Wat zijn affiliate campagnesHoe maak je een e-mail marketing campagne? Heb jij een online bedrijf of verdien je geld met je website? Dan is de kans groot dat je ook aan de slag wilt gaan met e-mail marketing. Voor veel grote bedrijven is e-mail marketing nog steeds een van de meest succesvolle manieren om geld te verdienen op het internet. Vrijwel iedereen heeft een e-mail adres en ook vrijwel iedereen maakt daar nog steeds dagelijks gebruik van.

Dan is het voor jou al bedrijf natuurlijk een makkelijke stap om e-mail marketing te gaan gebruiken voor commerciële doeleinden.

In dit blogbericht gaan we dieper in op het maken van een e-mail marketing campagne zodat jij ook kunt beginnen met het opbouwen van een e-maillijst.

 

Wat is e-mail marketing?

E-mail marketing is een vorm van marketing waarbij je e-mail adressen gebruikt om een band op te bouwen met je klanten. Om deze band op te bouwen moet je eerst weten hoe je e-mail adressen kunt verzamelen en hoe je ervoor kunt zorgen dat de mensen op je e-mail lijst ook daadwerkelijk je e-mails lezen.

Dit alles is voor het grootste gedeelte afhankelijk van een goede strategie. Hoe beter je e-mail marketing strategie is afgestemd op het soort bezoeker dat zich inschrijft voor je e-mails, hoe groter de kans is dat je ook succesvol verkoopt via je mailinglijst.

Voor veel beginnende ondernemers is e-mail marketing niet effectief omdat ze niet de juiste strategie volgen. Maar met een goede strategie is e-mail marketing nog steeds een van de beste methodes om geld te verdienen met je bedrijf.

Waarom is e-mail marketing zo effectief?

De grootste reden waarom e-mail marketing nog steeds zo goed werkt is omdat vrijwel iedereen nog steeds gebruik maakt van e-mail. Vroeger was e-mail alleen om contact te hebben met vrienden en familie. Hierdoor is het geven van een e-mail adres aan iemand anders nog steeds best persoonlijk.

Dat stukje persoonlijkheid zorgt er ook voor dat als je het e-mail adres van iemand krijgt, er automatisch al een soort van vertrouwen is. Dit vertrouwen kun je daarna vergroten door waardevolle e-mails te sturen aan het contact.

Een grote fout die veel beginners maken als ze beginnen met e-mail marketing is door zo snel mogelijk een aanbieding te doen voor een van de producten of diensten die ze verkopen. Maar als je echt succesvol wilt worden met affiliate marketing is het een veel beter idee om eerst zo veel mogelijk gratis waarde te geven voordat je daadwerkelijk gaat verkopen.

Als je eenmaal het vertrouwen hebt gekregen van een contact door regelmatig waardevolle informatie te geven, is de kans groot dat je veel makkelijker producten zal verkopen via e-mail. Als je het goed aanpakt en een goede strategie volgt, is de kans groot dat e-mail marketing een van je beste verkoopkanalen zal zijn.

 

Succesvol online ondernemen 4

 

Hoe maak je een e-mail marketing campagne?

Om een e-mail marketing campagne te maken heb je een e-mail marketing provider nodig. Er zijn heel veel verschillende e-mail marketing providers. Zelf heb ik gekozen voor Getresponse omdat je met Getresponse heel veel mogelijkheden hebt om je campagne naar wens aan te passen.

Stap 1: Aanmelden bij een e-mail marketing provider

Om gebruik te kunnen maken van e-mail marketing is het belangrijk dat je je gaat aanmelden bij een e-mail marketing provider. Zelf ben ik heel tevreden met de provider Getresponse en raad ik je zeker aan om daar ook mee aan de slag te gaan.

Het gebruik van een e-mail marketing provider is in de meeste gevallen niet gratis. Het is daarom belangrijk om e-mail marketing te zien als een investering in je bedrijf. Het is je geld op lange termijn meer dan waard.

Stap 2: Je eerste lijst aanmaken

Om e-mail adressen te kunnen verzamelen krijg je bij het e-mail marketing programma dat je hebt gekozen de mogelijkheid om e-mail adressen op te slaan. Om dit te kunnen doen moet je je eerste lijst maken en de lijst een naam geven. In deze lijst komen al je contacten te staan die je hebt verzameld via je website.

Deze contacten worden aan je lijst toegevoegd als ze zich inschrijven voor je e-maillijst via een optin formulier of landingspagina. Bijvoorbeeld via je website.

Stap 3: Optin of Landingspagina maken

Om e-mail adressen te kunnen verzamelen is het belangrijk dat je ze daar de mogelijkheid voor geeft. Het is wel belangrijk om te weten dat je bezoekers niet zomaar het e-mail adres aan je zullen geven. Je moet ze daarom een reden geven om zich aan te melden. In veel gevallen krijgen bezoekers iets gratis in ruil voor het e-mailadres. Hierbij kun je denken aan een E-book of een kortingscode.

Stap 4: Aan de slag met een autoresponder

Als je bezoekers zich eenmaal hebben aangemeld op je e-mail lijst, is het natuurlijk ook belangrijk dat ze regelmatig een e-mail van je ontvangen. Hiervoor maken we gebruik van een autoresponder.

Met een autoresponder kun je vooraf e-mails schrijven en deze e-mails automatisch achter elkaar versturen. Bijvoorbeeld 1 keer per week of 3 keer per week. Het voordeel hiervan is dat je dan niet steeds handmatig een e-mail hoeft te schrijven. Dit scheelt je veel tijd.

Succesvol worden met e-mail marketing?

Je weet nu hoe je aan de slag moet met e-mail marketing en waarom het zo een goed idee is. De beste manier om zo snel mogelijk succesvol te worden met je eerste e-mail marketing campagne is door een bewezen strategie te volgen.

Als je meer succes wilt met je online bedrijf raad ik je aan eens te kijken naar de cursus Master Marketeer. Hier leer je precies hoe je zo veel mogelijk uit je online bedrijf haalt. Ook leer je alles dat je moet weten over e-mail marketing en hoe je dat toepast met andere marketing activiteiten in je bedrijf. Na het volgen van de cursus Master Marketeer weet je precies wat je moet doen om succesvol te verkopen op het internet en via je e-maillijst.

 

[inbound_button font_size=”20″ color=”#0000ff” text_color=”#ffffff” icon=”” url=”” width=”” target=”_self”]Nu Ook Succesvol Worden Met E-mail Marketing;[/inbound_button]

Share This