geld verdienen op het internetHet klinkt geweldig; geld verdienen op het internet. Je kunt heerlijk achterover in je bureaustoel hangen, terwijl het geld bij je binnen blijft stromen. Dat is uiteraard een beetje gekscherend bedoeld. Als je geld op het internet wilt verdienen, heb je namelijk bepaalde facetten nodig. In dit artikel zoomen we nader in op de bepalende facetten. De facetten die bepalen of jij wél of geen succes op het internet kan behalen.

Het is belangrijk om te beseffen dat de concurrentie tegenwoordig gigantisch is. Binnen Nederland bestaan bijzonder veel bedrijven die zich toeleggen op het internet. Ook zijn er zeer veel particulieren die, met hobbywebsites, geld proberen te verdienen.

 

 

Hoe kan je geld verdienen op het internet?

 

Uiteraard is bovenstaande vraag één van de eerste vragen die om de hoek komt kijken. Het is een feit dat je hedendaags op vele manieren geld via het internet kan verdienen.

webshop

 

Webshop

 

De meest voor de hand liggende optie is om te starten met een webshop. Vele Nederlanders zijn je hierin voorgegaan, waarbij sommige prachtige resultaten hebben geboekt.

Je kunt een webshop in feite vergelijken met een fysieke winkel. Het enige verschil is dat de bezoekers in jouw webshop de producten niet daadwerkelijk kunnen voelen of in het echt kunnen zien. Maar, de mogelijkheden met een webshop zijn oneindig.

 

dropshipping

 

 

 

Dropshipping

 

Een variant op een webshop wordt aangeduid met ‘dropshipping’. Deze term heeft betrekking op een webshop waarbij je zelf geen voorraad hebt. Nee, je biedt hierbij in feite de producten van een ander in jouw webshop aan.

Als een bezoeker in jouw webshop een product aanschaft, sein jij de leverancier vervolgens in. Op die manier kan jij een commissie verkrijgen, terwijl de leverancier ook geld kan verdienen. Het is uiteindelijk een win-win situatie.

 

affiliate marketing

 

Affiliate marketing

 

De eerste mogelijkheid heeft de prachtige term ‘affiliate marketing’ gekregen. Affiliatie marketing heeft betrekking op het aanprijzen van bepaalde producten of diensten. Als een bezoeker via jouw website een dergelijk product/dienst koopt, krijg je hier een bepaalde commissie voor. In feite ben je een tussenpersoon tussen de bezoeker en de uiteindelijke leverancier van het product/dienst.

Als je succesvol met affiliatie marketing wilt worden, dien je sowieso veel bezoekers te trekken. Met een grote hoeveelheid aan bezoekers is de kans ook groter dat er producten/diensten via jouw website besteld gaan worden. Ben je benieuwd hoe affiliate marketing werkt? Dan raad ik je aan eens naar de affiliate marketing revolutie te kijken.

 

 

social media

Social media

 

De afgelopen jaren zijn de zogeheten influencers als paddenstoelen uit de grond geschoten. Deze ontwikkeling is eigenlijk samen gegaan met de opkomst van de social media kanalen. Het is tegenwoordig mogelijk om via bijvoorbeeld YouTube, Facebook of Instagram een hoop geld te verdienen.

Op YouTube is het zaak om veel abonnees/kijkers te trekken. Je kunt er daarbij voor kiezen om advertenties te tonen. Bij een x aantal views krijg jij vervolgens van YouTube een bepaald bedrag uitgekeerd. Als je veel views hebt, kan dit bedrag behoorlijk oplopen. Maar, je kan ook in je video’s bepaalde producten of merken aanprijzen. Deze merken betalen jou een bepaald bedrag voor de vermelding daarvan.

Op die manier werkt eigenlijk ook het verdienen van geld via Instagram of Facebook. Recent baarde een professionele voetballer bijvoorbeeld opzien door een bijzonder foto te plaatsen. Een foto in een kleedkamer waarbij hij een stukje tape op zijn voet plakte. De voetballer had daarbij een tekst geplaatst inclusief de naam van de fabrikant van de tape. Uiteraard was dit afgesproken werk en kreeg de voetballer hier een bepaalde som geld voor nodig.

Als je écht geld via de social media kanalen wilt verdienen, heb je veel volgers nodig. Dat is één ding waar we kort over kunnen zijn. Als je veel volgers hebt, ben je namelijk interessant voor bedrijven. Jij bent namelijk in staat om een groot publiek te bereiken; bedrijven zijn bereid om daar geld voor neer te leggen.

 

blog

 

Bloggen

 

Een andere mogelijkheid is om op het internet te gaan bloggen. Je kunt zelf een website starten en daarbij bijvoorbeeld over je hobby of over je favoriete tv serie te gaan bloggen. Als je dit goed doet, kan je op de lange termijn veel bezoekers aantrekken.

Vervolgens kan je met behulp van advertenties op je website geld gaan verdienen. Ook hierbij geldt: hier kan je pas echt geld mee verdienen als je veel bezoekers hebt. De eerste taak is dus om veel bezoekers naar je blog te gaan trekken.

 

Geld verdienen op het internet echt zo makkelijk?

 

De hierboven genoemde mogelijkheden zijn slechts een kleine greep uit de talloze opties. Het klinkt wellicht simpel; geld verdienen via het internet. Maar, is dat echt zo gemakkelijk? Nee, dat is het zeker niet.

Als je geld via internet wilt verdienen, moet je namelijk een lange adem hebben. Dit gaat gepaard met een grote dosis aan geduld, doorzettingsvermogen en creativiteit. Je moet allereerst een goed idee hebben. Een idee waarmee je uniek bent en waarmee je jezelf kan onderscheiden.

Vervolgens moet je gigantisch veel tijd steken in het ontwikkelen en uitbreiden van je internetconcept. Daarbij heb je maar één doel voor ogen: zowel mogelijk volgers of bezoekers trekken. Als je veel volgers of bezoekers hebt, kan je namelijk beginnen met het verdienen van geld.

Het is daarnaast ook belangrijk om te beseffen dat de concurrentie gigantisch is. Als jij tegen een groot bedrijf gaat concurreren, delf je in 9 van de 10 gevallen het onderspit. Dit heeft te maken met het feit dat een groot bedrijf een veel groter marketingbudget heeft. Op het internet geldt dan ook de volgende stelregel: met veel geld kan je nóg meer geld maken.

 

Dit heb je nodig om geld te verdienen op het internet

 

Heb je plannen om een concept op het internet te gaan lanceren? Zorg dan in ieder geval voor de volgende facetten:

  • Een goed idee
  • Startbudget
  • Geduld
  • Doorzettingsvermogen
  • Een creatieve geest

Besef goed dat het verdienen van geld op het internet niet zo makkelijk is als dat het klinkt. Alles valt of staat met jouw creatieve ideeën en de uitwerking daarvan.

 

Geld verdienen op het internet

 

Share This