vergelijkingssite makenHoe zet je online marketing in? Als je een eigen bedrijf hebt kun je er niet omheen en toch is het voor veel bedrijven lastig om met online marketing aan de slag te gaan. De kans is groot dat je er totaal geen kaas van hebt gegeten en daardoor ook niet weet welke stappen je moet ondernemen.

Als je online marketing wilt inzetten kun je twee dingen doen. Je kunt iemand inhuren die de online marketing voor je bedrijf doet, maar je kun ook zelf aan de slag gaan met een cursus om de kneepjes van het vak te leren.

Uiteindelijk is het natuurlijk stukken goedkoper als je zelf weet wat je moet doen voor je online marketing. Daarnaast is het ook veel makkelijker te beoordelen of iemand die je inhuurt voor online marketing wel weet wat hij doet, als je zelf ook een idee hebt hoe het werkt.

Het is daarom altijd een goed idee om ook zelf de nodige kennis te krijgen over online marketing voordat je ermee aan de slag gaat of het uitbesteed.

Wat is online marketing en hoe zet je online marketing in voor je bedrijf?

Met online marketing bedoelen we eigenlijk alle activiteiten die op het internet worden uitgevoerd om meer klanten te genereren.

Er zijn heel veel verschillende online marketing strategieën en het is daarom belangrijk om één goede strategie te leren en die vervolgens te implementeren.

Dus hoe zet je online marketing in ?

Voordat je aan de slag kunt met een online marketing strategie moet je wel eerst weten welke online marketing activiteiten belangrijk zijn en welke niet.

Tegenwoordig is online marketing ontzettend belangrijk voor je bedrijf omdat de meeste mensen op het internet op zoek gaan naar oplossingen voor problemen die ze hebben.

 

Welke online marketing elementen zijn belangrijk?

Zoals we eerder al zeiden, zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden als het gaat om online marketing. Hoe zet je online marketing in? Om je direct in de goede richting te helpen, hebben we de belangrijkste elementen van online marketing op een rij gezet en vertellen we je er graag meer over.

 

Facebook ads

 

Adverteren via Facebook

Een van de meest waardevolle manieren om online marketing toe te passen is via social media. Ondanks dat de kosten voor adverteren via social media platformen langzaam stijgt, is het nog steeds ontzettend goedkoop om via bijvoorbeeld facebook te adverteren.

Een groot voordeel van adverteren via social media is dat je hiermee een hele specifieke doelgroep kunt benaderen.

Ook kun je met Facebook advertenties mensen die je website hebben bezocht retargetten op facebook om ervoor te zorgen dat ze nog eens terugkomen naar je website.

Van alle manieren van online adverteren is Facebook ontzettend krachtig.

 

E-mail marketing

“The money is in the list”. Wellicht een term die je wel eens hebt gehoord. Maar het klopt echt. De meeste grote bedrijven halen een groot gedeelte van hun omzet binnen via hun e-mail lijsten. Daarom is het ook voor jou als ondernemer ontzettend belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met het opbouwen van een contactenlijst.

Dit kun je doen met een zogenaamde Give-away. Hiermee geef je gratis iets weg op je website in ruil voor contactgegevens (Meestal naam en e-mail adres). Vanaf dat moment kun jij deze mensen ieder moment benaderen met productaanbiedingen of om ze te laten terugkeren naar je website.

E-mail marketing is vooral heel krachtig omdat je al een soort van vertrouwensband hebt opgebouwd als iemand zijn of haar e-mail adres aan je geeft. Jij en de bezoeker leren elkaar nu kennen en dat heeft positieve gevolgen voor je conversie percentage.

 

Copywriting

Om succesvol te zijn met online marketing is ook copywriting een ontzettend waardevolle skill. Het is namelijk een hele kunst om te verkopen op het internet. Dat is waar copywriting haar werk doet.

Als je goed bent in copywriting kun je verkopen met woorden op papier. Niet iedereen is van nature een goede en overtuigende schrijver, maar gelukkig is copywriting gewoon te leren.

Met copywriting schrijf je op een manier die je bezoeker ervan overtuigd om bepaalde acties te ondernemen.

Hoe beter je in copywriting bent, hoe  meer bezoekers van je website je producten of diensten zullen afnemen.

 

Sales funnels

Als je aan de slag gaat met e-mail marketing krijg je ook te maken met sales funnels.

Een sales funnel is het proces dat zich afspeelt vanaf het moment dat iemand zich heeft ingeschreven op je e-mail lijst.

Meestal begint een sales funnel met het geven van gratis waarde om de mogelijkheid tot verkopen via je e-mail lijst makkelijker te maken. Ook worden sales funnels meestal gemaakt met zogenoemde autoresponders.

Een autoresponder is een reeks van geautomatiseerde e-mails die ervoor moeten zorgen dat je verkoopproces automatisch verloopt.

 

Je website optimaliseren

Om ervoor te zorgen dat jouw online marketing effectief is heb je natuurlijk bezoekers nodig naar je website. Hiervoor moet je je website optimaliseren volgens SEO (Search Engine Optimization) richtlijnen.

Door dit te doen heb je een grotere kans dat er bezoekers naar je website komen. Er zijn meer dan 200 factoren die voor jouw website de positie in Google bepalen.

Daarnaast moet je om goed gevonden te worden in de zoekmachines ook regelmatig nieuwe teksten toevoegen aan je website. Je kunt ervoor kiezen om de teksten voor je website zelf te schrijven of ze te laten schrijven door een tekstschrijver.

 

Master Marketeer cursus

Om ervoor te zorgen dat de online marketing voor je bedrijf zo effectief mogelijk is, is het een goed idee om de bovenstaande elementen van online marketing met elkaar te combineren en goed op elkaar af te stemmen.

Als je nog nooit met online marketing bezig bent geweest kan het heel lastig zijn om dit goed synchroon te laten lopen.

In de cursus Master Marketeer leer je precies hoe je online marketing inzet en alle belangrijke elementen van online marketing combineert en goed op elkaar afstemt.

Na het volgen van de cursus weet je precies hoe je online marketing zo effectief mogelijk kunt toepassen voor je website en hoe je er het meeste resultaat mee behaalt.

Door te investeren in jezelf krijg je de nodige kennis die je nodig hebt om succesvol te worden op het internet. Mocht je het later toch willen uitbesteden? Dan weet je in ieder geval waarop je moet letten bij het inhuren van een online marketeer.

Klik hier om naar de pagina van Master Marketeer te gaan.

 

 

Share This