Meld je business aan op Google Mijn Bedrijf

Met Google Mijn Bedrijf kunnen ondernemers laten zien waar ze zijn gevestigd. Google toont een kaart, aanvullende locatiegegevens en daarnaast ook reviews. Elk bedrijf zou hiervan gebruik moeten maken om zichzelf niet in de vingers te snijden.

Google Mijn Bedrijf is een gratis dienst van Google waarme een bedrijfsvermelding aangemaakt kan worden die zichtbaar wordt in zoekresultaten en op Google Maps. Het wordt ook wel Google My Business genoemd.

Als je een bedrijf runt is het van groot belang dat (potentiële) klanten je online altijd kunnen vinden. Door je bedrijf aan te melden bij Google Mijn Bedrijf scoor je hoger in Google en val je beter op tussen alle zoekresultaten. Zo kunnen jouw klanten je online beter traceren. De bedrijfsgegevens zoals adres, telefoonnummer en openingstijden zijn direct te zien op de zoekresultatenpagina’s, Google Maps en Google+.

Er staan ook een directe link naar de routebeschrijving en naar je website vermeld. Via één klik kunnen klanten naar je bellen.

Waarom?

De meeste mensen die een product of dienst zoeken, zeker lokaal, maken gebruik van Google. De meeste online kopers gaan eerst online producten en merken vergelijken. Het is fijn als jouw bedrijf dan ook opduikt. Bijna de helft van alle bedrijven die gebruik maken van Google My Business krijgen meer dan duizend zoekopdrachten per maand. 96 Procent wordt tenminste 25 keer per maand getoond. De helft van de mensen die de vermelding van je bedrijf ziet op Google My Business klikt door naar jouw website. Een kwart belt direct op.

Hoe aanmelden?

Begin vandaag nog met het aanmaken van een bedrijfsprofiel. Log via je computer in bij Google Mijn Bedrijf. Log in op je Google-account of maak er eentje aan. Log in met je zakelijke e-maildomein. Geef de naam en het adres van je bedrijf op. Markeert de locatie van je bedrijf op een kaart. Kies hoe je bedrijf wordt weergegeven op Google Maps. Selecteer daarna een bedrijfscategorie, geef een telefoonnummer of website-URL op en klik op voltooien. Vervolgens druk je bovenaan op de rode banner op Nu verifiëren. Controleer of de bedrijfsinformatie correct is.

Als je een nieuw bedrijf registreert, is er mogelijk een bedrijfsprofiel voor een oud bedrijf op dezelfde locatie. Markeer dit oude bedrijf als gesloten. Vervolgens kun je een nieuw profiel voor je bedrijf maken.

Extra’s

Je kunt ook je logo toevoegen aan Google Mijn Bedrijf. Evenals de openingstijden van je bedrijf en speciale dagen waarop je open of dicht bent.

Foto’s, je kunt meerdere foto’s toevoegen, zijn ook goede reclame voor je bedrijf. Plaats bijvoorbeeld foto’s van je pand, je producten en nog een teamfoto. Google bepaalt zelf welke foto als eerste wordt getoond. Je mag een voorkeursfoto opgeven, maar dit geeft geen garantie. De foto moet een JPG of PNG-bestand zijn. De grootte is tussen de 10 KB en 5 MB. De minimale resolutie is: 720 pixels in de lengte en 720 pixels in de breedte. De foto moet scherp zijn.

Je zou ook een virtuele rondleiding kunnen toevoegen op Google Mijn Bedrijf. Haal meer klanten binnen met prachtige afbeeldingen van je bedrijf op Google Maps. Werk samen met een Street View-professional om je eigen, virtuele 360º-rondleiding te maken of gebruik apparatuur die geschikt is voor Street View om zelf afbeeldingen te maken.

Tevens kan een bericht worden geplaatst bij Google Mijn Bedrijf. Hierin kan je actuele mededelingen zetten.

 

geld verdienen met reviews schrijven

Reviews

Reviews werken ook mee aan de betrouwbaar van je bedrijf. Goede reviews betekenen meer omzet. Door een goede review kunnen potentiële klanten worden overtuigd dat ze gerust een product kunnen kopen bij jouw bedrijf. Je bedrijf is dan betrouwbaar en vertrouwd. Voor lokale bedrijven leest 82 procent van de klanten online reviews. Reviews zorgen er voor dat je hoger gaat scoren in de zoekresultaten en dat klanten sneller zaken met je gaan doen.

Reviews moeten wel bij elkaar worden vergaard op een eerlijke manier. Bedank klanten steeds voor goede en positieve reviews, maar beantwoordt ook negatieve commentaren. Dit wordt door de meeste mensen positief beoordeeld. Het betekent dat je kwaliteit wilt leveren en contact zoekt met je doelgroep.

Google Mijn Bedrijf Insights

Via Google Mijn Bedrijf kan je ook zien hoeveel keer je bedrijf werd gevonden op Google. En zijn deze klanten rechtstreeks op je site terechtgekomen door je naam of adres in te tikken of via een algemene opdracht (zoeken op categorie, product of service). Met deze rapporten, oftewel Insights, weet je precies hoe goed mensen jouw bedrijf weten te vinden op Google.

Download de app

Als je aan de slag gaat met Google Mijn Bedrijf moet je ook de bijbehorende app gaan gebruiken. Deze app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Met deze app op je telefoon of tablet kun je onder andere je notificaties beheren. Je kunt een berichtenfunctie activeren en chatten met klanten.

Controleer regelmatig je gegevens op Google Mijn Bedrijf en zorg dat deze up-to-date zijn.

Klantenservice

Heb je hulp nodig bij het beheren van het profiel op Google Mijn Bedrijf dan is er een klantenservice. Die kan je ongetwijfeld verder helpen.

Master Marketeer

Wil je meer tips om de bekendheid van je bedrijf op Google te laten groeien. Neem dan eens een kijkje op de site van Master Marketeer.

Hier kun je ontdekken hoe je op een voorspelbare manier een constante stroom aan leads, klanten en verkopen kunt genereren zonder hier al je tijd aan kwijt te zijn. Een uniek systeem, met zeer geavanceerde methodes en technieken, waardoor jij eindelijk online succesvol kunt zijn.

Master Marketeer is jouw persoonlijke online training en coaching platform met een bewezen succesvolle marketing strategie. Je hebt 24 uur per dag, 7 dagen in de week, toegang tot alle trainingen. Er zijn videotrainingen te volgen maar je kunt je ook persoonlijk laten coachen door een zeer ervaren en succesvol internet marketeer en ondernemer. In het Master Marketeer Forum heb je daarnaast ook contact met andere leden en kun je ideeën uitwisselen en brainstormen over verschillende onderwerpen.

 

Nu je eigen marketing strategie opzetten door gebruik te maken van Mster Marketeer? Wacht dan niet langer en meld je vandaag nog aan>>

 

Share This