Marketingbureau inschakelen: Ja of nee?Marketingbureau inschakelen: Ja of nee?

 

Online marketing is een veel gebruikte manier om jouw bedrijf online bekendheid te geven. Vroeger kon je heel makkelijk een advertentie plaatsen in het lokale krantje of je hing een advertentie in de bus. Eenvoudig en je kreeg veel bekendheid. Desondanks was het toen ook minder eenvoudig dan het lijkt. Een advertentie plaatsen in een lokaal krantje of de bus kan wel, maar dan moet het toch aanslaan bij je klanten. Bij marketing komt meer kijken dan alleen een advertentie plaatsen. Het is het hele plaatje dat je schetst.

 

Sinds de opkomst van online marketing, komt er veel meer kijken bij het opzetten van een marketingcampagne. Een simpele foto is niet meer genoeg. Mensen die zien social media als een invloedrijk medium. Het geeft mensen een totaalbeeld van jouw bedrijf. Daarom is het van belang om na te denken over een goede marketingcampagne. Online blijft alles zichtbaar en je wilt dat mensen je niet snel vergeten.

 

Veel ondernemers die krijgen bij bovenstaande woorden al de kriebels en schakelen daarom vaak een marketingbureau in. Ook al wordt die vaak ingeschakeld ik krijg vaak nog de vraag of ze het nou wel of niet moeten doen. Ik denk zelf dat het met de juiste kennis ook mogelijk is om het zelf te doen. Daarom dit artikel.

 

Voordelen marketingbureau:

Je kunt veel tijd besparen en een marketingbureau inschakelen. Dit voorkomt veel leed en het bespaart veel tijd. Dit is een van de grote voordelen als je een marketingbureau ingeschakeld. In de vraag op ja of nee? Kun je dan een grote ja invullen. Nog een groot voordeel is dat een marketingbureau over alle kennis beschikt. Jij hoeft je daar niet mee bezig te houden en zij vullen alles in. Je bent dus meestal verzekerd van een goede online marketingcampagne.

 

Nadelen marketingbureau:

Ik heb nu kort verteld wat de voordelen zijn. Je kunt jezelf bezighouden met je eigen werkzaamheden en het bespaart je dus veel tijd. Nadeel is wel dat je het niet zelf in de hand hebt. Daarbij kost het vaak erg veel geld. Je moet dus wel zeker zijn van je zaak om een marketingbureau in te willen schakelen. Het kost vaak meer dan jezelf denkt en als je niet goed oplet kunnen de kosten ook erg oplopen.

 

Voordelen marketing zelf verzorgen:

Ik heb je nu kort de voor- en nadelen van het inschakelen van  een marketingbureau toegelicht. Het scheelt je natuurlijk echt veel tijd. Maar ik heb het toch altijd zelf gedaan. Het kost namelijk zoveel geld en je hebt het zelf in de hand. Dit laatste vind ik zelf echt de belangrijkste reden om nee in te vullen bij de vraag: Marketingbureau inschakelen ja of nee? Ik vul dan echt een nee in omdat ik de voordelen van het zelf doen veel meer op vindt wegen ten opzichte van de voordelen van een marketingbureau. Zo zie ik de volgende voordelen:

 

  • Kost minder geld
  • Je kunt het naar eigen inzicht invullen
  • Je kunt diverse kanalen inzetten
  • Je verbreedt je kennis
  • Je wordt zelfverzekerder

 

Nadelen als je de marketing zelf verzorgt:

Het heeft ook nadelen om de marketing zelf te verzorgen zoals:

  1. Het kost veel tijd om alles te leren. Je zult er echt tijd- en aandacht in moeten steken.
  2. Je moet het niet afraffelen, die kans zit er wel in als je minder tijd hebt, want je moet ook jouw eigen bedrijf blijven runnen. De kans zit er dus in dat je een van de twee verwaarloosd.
  3. Tijd kost geld

 

 

Marketingbureau inschakelen: Ja of nee?

Hoe kun je online marketing zelf leren?

Het inschakelen van een marketingbureau heeft dus veel voordelen, maar in mijn ogen ook nog steeds veel nadelen. Een marketingbureau kan al gauw €300,- of meer per maand kosten. Daarom is het kunst om dit echt te besparen. Je wilt het geld toch liever in iets anders steken. Ik ben er daarom nog steeds voorstander van om de online marketing zelf te verzorgen, maar dan moet je het wel zelf leren. Maar hoe kun je dit zelf leren?

 

Boeken lezen

Boeken bevatten kennis. Er zijn veel boeken op het gebied van online marketing te vinden. Ik heb er al honderden gelezen en het heeft mij enorm veel inzicht- en kennis opgeleverd. Het mooie hieraan is dat je zelf kunt kiezen welk onderwerp je leert. Nadeel is dan wel vind ik zelf dat je niet goed weet waar je moet beginnen.

 

Tutorials bekijken

Het internet en met name YouTube staat vol met kennis. Het mooie hieraan is dat je alle kennis kunt opdoen die je nodig hebt. Wel is het zaak dat je weet welke kennis je nodig hebt. Je moet dus wel de juiste tutorials opzoeken. Het is wel zo dat als je tutorials volgt jouw kennis snel zal toenemen en je veel zult leren. Het is een mooie aanvulling.

 

Online-cursus

Je kunt ook een online cursus volgen. Deze zijn gratis te vinden, nadeel is dat deze vaak wel oppervlakkig zijn. Je kunt ook de online cursus Master Marketeer volgen. Dit is een inhoudelijke cursus waar je veel van leert. Stap-voor-stap leer je alles over het marketing vak. Dat marketingbureau heb je dadelijk niet meer nodig. Heb je vragen? Dan kun je die heel eenvoudig online aan de docenten stellen. Het is een veilige manier om online kennis te vergaren. Groot voordeel vind ik zelf dat je zeker weet dat je alle kennis vergaard die je nodig hebt.

 

Conclusie

Ik heb destijds zelf alle opties overwogen. Ik kwam toen tot de conclusie dat het verzorgen van mijn eigen online marketing met de juiste kennis goed te doen is. Je moet alleen weten waar je moet beginnen. Je kunt een marketingbureau inschakelen, denk hier wel goed over na. Je geeft je geld maar een keer uit. Ben je nog niet zeker? Begin dan zelf en volg een goede cursus zoals de cursus van Master Marketeer. Je bent op deze manier verzekerd van een goede basis, waardoor je dat marketingbureau niet meer nodig hebt.

 

Wil jij nu zelf leren hoe je alle online marketing activiteiten on der de knie krijgt? Klik dan op de link en ga naar de pagina van Master Marketeer>>>

Share This