Hoe werkt affiliate marketing precies?

Je zal vast en zeker weleens gehoord hebben over affiliate marketing. Deze vorm van online geld verdienen wordt steeds populairder en is steeds meer in opkomst. Dat is niet heel erg gek. Affiliate marketing biedt heel veel voordelen met zich mee en je hoeft er geen dergelijke opleiding voor te volgen of een diploma op zak te hebben. Maar hoe werkt affiliate marketing precies? Dat lees je allemaal in dit artikel.

 

Wat is affiliate marketing precies?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing. Hierbij wordt er niet per maand betaald zoals bij een fulltime baan, maar per prestatie die jij in dit geval hebt geleverd. Bij affiliate marketing is het zo dat jij een samenwerking aangaat met een merk of een bedrijf. Het is de bedoeling dat jij vervolgens producten of diensten gaat promoten om potentiële klanten aan te trekken, die vervolgens het product of de dienst gaan aanschaffen. Daarover krijg jij een afgesproken bedrag, wat ook wel een commissie wordt genoemd. De bedragen hiervan spreek jij af met het merk of het bedrijf waarvoor jij de promotie doet.

 

Het speciale aan affiliate marketing is, dat iedere partij hier actief aan deel neemt en er heel veel voordelen uit kunnen halen. Jij kan geld verdienen met de promotie, het bedrijf of merk kan verkopen en de klant vindt een product waar hij of zij naar op zoek was.

 

 

Beginnen met affiliate marketing

 

 

Welke partijen zijn betrokken bij affiliate marketing?

Bij affiliate marketing zijn een aantal partijen betrokken. Je hebt hier al een glimp van opgevangen in de vorige alinea. In deze alinea leg ik je uitgebreid uit welke partijen betrokken zijn bij affiliate marketing. Bij affiliate marketing zijn er doorgaans minimaal 3 partijen betrokken.

 

De adverterende partij

Om producten te kunnen gaan promoten, heb je daadwerkelijk producten nodig. Deze komen bij de adverterende partij vandaan, oftewel de adverteerder. De adverteerder heeft vaak een website of webshop, waarvan hij of zij het bereik wil vergroten. Hierbij kan affiliate marketing worden ingezet en dus ook een affiliate marketeer. Om affiliate marketing te kunnen inzetten, stelt de adverteerder een campagne samen.

De marketeer zelf

Als jij wil beginnen met affiliate marketing, ben jij in dit geval de affiliate marketeer. Jij promoot de producten voor de adverteerder. Hoe en waar jij dat gaat promoten, dat is helemaal aan jou. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van social-media, zoals Instagram en TikTok. Ook kan jij je eigen website inzetten, mocht je die hebben natuurlijk. Jij bent degene die het product promoot en er voor zorgt dat de klant dit product koop bij de adverteerder. Het voordeel hiervan is, dat jij geen gedoe hebt met verzendingen, retourneren of klantenservice. Dat is allemaal de taak van de adverteerder. Jij leidt als het ware de klant naar de adverteerder.

 

De koper van het product of de dienst

In het geval van affiliate marketing, is de kopende klant de belangrijkste, deelnemende partij. Het hele doel van affiliate marketing is dat de klant het product of de dienst aanschaft bij de adverteerder. De affiliate marketeer zit daar als schakel tussen en leidt de klant naar de adverteerder toe.

 

 

 

Hoe werkt affiliate marketing precies?

Hoe werkt affiliate marketing nu precies? Je weet welke partijen er bij betrokken zijn en wat het is. Nu vraag je je vast af hoe het precies in z’n werk gaat. Dat ga ik je vertellen.

 

De eerste stap bij het worden van een affiliate marketeer, is je aanmelden voor een affiliate marketing netwerk. Aanmelden voor een netwerk is heel erg makkelijk. Op dit netwerk vindt je verschillende adverteerders die campagnes aanbieden voor affiliate marketeers. Jij kan je vervolgens aanmelden voor een campagne en met de adverteerder in gesprek gaan om afspraken te maken. Als de samenwerking helemaal rond is, kan je gaan beginnen met het promoten. Doordat jij het product promoot, koopt de klant het product en krijg jij een commissie. Zoals ik je al vertelde, kan dat promoten op heel veel verschillende manieren en platformen. Het is belangrijk om te kiezen voor iets waar jij goed mee overweg kan en waar jij je prettig bij voelt.

 

Ik kan me voorstellen dat je je af vraagt of je veel geld kan verdienen met affiliate marketing. Dat kan zeker. Er zijn affiliate marketeers die duizenden euro’s per maand verdienen. Toch zal je er rekening mee moeten houden dat dit niet direct vanaf de eerste maand nodig is. Vaak duurt het een periode voordat je echt gaat merken dat je winst gaat maken met affiliate marketing. Heb hier dus geduld mee.

 

 

Hoe word je succesvol met affiliate marketing?

Succesvol worden met affiliate marketing is echt niet onmogelijk. Hoewel je geen diploma of opleiding nodig hebt hiervoor, is het toch verstandig om enige kennis te hebben van affiliate marketing. Door deze kennis ben jij in staat om de juiste strategieën en technieken toe te passen die jouw campagnes succesvoller zullen gaan maken. Maar, waar kan je die kennis opdoen? Er bestaat immers geen speciale school met een opleiding tot affiliate marketeer. Daarvoor heb je de onlinecursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Op dit moment met zijn 10.000 leden de succesvolste onlinecursus van Nederland en België.

 

Jacko Meijaard is zelf een affiliate marketeer die duizenden euro’s per maand verdiend. Omdat affiliate marketing hem zoveel mogelijkheden heeft geboden, wilde hij dit ook toegankelijker maken voor anderen. Vandaar dat hij de onlinecursus heeft ontwikkeld. Doormiddel van verschillende videotrainingen word jij stap voor stap begeleidt in het succesvol worden. De cursus bestaat uit 15 modules en 63 instructievideo’s die jouw alle nodige informatie en kennis zullen gaan geven. Zeker wanneer je nog maar net begint met affiliate marketing, kan het allemaal erg onoverzichtelijk en onduidelijk lijken. Affiliate Marketing Revolutie gaat jou begeleiden in dit proces en helpt jouw succes vol te worden.

 

Conclusie

Waarschijnlijk ben je op dit artikel gekomen omdat je graag wilde weten hoe affiliate marketing precies werkt. Als je het artikel helemaal hebt gelezen dan weet jij nu precies hoe dit in zijn werk gaat en wat er bij komt kijken. Ook weet je nu welke partijen zijn betrokken bij affiliate marketing en welke rol die spelen. In het bovenstaande overzicht vind je deze betrokken partijen.

Zeker wanneer je net begint met affiliate marketing, kan het zijn dat dit nog erg onduidelijk is. Logisch ook, het is nog hartstikke nieuw. Ook is het aan te raden om, wanneer je begint, enige kennis te hebben van affiliate marketing. In dat geval raad ik je graag aan om te starten met de onlinecursus Affiliate Marketing Revolutie. De onlinecursus helpt jouw stap voor stap om succesvol te worden binnen affiliate marketing en geeft jou alle nodige kennis.

 

Wil jij nu meer weten over affiliate marketing? Ga dan snel naar de gratis video waarin ik je alles vertel>>>

Share This