Wil je leren hoe je online geld kunt verdienen op het internet? Dan zijn daar natuurlijk veel verschillende mogelijkheden voor. Een van de beste manieren om geld te verdienen op het internet is geld verdienen met bloggen.

Steeds meer mensen starten een eigen blog met als reden om daar veel geld mee te verdienen. Toch is er maar een klein percentage die daadwerkelijk succesvol wordt met een blog.

In dit blogbericht gaan we dieper in op hoe jij geld kunt verdienen met je blog en hoe je ervoor kunt zorgen dat jij wel succesvol wordt.

Waarom starten met bloggen?

Als je geld wilt verdienen op het internet is de kans groot dat je al veel verschillende methodes bent tegengekomen. De vraag is dan natuurlijk waarom je eigenlijk zou moeten kiezen voor het starten van je eigen blog.

Een van de grootste redenen waarom het een goed idee is om een blog te starten is dat je bijna geen geld nodig hebt om ermee te beginnen.

Er zijn een aantal verdienmodellen op het internet die een startkapitaal vragen voordat je kunt beginnen. Hierbij kun je denken aan e-commerce.

Als je geen of weinig geld hebt, maar toch wilt beginnen op het internet, is een blog je beste keuze.

 

Wat heb je nodig om te beginnen?

Als je wilt beginnen met bloggen heb je daar bijna niets voor nodig. Het enige dat vooral belangrijk is om te hebben is een eigen domeinnaam en webhosting. Hier ga jij je blog mee maken. Je kunt ook gratis starten met bloggen, maar dat is in de meeste gevallen niet aan te raden.

De reden hiervoor is dat je vaak niet de volledige vrijheid hebt als je een gratis blog start. Tevens is een blog met je eigen domeinnaam natuurlijk ook een stuk professioneler.

Om te kunnen beginnen raad ik je echt aan om niet gratis te beginnen, maar een klein bedrag te investeren in je eigen echte website.

Daarnaast heb je vooral veel geduld nodig en doorzettingsvermogen om geld te verdienen met bloggen. Het kan namelijk een behoorlijke tijd duren voordat er bezoekers naar je website komen.

Om geld te kunnen verdienen met bloggen heb je veel bezoekers nodig. Die komen niet vanzelf. Hier moet je namelijk voor bloggen. Hoe meer nieuwe blogs jij toevoegt aan je website, hoe meer bezoekers er naar je website zullen komen.

Hoe kun je geld verdienen met bloggen?

Er zijn veel verschillende manieren om geld te verdienen met je blog. Niet alle manieren om geld te verdienen met je blog zijn even betrouwbaar, maar de manieren waarmee je zeker geld kunt verdienen zijn:

  • Google Adsense (of premium Ads)
  • Affiliate Marketing

Naast deze twee manieren zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om geld te verdienen met bloggen, maar dit zijn de manieren die het meest worden toegepast op een blog

Google Adsense

Een van de makkelijkste manieren om snel geld te verdienen met bloggen is door Google Adsense te activeren voor je website. Als je aan de slag gaat met Google Adsense betekent het dat je advertenties van Google toont op je website.

Als een van je bezoekers vervolgens op een van de advertenties klikt, krijg jij daar een vergoeding voor. Voordat je aan de slag gaat met Google Adsense is het belangrijk om te weten dat je niet direct veel geld zal verdienen met Google Adsense.

De eerste reden hiervoor is dat de vergoedingen over het algemeen heel laag zijn en de andere reden is dat je behoorlijk wat bezoekers moet hebben om er een mooi bedrag aan te verdienen.

Naast Google Adsense is het ook mogelijk om je aan te melden voor Premium advertentienetwerken. Deze netwerken betalen veel meer per klik, maar er zijn vaak ook strenge voorwaarden om je aan te melden.

Zo moet je bij het advertentienetwerk van Ezoic Minimaal 5000 unieke bezoekers per maand hebben om geaccepteerd te worden tot het net werk en bij andere netwerken zelfs meer dan 100.000 pageviews per maand.

Hoewel het mogelijk is om in een vroeg stadium van je blog al geld te verdienen met Google Adsense, raad ik het je niet aan. De bedragen die je verdient in het begin zijn namelijk heel laag.

Affiliate marketing leren

Affiliate Marketing

Een andere manier om geld te verdienen met je blog is met affiliate Marketing . Met affiliate marketing promoot je producten van andere mensen/bedrijven en krijg je een commissie als jij hebt gezorgd dat er een verkoop heeft plaats gevonden.

Om aan de slag te gaan met affiliate marketing kun je je aanmelden voor diverse affiliate netwerken zoals:

  • Paypro
  • Daisycon
  • Tradetracker
  • com
  • Coolblue

Hier kun je dan producten vinden om te promoten op je website. Via deze platformen krijg je dan een speciale link naar het product waaraan het netwerk kan herkennen dat jij het bent.

Als een bezoeker vervolgens via jouw speciale link naar de pagina van de aanbieder gaat en het product koopt, krijg jij een commissie.

Als je precies wilt leren hoe je aan de slag kunt gaan met affiliate marketing raad ik je aan om de affiliate marketing revolutie te volgen. Dit is een video training waarin je stap voor stap leert hoe affiliate marketing werkt.

Wat is beter Google Adsense of Affiliate Marketing ?

Als je net begint met je eerste website en nog niet veel bezoekers hebt, is het absoluut een beter idee om te starten met affiliate marketing. Met weinig bezoekers is het gewoon de moeite niet waard om Google Adsense op je website te installeren. Met Affiliate marketing heb je veel minder bezoekers nodig om geld te verdienen. Dat komt omdat de commissies die je krijgt veel meer geld opleveren.

Waar je met Adsense maar enkele centen per klik ontvangt, kun je bij affiliate marketing soms wel tot 200 euro ontvangen voor één succesvol gepromoot product. Dat maakt het dat affiliate marketing veel aantrekkelijker is om geld te verdienen met bloggen.

Maar voordat je echt geld kunt verdienen, heb je eerst bezoekers nodig en kun je je het beste focussen op het toevoegen van veel nieuwe en goede content.

Share This