Geld verdienen met reisblog Ben je een fervente liefhebber van het maken van veel reizen? Dan weet je ongetwijfeld ook wel dat dit de nodige centjes kost. Uiteraard geldt daarbij wel dat je het zo gek kunt maken als dat je zelf maar wilt. Feit is echter dat hotelovernachtingen, eten en drinken ter plekke en de reistickets behoorlijk veel geld kunnen kosten.

 

Wist je echter dat het óók mogelijk is om geld te verdienen met een reisblog? Ja, zeker! Door jouw reiservaringen op het internet te delen, ben je in staat om geld te gaan verdienen. Je kunt daarmee op een relatief passieve wijze de kosten voor jouw reizen weer terug verdienen, waardoor je nóg meer reizen kunt maken. Des te meer reizen je kunt maken, des te groter je jouw reisblog kunt laten worden. Dat levert op den duur – hopelijk – ook weer meer geld op.

 

Maar, hoe zit dat nou precies? Hoe kan je geld met verdienen met een reisblog? Dat vertellen we je graag in dit artikel, waarbij we je ook graag verwijzen naar de Affiliate Marketing Revolutie. Deze cursus speelt een cruciale rol als je écht succesvol wilt gaan worden met jouw eigen reisblog. Meer informatie daarover vind je in het vervolg van dit artikel.

 

Hoe start je een eigen reisblog?

Voor het starten van een eigen reisblog heb je eigenlijk drie aspecten nodig: een domeinnaam, een hosting en veel content. Met de domeinnaam en de hosting ben je in staat om jouw eigen website te gaan maken. Installeer WordPress op jouw hosting en maak met enkele klikken op de knop direct een prachtige website.

 

Vervolgens is het zaak om deze website te gaan vullen met content. Of beter gezegd; met heel veel content. In de wereld van reisblogs is de concurrentie behoorlijk hevig, waardoor je op een unieke manier moet zien op te vallen. Dit kan je doen door een specifiek land uit te kiezen voor jouw reisblog of om jouw reisblog op een unieke manier op te laten vallen. Dat laatste kan je doen door de juiste marketing te voeren, waarover je later in dit artikel nog iets meer leest.

 

Het doel van een eigen reisblog is om zoveel mogelijk bezoekers naar jouw website te trekken. De bezoekers kunnen jouw reisverslagen lezen, doen inspiratie op en kunnen dezelfde reizen als jou gaan maken. Ondertussen ben jij ook nog in staat om geld te verdienen met jouw eigen reisblog. Hoe je dat precies kunt doen? En wat het verdienmodel van een dergelijk reisblog is? Het antwoord op deze vragen is; affiliate marketing.

affiliate marketing voor beginners

Affiliate marketing in combinatie met een reisblog

Eerder in dit artikel heb je kunnen lezen dat veel content van essentieel belang is voor een reisblog. Het gaat hierbij zeker niet om de kwantiteit van de content, maar wel zeker om de kwaliteit van de content. Het advies is dan ook om voor unieke en waardevolle content te zorgen; content waar jouw bezoekers écht iets aan hebben.

 

Deze reisblogs kan je vervolgens nog meer waarde meegeven door bepaalde producten of diensten in de reisblogs te gaan bespreken. Heb je bijvoorbeeld op Mallorca een huurauto gehuurd via Easyterra? Dan ben je in staat om daar een affiliate link voor te maken. In dat geval type je in jouw tekst bijvoorbeeld; ‘De huurauto heb ik gehuurd via Easyterra; ging echt perfect’. Het woordje ‘Easyterra’ laat je vervolgens, middels jouw persoonlijke affiliate link, doorlinken naar de website van Easyterra.

 

Het is vervolgens de bedoeling dat de bezoeker op deze link klikt en op de website van Easyterra terecht komt. Als de bezoeker nou op die website zelf ook een auto gaat reserveren, krijg jij daar een commissie voor. Dit is slechts een voorbeeld van een affiliate link die je in een reisblog kunt verwerken, maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld handige reisbenodigdheden, hotels (booking.com), vluchten (vliegtickets.nl) en vergelijkbare producten/diensten.

 

Door affiliate marketing ben je in staat om met jouw reisblog geld te gaan verdienen. Je hebt daar wel meerdere zaken voor nodig: een account bij één of meerdere affiliate netwerken, campagnes waar je je voor aangemeld hebt én heel veel content.

 

Door veel content op jouw website te plaatsen, weet je jouw reisblogs een hogere ranking binnen Google te geven. Op den duur ben je daardoor in staat om veel bezoekers te trekken, waardoor je meer en meer met affiliate marketing kunt gaan verdienen. Bekijk daarbij ook eens de affiliate programma’s van bijvoorbeeld Coolblue en Bol.com; via die affiliate programma’s kan je ook allerlei producten op jouw reisblog aan gaan bieden. Heb je bijvoorbeeld een reis door Thailand gemaakt? Dan kan je in jouw reisblog direct de beste backpacks gaan promoten; op die manier ben je écht in staat om geld te verdienen.

 

Voordat je aan de slag kunt gaan, moet je wel de nodige kennis omtrent affiliate marketing op gaan doen. Voor het op doen van die kennis kunnen wij de cursus Affiliate Marketing Revolutie aanraden. Zoals de naam van deze online cursus al doet vermoeden, is deze cursus volledig gericht op deze vorm van online marketing.

 

Door deze cursus te volgen, weet je exact hoe je met affiliate marketing aan de slag kunt gaan. Na het volgen van de cursus ben je vervolgens nóg beter in staat om jouw eigen reisblog uit te gaan breiden. Je kunt daardoor meer en meer bezoekers gaan trekken; die bezoekers leiden op den duur hopelijk ook tot hogere inkomsten.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Wil je geld gaan verdienen met jouw reisblog? Je hebt hierboven kunnen lezen dat dit zéker mogelijk is met affiliate marketing, maar je moet wel met enkele aandachtspunten rekening houden. Zo is het goed om te weten dat de concurrentie behoorlijk hevig is en dat je over het nodige geduld moet gaan beschikken. Je kunt een reisblog (of overige website) namelijk niet binnen één week naar een hoge ranking binnen Google leiden. Nee, je moet daar echt de tijd voor uittrekken, veel content toevoegen en op een creatieve wijze met jouw reisblog aan de slag gaan. Veel succes!

 

Start vandaag nog met jouw reisblog en begin ook met geld verdienen. Klik nu hier en begin vandaag nog..

 

Share This