Hoe kun je beginnen met online ondernemenOnline bedrijf beginnen – do’s en don’ts tijdens de eerste maanden. Ben je zelf ook gebeten door het ondernemerschap, of vind je ook dat het genoeg is om voor een baas te werken? Dan ben je misschien aan het uitkijken naar het opstarten van een eigen online bedrijfje. Je hebt al lang nagedacht en overwogen of je de stap zou zetten, maar nu ben je vastberaden om jouw eigen dromen achterna te jagen. Ik kan je alvast één belangrijke tip geven: geef jezelf volledig. Enkel met 100% inzet en motivatie, zal je de top kunnen bereiken.

Online bedrijf beginnen – do’s en don’ts tijdens de eerste maanden

Vergis je vooral niet, online ondernemen is niet altijd een snelle en eenvoudige weg naar het succes. Vele onlineondernemers verdienen de eerste jaren zelfs niet genoeg om alle kosten te dekken, maar laat je vooral niet ontmoedigen. Na een dieptepunt komt er een hoogtepunt. Door je te blijven inzetten en te focussen op het verbeteren van jouw strategie, zal je er vast en zeker in slagen om jouw online business te laten groeien. Om je toch op de goede weg te helpen, zullen we jullie in dit artikel de do’s en don’ts meegeven die je in je achterhoofd moet houden bij het starten van een online bedrijf. Hou je ogen open en lees zeker tot het einde, want deze kennis zou wel eens goed van pas kunnen komen op jouw weg naar de top.

 

Wat moet je zeker wel doen bij het opstarten van je eigen online bedrijf?

Uiteraard zijn er enkele zaken waar je nooit onderuit kan, bij het oprichten van een onlineonderneming. Hier zal ik deze zaken dan ook stap voor stap overlopen, zodat jullie zeker niets vergeten.

 

Naamsbekendheid zorgt voor groei

Door op het internet te zoeken vind je meteen tal van bedrijven binnen een bepaalde sector. Om op termijn een mooi klantenbestand uit te bouwen, zal het dan ook belangrijk zijn om vanaf het begin, een bepaalde identiteit te creëren voor jouw bedrijf. Dit kan je doen door middel van een eigen website. Denk goed na over de zaken waar jij/jullie goed in zijn. Belicht de sterktes van jullie bedrijf, die nuttig kunnen zijn voor jouw doelgroep. Maak ook meteen jullie filosofie bekent. Waar staan jullie voor? Waarom doe je het? Dit helpt om de klanten een beeld te geven over wie je bent, wat om termijn klantenloyaliteit een boost kan geven.

Beste cursus online marketing

Investeer in jezelf

Een goed management is als een goede fles wijn. Het wordt steeds beter met de jaren. Dit komt omdat leergierigheid een van de belangrijkste eigenschappen is, die CEOs van grote bedrijven gemeen hebben. Voordat je heel veel geld gaat investeren in marketing en publiciteit, zal het belangrijker zijn om eerst te investeren in jezelf. Leer over alles wat met online ondernemen te maken heeft. Leer van concurrerende bedrijven binnen dezelfde sector. Ga op zoek naar zaken die jou kunnen helpen om te groeien als persoon, om te groeien als ondernemer.

 

Het internet staat vol van cursussen die ondernemers op de goede weg helpen. Het klopt dat er ook een heleboel onnuttige cursussen online staan, maar het is vrij makkelijk om die te onderscheiden van kwalitatieve trainingen. Kwalitatieve trainingen herken je aan het feit dat ze ook heel veel info meegeven op hun webpagina, voordat je hebt betaald. Naast het internet bestaan er ook heel veel boeken die jou een heleboel kennis kunnen bijbrengen. Lees boeken over alles dat te maken heeft met kopen en verkopen, met consumentenpsychologie en marketing. Al deze zaken zullen vroeg of laat zeker van pas komen.

 

Wat moet je niet meteen doen bij de opstart?

Naast de zaken die je juist wel moet doen, zijn er ook enkele dingen die je maar beter niet meteen kan doen. Deze zal ik hier voor jullie bespreken.

 

Inschrijving KVK

Hoewel het voor velen logisch lijkt, begint een online bedrijf meestal niet met een inschrijving bij de KVK. Velen stellen zich dan de vraag of dat eigenlijk wel legaal is. Wel, het is een feit dat een inschrijving bij de KVK steeds verplicht is voor iedereen die als bedrijf op een duurzame manier handel gaat drijven. Het belangrijke woordje in deze zin, is duurzaam. Op een duurzame wijze wil zeggen dat er een bepaalt patroon in jouw inkomsten zit, dat je ze continu blijft verwerven.

 

Aangezien je als beginnend onlinebedrijf niet meteen schatten zal verdienen, is het meestal ook niet nodig om je meteen bij de KVK te registreren. Heb je slechts enkele opdrachten per jaar, voor een beperkt bedrag, dan kan je namelijk niet echt spreken over een duurzame inkomstenbron. Het zou ook zonde zijn dat je meteen een eigen bedrijf hebt opgestart, terwijl jouw concept misschien totaal niet aanslaat. Van zodra je merkt dat je wel goed geld gaat verdienen met jouw onlineonderneming, of je merkt dat de opdrachten steeds vlotter binnenkomen, dan zal het wel nodig zijn om je te laten inschrijven bij de KVK.

 

Aan de andere kant betekent je niet onmiddellijk laten inschrijven, niet dat je geen belastingen over je inkomsten zal moeten betalen. Zoals elke Nederlander ben je namelijk verplicht om al jouw inkomsten aan te geven. Twijfel je over deze zaken? Dan kan je best een kijkje nemen op de website van de federale overheid. Wat daar staat kan je als waarheidsgetrouw aanschouwen.

 

Klaar om te starten?

Nu je al deze dingen weet, ben je weer een stapje dichter bij het beginnen van jouw online bedrijf. Begin alvast met het ontwerpen van een eigen website, om zo de eerste naamsbekendheid te verwerven. Bovendien worden bedrijven zonder website meestal ook niet echt serieus genomen. Om in jezelf te investeren, kan je best een kwalitatieve cursus volgen, zoals de Master Marketeer cursus. Deze cursus kan je op weg helpen om je eerste sale in de wacht te slepen, of op jouw onlineonderneming op termijn te laten groeien. Door te leren van anderen die reeds succesvol zijn geworden online, kan jij ook veel sneller de top bereiken.

 

Denk daarnaast even na over jouw registratie bij de KVK. Stel voor jezelf een plan op wanneer je je gaat laten inschrijven en zorg ervoor dat je al jouw inkomsten netjes bijhoudt. Laat je vooral niet tegenhouden en spring het avontuur te gemoed, Ne het lezen van mijn artikel Online bedrijf beginnen – do’s en don’ts tijdens de eerste maanden hoop ik dat je absoluut niet tegen laat houden maar dat je hierdoor juist meer energie krijgt! jouw eigen bedrijf kan een nieuw leven voor je beteken.

 

Wil jij nu onder begeleiding van een coach precies leren wat je kan doen en niet kan doen tijdens de eerste maanden van je online bedrijf? Klik dan op de link en ga verder naar de pagina van Master Marketeer…

 

 

Share This