Marketing campagne opzetten.Marketing campagne opzetten? Met een marketingcampagne heb je maar 1 doel voor ogen, en dat is je producten promoten aan zoveel mogelijk mensen. Je kan dit via een bericht in de krant doen, of via een vliegtuig met reclame. Maar tegenwoordig kun je ook heel goed een online marketingcampagne opzetten. We leven nou eenmaal in een tijdperk, waar internet niet meer weg te denken is. In deze blog gaan we het hebben over online marketing. En we geven je tips mee die je marketingcampagne kan doen slagen.

 

 

 

Goede marketing campagne opzetten via internet?

 

Een online marketing campagne opzetten via social media is best een praktische manier om meer klanten vergaren voor je verkoopwaar. Want een goed opgezette marketingcampagne kan je immers meer klanten bezorgen. Maar voordat je een online marketingcampagne op gaat zetten, moet je jezelf eerst een paar belangrijke vragen stellen:

 

-Wat wil je bereiken met deze  online marketing campagne?

-Waar bereiken we dat? Op bijvoorbeeld Facebook

-Wanneer gaan we dit doen?

-Waarom willen we dit doen?

-Wat is belangrijk?

 

Op deze manier krijg je een duidelijk beeld tussen de gestelde doelstelling en de activiteiten. Wanneer je er even goed voor gaat zitten. Dan kan je jezelf de vraag stellen wat je met deze online marketing campagne wil bereiken? Bijvoorbeeld meer likes vergaren voor je Facebookpagina. De belangrijkste vraag voor jou luidt dan: hoeveel meer likes willen we gaan halen met de aankomende campagne?

 

Hoe gaan we meer likes krijgen

 

De tweede vraag ligt dan voor de hand: hoe gaan we die 100 meer likes behalen via Facebook? Het is daarom voor jou zaak dat je niet zomaar in het wilde weg een online marketing campagne gaat opzetten. Maar dat je je verdiept in wat je nou wil gaan bereiken met je marketingcampagne.

Stel je voor: als het je uiteindelijke doel is om meer omzet te maken. En je bent de eigenaar van een ijssalon. Is het dan niet beter dat nieuwe potentiële klanten voor je ijssalon je ook daadwerkelijk weten te vinden?

Dan kan je namelijk eenvoudig je marketingcampagne daarop aanpassen. Bijvoorbeeld: Op zaterdag mogen 100 Facebookvrienden met een printje van hun like, een gratis softijs komen afhalen! Maar op = op.

Op deze manier zet je een leuke actie neer, die direct nieuwe klanten naar je locatie brengen. Het zou je zelfs via een lokaal nieuwsstation een leuk nieuwsbericht kunnen opleveren. Op deze manier vang jij met je online marketing campagne meerdere vliegen in 1 keer. En dat is wat je kan bereiken door goed na te denken over je marketingcampagne.

 

Analyseer je doelgroep

 

De eerste stap die je maakt voordat je een marketing campagne gaat opzetten moet duidelijk zijn. Eerst je doelgroep bepalen en tevens ook de doelstelling die je wil behalen met je marketingcampagne.

Welke doelgroep wil ik bereiken met een marketingcampagne?

Welke producten wil ik tijdens mijn marketingcampagne in populariteit laten groeien?

Wil je met deze marketingcampagne je algehele imago gaan verbeteren?

 

Op basis van gegevens een strategie bepalen en je marketing campagne opzetten

 

Op basis van deze gegevens kan je vervolgens een marketingplan op maat gaan opstellen. Marketing betekent maar 1 ding: je product naar de markt brengen. Hoe jij hier invulling aan gaat geven is vervolgens helemaal aan jezelf.

Zorg er in ieder geval voor dat het doel van je marketingcampagne SMART is. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is, is dat het doel specifiek moet zijn. Meetbaar is, en niet geheel onbelangrijk uitvoerbaar, realistisch en tijdgebonden moet zijn. Een marketingcampagne die niet SMART is, is vaak lastig, of niet tot een succes uit te werken.

 

Marketing campagne opzetten

 

Budget, strategie en planning

 

Het grootste probleem met marketingcampagnes is dat de middelen altijd beperkt zijn. Je hebt immers geen onuitputbaar budget, en ook niet alle tijd van de wereld. Je moet daarom je beschikbare budget en de tijdsplanning van de marketingcampagne altijd in je achterhoofd houden.

Bij het introduceren van een nieuw product speelt een goede planning dus een essentiële rol. Omdat je wil dat de lancering van een nieuw product al bekend is. Bij je klanten voordat de lancering ervan daadwerkelijk plaatsvindt. Ook heb je net als anderen te maken met concurrentie. Daarom is het voor jou zaak om zorg te dragen voor een realistische maar ook zeker ambitieuze planning.

Neem als voorbeeld in je achterhoofd hoe telecombedrijven omgaan met bijvoorbeeld de lancering van de nieuwste iPhone. Voordat de lancering van het product daadwerkelijk plaatsvindt, ben je al overgoten met de voordelen van het nieuwe product.

Ze laten je dus warmlopen. Geven je de voordelen aan. Om je daarna de exclusieve mogelijkheid om als 1 van de eersten de nieuwe iPhone aan te schaffen. Want wil jij gebruik maken van de nieuwste iPhone? Dan kan jij vannacht gebruik maken van een exclusieve aanbieding en als eerste…de rest is bij je bekend.

 

Uitvoering en evaluatie en je marketing campagne opzetten

 

Wanneer jij de strategie voor je marketingcampagne hebt uitgewerkt tot in de puntjes. Kan je beginnen aan de uitvoering van je marketingcampagne. Je hebt immers ontzettend veel voorwerk gedaan. En bent ervan overtuigd dat je met deze marketingcampagne je doelgroep, of je doel gaat bereiken.

Misschien is het voor jou, in sommige gevallen zelfs wel handig dat je sommige onderdelen binnen je marketingcampagne uitbesteed. Maar dit meet je natuurlijk voordat je je marketingcampagne online zet.

Wanneer je marketingcampagne een aantal weken live heeft gestaan, kan je gaan beginnen met evalueren. Het kan namelijk heel goed zijn dat ondanks je plan. Je marketingcampagne niet aanslaat of toch te duur lijkt te worden. In de meeste gevallen, ook jij, kan dan tussendoor je marketingcampagne bijstellen om het vastgestelde doel alsnog te behalen.

Ook wanneer je marketingcampagne succesvol verlopen is, kan het verstandig zijn om deze te evalueren. Het is eenmaal zo dat je een succesvolle marketingcampagne kan meenemen in je volgende marketingcampagne. Zo kan je jezelf ook bijhouden wat voor jou een succes geweest is? Binnen je huidige marketingcampagne, en wat misschien niet zo succesvol was.

 

Tot slot

 

Het is dus aan jou als aanbieder van een product of dienst. Eerst een goed vooronderzoek te doen met wat je nou wil bereiken met een marketingcampagne. Eigenlijk valt of staat met een goed vooronderzoek, om een succesvolle marketingcampagne op te zetten. Meten is weten.

 

 

Share This