Daarna kun je direct beginnen met het schrijven van je blog. Wat een groot voordeel is aan de blogeditor van Builderall is dat het schrijf vak heel simpel is ontworpen. Het lijkt een beetje alsof je aan het schrijven bent in Word.

Ook is het heel makkelijk om afbeeldingen en video’s toe te voegen aan je blogberichten. Na het schrijven van je blog en het toevoegen van media, is het tijd om je eerste blogbericht te publiceren.

Inplannen of direct publiceren?

Je kunt ervoor kiezen om je blogbericht direct te publiceren, of ervoor kiezen om je blogbericht in te plannen op de agenda.

Als je het blogbericht direct wilt publiceren kun je dat doen via Publish news, rechts bovenaan je tekst. Als je het op een later tijdstip wilt publiceren kun je klikken op het klokje links onder Publish news.

In de meeste gevallen is het natuurlijk prima om je blogs direct te publiceren, maar als je al redelijk wat blogs geschreven hebt, kan het een goed idee zijn om blogs in te plannen voor als je een keer geen tijd hebt om te bloggen.

Om een succesvolle blogger te worden moet er namelijk een vorm van consistentie in je schrijven zitten. Dan komt het inplannen van blog goed van pas.

Aan de slag met je eerste Builderall blog

Wil jij een blog beginnen met Builderall? Dan is dat zeker een goed idee. Met de onderstaande link kun je Builderall 7 dagen gratis uitproberen om te bekijken of het iets voor je is. Natuurlijk zit je dan na 7 dagen nog nergens aan vast.

Builderall is een van de meest complete online marketing platformen. Hierdoor heb je binnen Builderall de beschikking over ontzettend veel krachtige tools. Hierbij kun je denken aan e-mail marketing software, social media software en SEO tools. De lijst is te groot om te noemen. Ik zou zeggen probeer het zelf.

Klik hier om direct je gratis proefversie van Builderall te claimen.

 

Share This