Is dropshipping geschikt met builderallHoe kun je meer verkopen met je webshop? Heb jij een webshop maar vallen de verkopen tegen? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar hoe je meer verkopen kun genereren met je webshop. Uiteindelijk draait het allemaal om een goede online marketingstrategie.
In dit blogbericht gaan we dieper in op hoe jij meer kunt verkopen met je website en welke skills je daarvoor nodig hebt. Wil je meer verkopen? Lees dan zeker verder.

Hoe kun je meer verkopen met je webshop?

Als je een webshop hebt, wil je daar natuurlijk ook resultaat uit halen. Als je net een webshop bent begonnen is het in veel gevallen normaal dat je nog niet zo veel verkoopt. Helemaal als je je bezoekers voor het grootste gedeelte uit organisch verkeer wilt halen.
Maar als je webshop al een tijdje bestaat en de verkopen blijven tegenvallen, is het een goed idee om eens te kijken naar je online marketingstrategie.
Er zijn namelijk een aantal dingen die je kunt doen om je conversies aanzienlijk te vergroten.

Het bereik van je webshop vergroten

Een van de eerste dingen die je kunt doen om meer verkopen te genereren is natuurlijk door meer mensen te bereiken. Om te kunnen verkopen moeten er namelijk wel bezoekers naar je webshop komen. Voordat je aan de slag gaat met het vergroten van je bereik, is het een goed idee om te kijken waar je bezoekers nu vandaan komen. Het kan zijn dat het grootste gedeelte via social media naar je webshop komt, of juist het grotendeel via zoekmachines zoals Google.
Het is belangrijk om te weten waar je bezoekers vandaan komen. Als het grootste gedeelte via Social media komt, kun je er namelijk voor kiezen om je zichtbaarheid in Google te vergroten. Hiermee vergroot je dan automatisch het percentage aan bezoekers dat via Google naar je webshop komt.

Meer bezoekers vanuit Google

Om meer zichtbaarheid te creëren in de zoekmachines kun je een aantal dingen doen:

  • Je kunt iemand inhuren om je SEO (Search Engine Optimization) goed uit te laten voeren.
  • Je kunt gaan bloggen voor je webshop om zo op meer zoektermen gevonden te worden
  • Ook kun je affiliate marketeers inschakelen om je producten te promoten

Een van de beste manieren om je bezoekersaantallen van je webshop te vergroten is met content marketing. Hiermee schrijf je content dat gerelateerd is aan je producten. Op basis hiervan komen direct de juiste bezoekers naar je website, die mogelijk ook geïnteresseerd zijn in de producten die je aanbiedt.
In de teksten die je schrijft van je website kun je dan intern linken naar de producten in je webshop. Op deze manier zullen steeds meer bezoekers je webshop bezoeken.
Je kunt er dan voor kiezen om zelf de teksten te schrijven voor je webshop, of het uit te besteden aan een tekstschrijver.
Ook kun je ervoor kiezen om Google advertenties te maken, waarmee je direct bovenaan in de zoekresultaten van Google komt.
Adverteren via Google kan heel winstgevend zijn als je de juiste zoekwoorden weet te gebruiken.

 

social media marketing via builderall

 

Meer bezoekers met behulp van social media

Een andere manier om meer verkopen te genereren voor je webshop is met behulp van social media. Via diverse social mediakanalen heb je de mogelijkheid om Advertenties te maken waarmee je je doelgroep kunt bereiken.
Om succesvol te zijn met adverteren is het wel belangrijk dat je weet hoe het werkt. Het is dus een goed idee om eerst te leren hoe je het beste kunt adverteren via social media voordat je er veel geld in gaat investeren.
Daarnaast kun je ook een social media profiel maken voor je bedrijf en daarmee zorgen dat je doelgroep je gaat volgen. Via je social media pagina kun je dan acties delen en je volgers vragen je webshop te bezoeken.

Conversie optimalisatie voor je webshop

Naast het krijgen van meer bezoekers naar je webshop kun je ook het conversiepercentage van je webshop verhogen. Hierdoor kun je met dezelfde bezoekersaantallen die nu naar je webshop komen zorgen dat je meer verkopen genereert.
Een van de dingen die je kunt doen voor je webshop is het optimaliseren van het verkoopproces van je webshop. Bekijk hoeveel stappen een bezoeker moet uitvoeren voordat het product afgerekend kan worden. Ook kun je kijken naar het aantal gegevens dat een bezoeker moet invullen voor hij kan afrekenen.
Hoe minder stappen er gezet hoeven te worden hoe lager de drempel is om daadwerkelijk de aankoop te doen.

Email marketing voor je webshop

Ook e-mail marketing kan ervoor zorgen dat je conversie percentage stijgt. Door e-mail marketing toe te passen bouw je een band op met je bezoekers waardoor ze jou en je webshop leren kennen.
Via e-mail marketing geef je behulpzame tips en houd je je bezoekers en klanten op de hoogte van je acties.
Hoe langer iemand op je e-mail lijst blijft en je e-mails opent, hoe sterker de band wordt tussen jou en je contact.
Het is bij e-mail marketing vooral belangrijk om eerst veel waarde te leveren. Doe je best om ook via e-mailproblemen op te lossen die je bezoekers hebben. Dit kun je doen door het geven van informatie, of het aanbieden van een product als oplossing.

Aan de slag met je nieuwe online marketingstrategie

Wil je de bovenstaande elementen van een online marketingstrategie uitvoeren? Dan is het vooral belangrijk om een goede mix te hebben. Hoe beter alle onlinemarketingkanalen op elkaar aansluiten, hoe groter de kans is dat je meer succes zal hebben met je webshop.
Om alle bovenstaande elementen zo goed mogelijk te implementeren in je webshop, raad ik je aan om eens naar de cursus Master Marketeer te kijken. In deze cursus leer je van A tot Z hoe jij je online bedrijf zo winstgevend mogelijk maakt.
Alle bovenstaande elementen komen aan bod en zijn goed op elkaar afgestemd. Na het volgen van de cursus weet je precies wat je moet doen om meer verkopen te genereren met je webshop. Benieuwd naar de cursus? Neem dan eens een kijkje op de cursuspagina van Master Marketeer.

Share This