Ben je een eigen (online) bedrijf begonnen en wil je graag zo snel mogelijk meer klanten? Dan is de vraag ‘Hoe krijg ik meer klanten voor mijn bedrijf’ een goede vraag. Er zijn veel verschillende manieren om meer klanten te krijgen. De ene manier werkt beter dan de andere manier.

Vooral als je net begint met ondernemen, is het allemaal nog een beetje raden hoe het werkt. Ook heb je waarschijnlijk geen idee waar je nieuwe klanten vandaan haalt of hoe nieuwe klanten jouw bedrijf kunnen vinden.

In dit blogbericht lees je daarom verschillende manieren om binnen korte tijd aan nieuwe klanten te komen. Dit zijn manieren die veel succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun (online) bedrijf . Lees daarom zeker verder

Hoe krijg ik meer klanten voor mijn bedrijf?

Er zijn heel veel verschillende manieren om meer klanten te krijgen voor je bedrijf. Vooral met de komst van het internet is het een stuk makkelijker geworden om mensen te vinden en te benaderen. Om de juiste mensen te kunnen benaderen is het belangrijk dat jij weet wie je doelgroep is.

Een van de makkelijkste manieren om snel meer klanten te krijgen voor je bedrijf is via het internet. Daarom geef ik je 5 manieren om snel meer klanten te krijgen via het internet.

1.      Begin met bloggen

Een van de beste dingen die je kunt doen om steeds meer mensen te bereiken is door te gaan bloggen. Met een blog zorg je ervoor dat jouw website in de gratis resultaten van Google verschijnt als mensen op zoek zijn naar informatie die jij deelt op het internet.

Stel dat je een fietsenwinkel hebt, zou je een blog kunnen schrijven over wanneer nou de accu van een elektrische fiets vervangen moet worden. Door deze informatie te delen bestaat de kans dat mensen via Google naar jouw website komen en zo jouw bedrijf leren kennen.

Hoe meer blogs je toevoegt, hoe meer mensen er naar je website zullen komen op lange termijn.

 

2.      Wees aanwezig op social media

Een andere manier om snel meer klanten te krijgen  is met behulp van social media. Het gebruik van social media neemt nog steeds toe en een groot deel van Nederland gebruikt één of meerdere social media kanalen.

Als bedrijf is het dus belangrijk om ook op die social media kanalen aanwezig te zijn en net als bij je website content te delen. Deel praktische feitjes en tips om ervoor te zorgen dat jouw doelgroep jou gaat volgen.

 

3.      Adverteren via Google

De eerste tip die ik met je gedeeld heb is het starten van een blog om zo via Google meer bezoekers naar je website te krijgen. Dit heten ook wel organische bezoekers. Aangezien het krijgen van organische bezoekers een behoorlijke tijd kan duren, kan het een goed idee zijn om ook te gaan adverteren via Google. Met Google Advertenties kom je direct bovenaan de zoekresultaten te staan voor bepaalde zoekwoorden die je kiest. Zo komen er direct vanaf het begin al bezoekers naar je website en heb je meer kans om nieuwe klanten te krijgen voor je bedrijf.

 

4.      E-mail marketing

Als je een eigen website hebt is het ook belangrijk om aan de slag te gaan met e-mail marketing. Hiermee heb je namelijk een grote kans om meer klanten te krijgen via je website. Om ervoor te zorgen dat bezoekers van jouw website hun email adres aan je geven, kun je iets gratis weggeven.

Hierbij kun je denken aan een e-book, checklist of bijvoorbeeld een kortingscode. Als iemand zich dan inschrijft, wordt deze bezoeker op je mailinglijst geplaatst. Door vervolgens e-mails te versturen naar de bezoeker, met daarin informatieve artikelen, bouw je aan een relatie met de bezoeker.

Als de relatie na een aantal waardevolle mails flink is versterkt, kun je een aanbieding doen voor de producten en/of diensten van je bedrijf. De kans is dan groot dat een percentage van de mensen op je mailinglijst zullen kopen.

5.      Maak gebruik van affiliate marketing

Als je snel meer klanten wilt, is het een goed idee om eens te kijken naar affiliate marketing. Met affiliate marketing kun jij namelijk andere mensen jouw producten of diensten laten promoten. Als een van die affiliates dan zorgt dat iemand bij jou koopt, betaal je die persoon een commissie.

Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar in werkelijkheid valt het wel mee. Een groot voordeel aan het inschakelen van affiliates is dat je ze alleen maar hoeft te betalen als ze resultaten voor je leveren.

 

Hoe kun je een online bedrijf overnemen

Hoe krijg ik meer klanten en wat is de beste manier van bovenstaande tips om direct toe te passen?

Als je net begonnen bent met je eigen bedrijf en nog niet direct grote bedragen wilt of kunt investeren, dan raad ik je aan om te gaan beginnen met bloggen. Hierdoor bouw je langzaam naar een grote bezoekersstroom op je website en krijg je zo met de tijd steeds meer bezoekers en klanten.

Het is wel belangrijk om te weten dat je met bloggen nooit direct resultaat ziet. Het kan een behoorlijke tijd duren voor dat er bezoekers naar je website komen. Dat komt vooral omdat je bij Google een plekje moet verdienen op de eerste pagina van Google.

Als je wel wat geld hebt om te investeren in het krijgen van nieuwe klanten, dan raad ik je aan om direct al te starten met Google Ads en Facebook Ads. Hiermee kun je wel direct veel bezoekers naar je website genereren.

Om succesvol te zijn met het maken van advertenties moet je wel het een en ander weten over adverteren via Google en Social media. Het is goed om te weten dat hier je hier cursussen voor kunt volgen om het te leren .

Maar op lange termijn is het krijgen van meer bezoekers en klanten door middel van blogs de beste en meest betrouwbare methode om meer klanten  te krijgen.

Deze bezoekersaantallen blijven namelijk ook komen als je geen geld of tijd meer investeert in je website.

Bij advertenties stopt de bezoekersstroom zodra jij stopt met geld investeren. Daarom is een combinatie van beide manieren het beste.

 

Share This