Twitter marketingWil je meer volgers op Twitter? Dan moet je daar behoorlijk wat voor doen. Er is niet echt een speciale regel die ervoor zorgt dat jij snel meer volgers krijgt. Wel zijn er een aantal tips die ik met je wil delen om snel meer volgers te krijgen via Twitter.

Hoewel Twitter soms wat in de schaduw lijkt te staan bij andere social media netwerken, is Twitter nog steeds een hele populaire manier voor online marketing en om snel door heel veel mensen gezien te worden. Ga daarom vooral door met Twitter.

 

Veel content publiceren op Twitter

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om meer volgers te krijgen via twitter is door veel content te publiceren.

Hoe meer content je namelijk publiceert, door hoe meer mensen je wordt gezien.

Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen dat je zo veel mogelijk waardevolle tweets plaatst, omdat anders volgers die je al hebt opgebouwd, jou mogelijk stoppen met volgen.

Elke tweet die jij naar twitter verstuurd moet dus iets bijdragen aan een groep mensen. Hoe beter je dit doet, hoe trouwer je volgers zullen zijn

 

Andere mensen terug volgen

Een andere manier om snel meer volgers te krijgen is door jouw volgers terug te volgen.

Hoewel lang niet alle online marketeers het hiermee eens zijn, werkt het terug volgen van andere mensen wel degelijk om je netwerk te vergroten.

Hoe meer mensen jij terug volgt hoe meer waardering je krijgt van andere mensen.

Hiermee is ook automatisch de kans groter dat ze jouw tweets re tweeten. Dat zorgt er natuurlijk voor dat nog meer mensen jouw post te zien krijgen.

Je eigen content doet het beter dan gekopieerde content

Zorg er altijd voor dat jij uniek bent in je tweets en dat de content die je deelt op Twitter ook van jezelf is. Hoe unieker je bent hoe beter dat is voor het krijgen van meer volgers.

Zorg er daarom voor dat jij de tijd neemt voor je Tweet om daar een goede en kwalitatief sterk bericht van te maken.

Wees actief op Twitter

Naast het publiceren van veel goede waardevolle content is het ook belangrijk om actief te zijn bij andere gesprekken binnen Twitter. Als jij snel door veel mensen gezien wilt worden is het belangrijk om je ook te mengen in gesprekken van andere mensen op Twitter. Stuur een reactie doe mee met discussies etc.

Daarnaast is het ook belangrijk om te reageren op je eigen Twittervolgers. Als jij een reactie krijgt of een vraag, laat je volgers dan niet te lang wachten, maar geef ze een antwoord. Zo zorg je ervoor dat je trouwe Twittervolgers krijgt.

Volg mensen in hetzelfde vakgebied als jij

Naast het krijgen van veel volgers wil je natuurlijk ook dat de juiste volgers jou gaan volgen.

Dit kun je doen door andere mensen te volgen in je vakgebied. Aangezien jij en het andere twitterprofiel over dezelfde onderwerpen praten, is de kans groot dat die persoon jou gaat terug volgen.

Laat ook op andere media weten dat je Twitter gebruikt

Als je gebruik maakt van Twitter is het ook een goed idee om dit op andere plekken te vermelden.

Zo kun je jouw twitternaam weergeven op je werk bus, je website, andere social media kanalen, in je email handtekening of op je visitekaartje.

Al deze plekken kunnen ervoor zorgen dat mensen zien dat jij Twitter hebt en je dan gaan volgen.

Daarnaast kun je op je website ook een knop plaatsen die bezoekers rechtstreeks naar je Twitter profiel brengt.

 

Twitter marketing

Maak gebruik van Hashtags

Ook bij Twitter is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste Hashtags. Nog vaak zie ik mensen tweets plaatsen zonder dat ze de belangrijkste hashtags meegeven.

Ondanks dat dit net een goede push kan geven aan de zichtbaarheid.

Zorg er daarom voor dat je bij alle tweets die je gaat plaatsen goed nadenkt over welke Hashtags je erbij gebruikt.

Start acties op Twitter

Net als je vaak op Facebook tegenkomt, kun je ook op Twitter doen aan bepaalde acties. Zo kom je op Twitter nog regelmatig acties tegen als:

  • Prijsvragen
  • Competities
  • Gratis weggevers

Dit soort acties vinden heel veel mensen leuk en zal er snel voor zorgen dat jij meer volgers krijgt op Twitter.

Twitter is slechts een onderdeel van de marketing voor je bedrijf

Zelf ben ik nooit echt fan geweest van Twitter, omdat het heel veel tijd kost en er veel betere manieren zijn om meer zichtbaarheid te genereren voor je bedrijf. Toch is het wel goed om gebruik te maken van Twitter omdat het dient als gratis reclame voor je bedrijf.

Naast Twitter zijn er natuurlijk nog heel veel meer promotie middelen en is het belangrijk om je niet alleen maar te beperken tot Twitter. Naast Twitter zijn ook andere social media kanalen belangrijk zoals Facebook, Instagram, Snapchat en YouTube.

Om al die kanalen goed met elkaar te combineren heb je een online marketing strategie nodig. Een van de beste manieren om een goede strategie te leren is door er een online cursus voor te volgen. Je leert dan in korte tijd een bewezen strategie die je direct kunt toepassen in de praktijk. Zo leer je precies hoe jij alle social media kanalen, je eigen website en bijvoorbeeld email marketing perfect op elkaar kunt afstemmen.

Master Marketeer

Wil jij meer weten over online marketing en online makkelijker en beter gevonden worden?

Dan raad ik je aan om eens te kijken naar de online cursus Master Marketeer.

Hier leer je een goed werkende online marketing strategie die je direct kunt toepassen in de praktijk. Zelfs als je nog helemaal geen ervaring hebt met online marketing.

Er zijn namelijk veel verschillende manieren om meer zichtbaar te worden op het internet. Maar de beste manier is een combinatie van alle manieren. Zo creëer je maximaal bereik voor je bedrijf.

Wil je meer weten over de cursus? Neem dan eens een kijkje op de pagina van Master Marketeer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This