Een website laten maken door een bedrijf, of toch zelf doen?

Als je een bedrijf hebt of een leuke hobby die je met anderen wilt delen dan is een website natuurlijk onontbeerlijk. Veel bedrijven schakelen hiervoor een professioneel bedrijf in. Voor het bouwen van een professionele website tel je als ondernemer al snel honderden euro’s neer en vaak blijft het daar niet bij. Bedrijven die websites bouwen proberen hun klanten ervan te overtuigen dat het echt nodig is om hiervoor een professional in te schakelen. Maar is dat eigenlijk wel waar?

Wat doet een professionele websitebouwer voor je?

Als je je website door een professioneel bedrijf laat bouwen dan gaan zij allereerst aan de slag met het maken van een ontwerp. Als je daar zelf niet handig in bent dan is dat misschien nog een overweging om voor zo’n extern bedrijf te kiezen. Het ontwerp wordt afgestemd op de bedrijfskleuren en gemaakt in de stijl van het bedrijf. Formeel als dat nodig is, hip en trendy als dat beter bij de aard van het bedrijf past. Vervolgens wordt de structuur van de website gemaakt en daarna wordt er content op de website geplaatst. Veel website designers bieden de mogelijkheid om ook het onderhoud door hen te laten doen.

Hoe zit het met de content voor je website?

De teksten die op je website komen te staan moet je vaak zelf aanleveren als je voor uitbesteden kiest. Als je er goed in  bent is dat natuurlijk geen probleem. Maar als dat niet zo is dan kun je alsnog ervoor kiezen om je website zelf te bouwen. Je kunt het schrijven van de content uitbesteden aan een professioneel tekstbureau. Aan de hand van jouw aanwijzingen en wensen schrijven zij de teksten voor je website, deze kun je vervolgens zelf plaatsen of dit doen in overleg met het tekstbureau. Dit is vrijwel altijd een stuk goedkoper dan wanneer je dit uitbesteedt aan een website bouwer. Deze schakelt hier namelijk zelf ook vaak een tekstbureau voor in, en wil hier natuurlijk zelf ook aan verdienen. Dit kan resulteren in een tarief per woord dat misschien wel 3 keer hoger ligt dan wanneer je zelf een bureau inschakelt.

SEO dienstverlening door de website bouwer

Website bouwers bieden vaak ook SEO service aan. SEO staat voor Search Engine Optimization. De website bouwer kan teksten maken om je website beter vindbaar te maken door bekende zoekmachines zoals Google en Bing. Dit kan erg handig zijn als je je klanten of bezoekers voor je website vooral online wilt vinden. Als er een gedegen linkbuilding plan wordt opgesteld en goede landingspagina’s worden geschreven kan dit ertoe leiden dat je website hoog in de ranking komt en dat gebruikers van de zoekmachines daardoor sneller op jouw website terechtkomen. Bedenk wel dat hiervoor een grote hoeveelheid content nodig is. Met 5 teksten van 400 woorden boek je geen goed resultaat, tenzij je dienstverlening wel heel specifiek is.

 

Nu starten met het bouwen van je website met Builderall

Is het wel zo belangrijk dat mijn website goed gevonden wordt?

Er zijn bedrijven die veel meer baat hebben bij mond tot mond reclame. Goede referenties van klanten, die je bedrijf bij hun familie en vrienden aanbevelen zijn vaak heel waardevol. Dat je een website hebt is leuk voor mensen die je telefoonnummer of e-mailadres willen opzoeken. De naam van je bedrijf hebben ze al van hun buurman, zus of vriend gekregen. De informatie op je website is in dit soort gevallen ook niet zo heel belangrijk. Natuurlijk moet de info correct zijn, geen taalfouten bevatten en er aantrekkelijk uitzien. Maar veel belangrijker is dat die website bezoeker je gaat benaderen voor een afspraak, een aankoop of een aanvraag voor een offerte.

Zelf een website bouwen is makkelijker dan je denkt

Als je na zorgvuldige afweging tot de conclusie komt dat je geen honderden euro’s wilt uitgeven voor het laten bouwen van een website, dan moet je dus zelf aan de slag. Dat kan bijvoorbeeld prima met Builderall, een handig online platform waarmee je in eenvoudige stappen zelf een website kunt bouwen. Ook als je geen ervaring hebt met het bouwen van websites kun je met Builderall een prima resultaat behalen. Het is daarbij belangrijk dat je eerst een plan maakt voordat je aan de slag gaat. Zo voorkom je dat je halverwege weer helemaal opnieuw moet beginnen.

Wat moet er op je website komen?

Als je aan de slag gaat om zelf een website te bouwen is het allereerst belangrijk op een rijtje te zetten welke onderwerpen op de website moeten komen. Een handig hulpmiddeltje daarbij is het maken van een menustructuur. Als je die hebt, weet je welke pagina’s er aangemaakt moeten worden en welke opties in het menu moeten komen. Daarna kies je de kleuren en het ontwerp van je website. Als de basis naar je zin is kun je beginnen met her vullen van de website met teksten en afbeeldingen.

Denk goed na over de stijl van je website voordat je gaat schrijven

Allereerst moet je bepalen of je de bezoeker van je website met je of met u wilt aanspreken. Wees hier consequent in, gebruik het niet door elkaar, dat komt erg slordig over.  Ook als je zelf goed in staat bent om teksten voor je website te schrijven is het verstandig om deze te laten nalezen. Je leest zelf gemakkelijk over typefouten en spelfouten heen. Pas als je teksten helemaal naar je zin zijn zet je ze online.

Pleeg regelmatig onderhoud aan je website

Als je website eenmaal online staat en je bent er helemaal tevreden over, is het zaak om met enige regelmaat onderhoud te plegen aan je website. Zet er een nieuw bericht op, ververs een foto. Zo laat je aan bezoekers zien dat ze met een actief bedrijf te maken hebben en niet met een ondernemer die ooit een website heeft gemaakt en deze daarna nooit meer heeft bekeken. Als je Builderall gebruikt kun je eenvoudig je website updaten en van nieuwe content voorzien, ook als je geen uitgebreide kennis hebt van het bouwen van websites. . Je hebt dus lang niet altijd een professional nodig als je een website voor je onderneming wilt bouwen.

 

Nu starten met het bouwen van je website met Builderall

 

Share This