website maken 3Als je een website wil maken moet je het een en ander weten over websites. Maar hoe maak je nou een website? In dit bericht gaan we hier dieper op in en geven we je een makkelijke manier om snel je eerste website online te hebben.

 

 

Hoe maak je een website

 

Om een goede website te maken moet je het een en ander weten over websites. Je hebt namelijk hosting nodig en een domeinnaam. Dit kun je allemaal aanschaffen bij een hostingprovider.

De makkelijkste manier om een website te maken is om deze te maken met WordPress. Hiermee kun je namelijk met een druk op de knop je site installeren.

Het mooie is dat vrijwel alle hostingproviders de mogelijkheid bieden om WordPress in één klik te installeren. Daarna hoef je alleen nog maar aan de slag te gaan om zelf je website zo te maken met WordPress als je zelf wil.

WordPress heeft daarvoor heel veel mogelijkheden en je kunt de website zo vormgeven als je zelf wilt.

 

Waar moet een goede website aan voldoen?

 

Een goede website moet voldoen aan een aantal belangrijke punten. Deze eisen voor een goede website zijn vooral bepaald door Google. Google beoordeelt je website op basis van technische punten zoals de leesbaarheid, de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van je website.

Een goede website bouwen is niet moeilijk als je WordPress gaat gebruiken, omdat de meeste belangrijke eisen voor je site al voorgeprogrammeerd zijn in de installatie.

Het enige waar jij voor moet zorgen is dat je de site er zo goed mogelijk uitziet en dat de website zijn snelheid behoudt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je content (tekst, beeld en audio) toevoegt aan je website zodat je website meer waarde krijgt.

Je website snelheid kun je testen bij Google Pagespeed insights dit kun je gewoon vinden in Google.

 

Wat kost een website per jaar?

 

Veel mensen denken dat een site duur is om aan te schaffen en te onderhouden. Maar je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Het enige dat je nodig hebt is Hosting, een domeinnaam en eventueel een betaalde thema. Maar er zijn om te beginnen ook genoeg gratis thema’s te installeren.

Als je er nog een schepje bovenop wil doen zijn er ook nog allerlei plugins te downloaden waarvoor je moet betalen. Maar als je goedkoop wil beginnen kan dat ook prima met WordPress.

De totale kosten als je het simpel aanpakt blijven in de meeste gevallen onder de 100 euro per jaar. En als je een goedkope hosting weet te vinden kun je zelfs onder de 50 euro per jaar klaar zijn.

Het ligt er namelijk maar net aan welke mogelijkheden je allemaal wil. Als je van plan bent om binnen korte tijd meerdere websites te gaan lanceren is het verstandig om wat meer te investeren in hosting zodat je genoeg ruimte hebt voor meerdere websites.

 

website maken 2

 

Wat is WordPress

 

WordPress is een content management system (CMS). Waarmee je sites kan ontwikkelen. WordPress is in eerste instantie gemaakt om een blogplatform te worden, maar inmiddels werken ook veel grote bedrijven met WordPress.

WordPress heeft oneindig veel mogelijkheden en je kunt je site precies zo aanpassen als je zelf zou willen.

Als je WordPress gaat installeren bij je hosting, doe je dat met één druk op de knop. Als WordPress dan geïnstalleerd is staat er ook al direct een voor geïnstalleerde thema geïnstalleerd. Dat betekent dat je direct aan de slag zou kunnen met je site vullen met de informatie die je wil delen.

De meeste mensen gaan echter eerst op zoek naar een thema die ze er mooi uit vinden zien om de site wat meer te personaliseren.

Naast de lay-outs kun je ook nog allerlei WordPress plugins installeren die het onderhouden van je site makkelijker maken. Er zijn bijvoorbeeld plugins die je helpen om zoekmachine geoptimaliseerde teksten te schrijven voor je site zodat je beter gevonden wordt. Ook zijn er plugins die je site versnellen door bepaalde instellingen toe te passen.

Als je kiest voor een gratis WordPress thema heb je meestal niet zo veel mogelijkheden om je WordPress site aan te passen. Maar als je kiest voor een betaalde WordPress thema kun je bijna alles aanpassen naar je eigen wens.

 

Waarom bloggen op een website?

 

Om ervoor te zorgen dat je site op lange termijn goed gevonden gaat worden in de zoekmachines is het belangrijk dat je gaat bloggen.

Met bloggen schrijf je teksten over het onderwerp van je website. In het begin gaat het bloggen meestal nog wat moeizaam. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt wordt het een stuk makkelijker.

Om een goed overzicht te krijgen van waarover je moet bloggen is het een goed idee om zoekwoord onderzoek te doen. Je kunt dit doen door naar de Google Keyword Planner te gaan en vervolgens het onderwerp van je site in te typen.

Als je dat doet krijg je direct een hele lijst met zoekwoorden waarover je zou kunnen schrijven. Wat wel belangrijk is, is dat je zorgt dat je zoekwoorden gebruikt met 3 woorden in een term of meer. Hiermee verklein je namelijk de concurrentie en heb je sneller kans dat je goede posities behaalt.

Als je gaat starten met bloggen is het vooral belangrijk dat je gewoon begint. In het begin zal het niet allemaal goed gaan en zullen er wat fouten in staan. Maar hoe meer je oefent hoe beter en sneller het gaat. Voor je het weet heb je bezoekers op je site die graag lezen wat je te vertellen hebt.

 

Cursus website maken

 

Als je na het lezen van dit blogbericht nog niet precies weet hoe je alles zelf moet maken raad ik je aan om een wordpress cursus te volgen. Je leert dan stap voor stap je eerste site maken. Ook weet je dan zeker dat je direct alles goed hebt ingesteld.

Als je het dan één keer zelf hebt gemaakt hebt met behulp van de cursus kun je daarna prima zelf je website onderhouden. Ook is dan het maken van je tweede project ineens niet meer zo moeilijk.

 

 

Wil jij ook ultieme vrijheid

 

 

Share This