Hoe start je een affiliate webshop? Heb je ook interesse om met een affiliate webshop te beginnen? Heb je alleen geen enkel idee hoe je kunt starten met een affiliate webshop? Wij helpen je ontzettend graag. In dit artikel kan je alle informatie vinden over hoe je met een affiliate webshop kunt starten. We vertellen welke zaken je absoluut moet regelen en met welke aandachtspunten je zeker rekening moet houden. Na het lezen van dit artikel weet je dan ook hoe je met een affiliate webshop kunt starten.

Allereerst willen we graag aangeven dat je met een goed idee moet starten. Het is nou eenmaal een feit dat de concurrentie op het wereldwijde web intens en hevig is. Je hebt te maken met vele partijen die óók geld willen verdienen via het internet. Er is jou dan ook veel aan gelegen om met een uniek idee te komen. Een idee waarmee je een nieuwe markt aan kunt boren. Een idee waar je jouw concurrentie mee voor blijft. Ons advies is dan ook om te starten met een uitgebreid marktonderzoek. Bedenk welke producten je eventueel zou willen promoten. Houd hierbij rekening met je passie en je eigen kennisniveau. Je moet namelijk wél in staat zijn om het niveau op de website ontzettend hoog te leggen. Alleen op die manier kan je jezelf onderscheiden ten opzichte van je concurrentie. Door een marktonderzoek te doen, krijg je dan ook exact inzicht in welke markten eventueel interessant zouden kunnen zijn.

Hieronder kan je verder tips lezen voor het starten met een affiliate webshop. Voordat we die tips gaan bespreken, willen we graag eerst nader kijken naar een affiliate webshop. Wat is een affiliate webshop nou exact?

Hoe start je een affiliate webshop?

Bij het opstarten van een webshop heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een webshop met eigen voorraad op te starten. Daarbij ben je zelf verantwoordelijk voor de logistiek en transport. Je kunt ook voor dropshipping kiezen. Daarbij besteed je logistiek en het transport uit, maar ben je zelf wel nog het aanspreekpunt voor klanten. Je kunt echter ook voor een affiliate webshop kiezen maar hoe start je een affiliate webshop?. Bij een affiliate webshop maak je bezoekers warm voor een bepaald product. De bezoeker heeft vervolgens de mogelijkheid om dit product op de website van de adverteerder aan te schaffen. Als de bezoeker dat doet, krijg jij daar een commissie voor. Dat is eigenlijk de essentie van affiliate marketing en een affiliate webshop.

Webshop opstarten

Als je met een affiliate webshop wilt gaan beginnen, moet je eerst de webshop op gaan richten. Dit betekent dat je een domeinnaam moet registreren, dat je een hosting moet regelen en dat je vervolgens de website moet gaan maken. Het mooie hieraan is dat je dit voor een zeer gering bedrag kunt doen. Het registreren van de domeinnaam en hosting kost enkele euro’s, terwijl het maken van de website volledig gratis kan zijn. Met behulp van programma’s zoals WordPress en Builderall is het een fluitje van een cent om je eigen webshop te maken.

Als je hierbij voor WordPress kiest, is het aan te raden om gebruik van WooCommerce te maken. Dit is eigenlijk een aanvulling op het programma van WordPress. WooCommerce is een plug-in voor WordPress waarmee je de webshop helemaal vorm kunt geven en mee in kunt stellen.

 

Afbeeldingsresultaat voor bol.com

 

 

Nadenken over je producten

Zoals we in de inleiding van dit artikel al aangaven, is het belangrijk om een goed idee te hebben. Je moet een goed idee hebben over de producten die je wil gaan promoten. Daarbij is het dus van belang om producten te kiezen waar je passie voor hebt. Bij een affiliate webshop is het namelijk van belang dat je veel content gaat produceren. Door veel content te produceren, gaat je website goed gewaardeerd worden door Google. Het is daarbij uiteraard wel van belang dat je waardevolle content aanlevert. Als je passie voor bepaalde producten hebt, kan je daar ongetwijfeld veel informatie over vertellen. Je weet dat bovendien op een enthousiaste manier over te brengen, aangezien je zélf ook enthousiast over de producten bent.

Affiliate netwerk uitkiezen

Heb je eenmaal besloten wat voor soort producten je wilt gaan promoten? Dan is het nog zaak om een affiliate netwerk uit te kiezen. Een affiliate netwerk is in feite de koppeling tussen de affiliates en de adverteerders. De adverteerders zoeken mogelijkheden om hun producten te laten promoten, terwijl de affiliates juist producten zoeken om te promoten. Een affiliate netwerk brengt deze partijen bij elkaar en laat hen zaken met elkaar doen. Bekende voorbeelden van affiliate netwerken zijn Tradetracker en Daisycon, terwijl Coolblue en Bol.com ondertussen ook een affiliate netwerk/programma hebben.

Producten in je website inladen

Is de registratie bij je affiliate netwerk voltooid? Dan kan je de producten binnen het affiliate netwerk uit gaan kiezen. Vervolgens kan je deze met behulp van een csv bestand in gaan laden in je webshop. Hierbij laad je in feite de producten, de foto’s en de productspecificaties in je webshop in. Je webshop is hierdoor in staat om deze producten direct op de juiste manier te tonen.

Bij het inladen van het csv bestand kan je gebruik maken van de plug-in WP All Import. Met deze plug-in is het een fluitje van een cent om een csv bestand in te laden, zodat je direct van start kunt gaan.

Hoe start je een affiliate webshop met hulp van de Bol masterclass

Je hebt hierboven veel informatie kunnen vinden over het opstarten van een affiliate webshop. Wil je nog meer informatie over een affiliate webshop hebben? Of wil je simpelweg jouw kennisniveau naar een hoger niveau brengen? Dan kunnen wij van harte de bol masterclass aanraden. Dit is een online programma waarbij je van alles te leren krijgt over hoe je eigen webshop te starten en gbruik te maken van bol.com. Deze cursus/online training draagt met recht de term ‘Masterclass’. Als je deze cursus volgt, weet je namelijk letterlijk alles over affiliate marketing. Je weet exact hoe je een affiliate webshop op kunt starten, waar je rekening mee met houden en hoe je het onderste uit de kan kunt halen met je affiliate webshop. We wensen je veel plezier (en succes) met je nieuwe affiliate webshop!

Share This