geld verdienen met pinterestGeld verdienen met Pinterest

Heb je interesse om op een online manier geld te gaan verdienen? Dan is het allereerst goed om te weten dat je hier de nodige mogelijkheden voor hebt. Je moet ondertussen echter ook goed weten dat het geen kwestie is van achterover hangen en het geld binnen zien stromen. Nee, je moet hard aan de bak én je moet vooral heel creatief te werk gaan.

 

Dat is ook het geval als je met social media aan de slag gaat. Via social media kan je een onwijs breed publiek aanspreken, waardoor je relatief snel de gewenste resultaten kunt gaan bereiken. Daarbij is het dus wel noodzakelijk dat je op een creatieve wijze te werk gaat en dat je ook nog het juiste social media kanaal weet te gebruiken.

 

Mogelijkerwijs denk je nu direct aan Facebook, Instagram en/of Twitter. Dat zijn in de basis de breedste en grootste social media kanalen, maar er liggen meerdere social media kanalen als ware kapers op de loer. Zo is het gebruik van TikTok of Pinterest in specifieke situaties ook onwijs aan te raden. In dit artikel lees je meer informatie over het geld verdienen met Pinterest. Via dit social media kanaal is het namelijk goed mogelijk om geld te verdienen, zolang je maar op een (zeer) creatieve wijze te werk gaat.

 

Een overzichtelijk en gespecialiseerd dashboard

Als je met Pinterest aan de slag gaat, krijg je de mogelijkheid om jouw eigen dashboard te maken. Op jouw eigen dashboard kan je verschillende ‘pinnen’ toe gaan voegen. Een pin is eigenlijk een geschreven content of een afbeelding. Deze afbeeldingen of content kan van jezelf afkomstig zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om content van andere gebruikers op jouw dashboard te pinnen.

 

Door allerlei content te pinnen, krijg je uiteindelijk een compleet dashboard. Een dashboard waarop leden van Pinterest dus allerlei afbeeldingen en geschreven teksten kunnen vinden. Het advies is om altijd te kiezen voor een overzichtelijk en een gespecialiseerd dashboard. Een lid van Pinterest moet namelijk dírect zien waar jouw Pinterest account om draait.

 

Een bijkomend voordeel is dat je jouw account binnen die specialisatie uit kunt gaan breiden. Je kunt binnen die specialisatie al snel een grote naam opbouwen, waardoor je jouw Pinterest account snel kunt laten groeien. Het doel hierbij is net zoals het gebruik maken van andere social media kanalen; zoveel mogelijk volgers krijgen. Des te meer volgers jij weet te krijgen, des te groter en populairder jouw Pinterest account wordt. Daarmee wordt jouw Pinterest account direct interessant voor bedrijven!

 

Digital marketing platform builderall

 

Interessant worden voor marketeers

De marketeers van kledingbedrijven, van meubelspeciaalzaken, van verffabrikanten en van vloerfabrikanten; stuk voor stuk zijn de marketeers van dergelijke bedrijven bezig met Pinterest. Via Pinterest is het namelijk mogelijk om met beeld (en geluid) een breed publiek aan te spreken. Indien jij bijvoorbeeld 20 duizend volgers op jouw Pinterest account hebt, kan jij met één foto maar liefst 20 duizend mensen aanspreken. Dat is voor onder meer bovengenoemde bedrijven uitermate interessant.

 

Hoe dit exact in gang gezet kan worden? nou, als jouw Pinterest account lekker aan het groeien is, bereik je uiteindelijk de grens van tienduizend volgers. Vanaf dat moment is jouw Pinterest account eigenlijk echt interessant voor bedrijven, aangezien jij in staat bent om met één post maar liefst tienduizend mensen te bereiken.

 

Een bedrijf kan vervolgens met jou contact opnemen en vragen of jij een foto van hun producten op jouw moodboard wilt pinnen. Het advies is om hier niet zomaar ‘ja’ op te zeggen, maar om te kijken of het product wel binnen jouw specialisatie past. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan je op Pinterest namelijk écht succes behalen als je je in een bepaalde niche weet te specialiseren.

 

Past het voorstel van het bedrijf perfect bij het onderwerp van jouw Pinterest account? Dan kan je een bedrag af gaan spreken voor de plaatsing van de post en allerlei overige afspraken maken. Denk daarbij aan het moment van plaatsing en eventueel een bijkomende tekst.

 

Je hoeft uiteraard niet te wachten totdat bedrijven jou zelf gaan benaderen. Je kunt namelijk zélf ook op een actieve manier bedrijven gaan benaderen. Door zoveel mogelijk bedrijven te benaderen, kan je mogelijk een deal met één of meerdere bedrijven sluiten. Op die manier kan je al snel een leuk zakcentje verdienen. Dat is zéker het geval als je veel volgers weet te krijgen op jouw Pinterest account!

 

Geld verdienen met Pinterest door gebruik te maken van affiliate marketing

Wist je dat je jouw Pinterest account ook voor affiliate marketing in kunt gaan zetten? Ja, zeker. Affiliate marketing is de afgelopen jaren onwijs populair geworden en is ook interessant om te gebruiken via Pinterest. Je kunt namelijk een affiliate link op jouw Pinterest account plaatsen en daarmee jouw volgers proberen warm te maken voor de aanschaf van het betreffende product.

 

Aangezien je met Pinterest allerlei kanten op kunt, kan je dit op een zeer creatieve manier in gaan vullen. Hoe je dit het beste in kunt vullen? Ja, dat is toch wel afhankelijk van het onderwerp van jouw Pinterst moodboard en van jouw eigen creativiteit. Probeer hierbij in ieder geval out-of-the-box te denken.

 

Een belangrijke ‘voorwaarde’ hierbij is ook dat je veel volgers hebt. Des te meer volgers je hebt, des te groter de kans is dat meerdere volgers via de affiliate link een bepaald product gaan kopen. Dat levert jou uiteindelijk een leuk zakcentje op. Uiteindelijk valt en staat het geld verdienen met Pinterest dus uit het aantal volgers dat jij op jouw Pinterest account hebt!

 

Affiliate marketing cursus

Wil je graag meer weten over het verdienen van geld via Pinterest met behulp van affiliate marketing? Dan is het advies om eerst de Affiliate Marketing Revolutie cursus te volgen. Met deze cursus krijg je alles van A tot Z aangeleerd met betrekking tot affiliate marketing. Na het afronden van deze cursus kan je affiliate marketing niet alleen voor Pinterest gebruiken, maar ook voor allerlei andere doeleinden. Een absoluut voordeel van affiliate marketing is namelijk dat je op veel verschillende manieren geld kunt verdienen. Veel succes met jouw Pinterest account in ieder geval!

 

Start vandaag nog om affiliate marketing toe te passen door gebruik te maken van pinterest >>

 

Share This