Voordelen van e-mail marketingMeer bekendheid online bedrijf. In de afgelopen jaren zijn meer en meer mensen met een eigen digitale onderneming begonnen. Dat is ook niet geheel verwonderlijk, aangezien er via de digitale kanalen onwijs veel succes te behalen valt.

De opkomst van het internet heeft écht voor een volledige kentering in onze maatschappij gezorgd. Meer en meer verloopt tegenwoordig via de digitale kanalen, waardoor je ook meer kans hebt om via de digitale kanalen succes te behalen.

Wil jij ook met jouw eigen digitale onderneming aan de slag gaan? Of ben je reeds begonnen met jouw eigen online bedrijf? Vraag je je op dit moment af hoe je aan jouw bekendheid kunt gaan werken? In dit artikel vind je enkele handige tips.

 

Het is allereerst goed om te beseffen dat je niet de enige met een online bedrijf bent. Je bent ook niet de enige die succesvol wilt zijn en je bent niet de enige die veel geld wilt verdienen. Nee, dit zijn eigenlijk gezonde ambities die horen bij het ondernemerschap. Zodra je met jouw online bedrijf aan de slag gaat, moet je dus rekening houden met de nodige concurrentie. Het is uiteindelijk nodig om deze concurrentie voorbij te streven en zelf nog succesvoller te zijn. Dat is mogelijk als je de tips uit dit artikel opvolgt. Neem de tips op je gemakje door, laat deze tips even op je inwerken en ga vervolgens direct aan de slag met het verbeteren van de naamsbekendheid van jouw online bedrijf!

Maak gebruik van social media

Jaarlijks wijst onderzoek uit dat er in Nederland onwijs veel mensen een social media account hebben. Sterker nog; veel mensen hebben zelfs meerdere social media accounts. Een account op Instagram, een account op Twitter en een account op Facebook; het is in sommige leeftijdscategorieën eerder regel dan uitzondering. Voor jou als digitale ondernemer brengt dat onwijs veel mogelijkheden. Het is via deze social media accounts namelijk relatief makkelijk om je naamsbekendheid te vergroten.

Als je hiermee aan de slag wilt gaan, moet je twee termen altijd in je achterhoofd houden: waardevol en uniek. Aan deze twee termen moeten alle posts voldoen die je op jouw social media account plaatst. Door unieke en waardevolle posts te plaatsen, onderscheid je jezelf van de concurrentie. Daardoor is het dus ook mogelijk om aan jouw online naamsbekendheid te werken en een voorsprong te nemen op jouw concurrenten.

Over het gebruik van social media account bestaan de nodige discussies. Wat is nou de beste manier? En op welk social media account kan je het beste jouw pijlen richten? Daar bestaan allerlei verschillende meningen over. Feit is wel dat je het beste social media kanalen met elkaar kunt combineren. Hierdoor kan je een nóg groter publiek aan gaan spreken en zodoende meer en meer aan de naamsbekendheid van jouw online bedrijf werken. Het is in ieder geval absoluut de moeite waard om met social media aan de slag te gaan!

conversie optimalisatie

Ga aan de slag met content marketing

Door de opkomst van het internet is er ook een compleet nieuwe vorm van marketing ontstaan; online marketing. Binnen deze vorm van marketing bestaan weer verschillende varianten. Daarbij kan je denken aan social media marketing (zie hierboven) en aan content marketing. Het is tegenwoordig absoluut aan te raden om met content marketing aan de slag te gaan. Hiermee kan je namelijk meerdere positieve resultaten behalen, waaronder een grotere naamsbekendheid. Met content marketing ben je in staat om meer leads te genereren, om hoger binnen Google te komen en om de naamsbekendheid van jouw online bedrijf te vergroten. Al deze gevolgen zorgen ervoor dat jouw online bedrijf bekender én succesvoller wordt.

Ook hierbij is het goed om te beseffen dat je niet de enige bent. Je hebt te maken met behoorlijk wat concurrentie en je moet je daarom gaan onderscheiden. Het advies is daarom om de volgende drie kernwaarden centraal te stellen: uniek, waardevol en consequent. Alle content die je op jouw website of via andere kanalen plaatst, moet uniek en waardevol zijn. Het is daarnaast aan te raden om consequent te werk te gaan. Maak een volledig contentplan voor jezelf; vermeld daarin op welke dag je welke tekst/video gaat plaatsen. Door dit contentplan strikt op te volgen, krijgt jouw website continue nieuwe input. Als deze content uniek en waardevol is, wordt hier door Google veel waarde aan gehecht. Je kunt daardoor hoger binnen Google komen en dus meer website bezoekers aan gaan trekken. Het is daarmee logisch dat jouw naamsbekendheid ook vergroot wordt.

Optimaliseer je website voor meer bekendheid van je online bedrijf

Tegenwoordig maakt ongeveer 99% van alle internetgebruikers gebruik van Google. Het is dus onwijs belangrijk dat je goed in deze zoekmachine gevonden wordt, aangezien je daarmee een hoop bezoekers aan kunt gaan trekken. Hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Onder meer door je website volledig te optimaliseren. Dat geldt niet alleen voor de content die je op jouw website plaatst, maar ook voor de techniek en de snelheid van jouw website.

Google is behoorlijk kritisch. Wil je échte resultaten gaan behalen? Dan moet je hier onwijs intensief en serieus mee om gaan. Mocht je dit niet zelf kunnen, is het aan te raden om een professional in te huren. Door je zeer serieus met jouw website bezig te houden, kan je absoluut meer bezoekers naar jouw website trekken. Des te meer bezoekers op jouw website komen, des te meer mensen in aanraking komen met de naam van jouw online bedrijf. Met een beetje geluk maak je vervolgens gebruik van mond-tot-mond reclame, zodat je bij een nóg groter publiek bekend gaat worden.

Uniek zijn

Al met al bestaan er meerdere mogelijkheden om met jouw online bedrijf meer bekendheid te gaan creëren. Zorg ervoor dat je creatief bent, zorg ervoor dat je unieke content vergaart en stel altijd de bezoeker én Google centraal. Door zowel de bezoeker als Google van waardevolle zaken te voorzien, kan je meer en meer website bezoekers gaan trekken. Dat resulteert uiteindelijk in een verbeterde naamsbekendheid van jouw online bedrijf.

 

 

 

Share This