website maken 3Online bedrijf inschrijven KVK? Ben je van plan om met een online bedrijf te gaan starten? Of ben je wellicht al als particulier voor bedrijven aan de slag gegaan? Een inschrijving bij de KVK is noodzakelijk voor het oprichten van een bedrijf. Sterker nog: met deze inschrijving ben je officieel een bedrijf. Voor zowel online- als voor offline bedrijven is deze inschrijving dus noodzakelijk.

De overheid stelt wel enkele eisen aan het ondernemerschap. Niet iedereen kan zich namelijk als een ondernemer inschrijven. Je moet daarbij sowieso aan de volgende voorwaarden voldoen:

 

  • Je bent een leverancier van goederen en/of diensten. Voor een online bedrijf kan dit dus het online verkopen van producten zijn of het aanbieden van online diensten
  • Je vraagt hier een marktconforme vergoeding voor. Als online bedrijf kan je bijvoorbeeld een uurtarief aan je opdrachtgevers factureren
  • Je neemt met je onderneming deel aan het economische verkeer. Je hebt dus échte klanten en niet alleen maar familie/vrienden als klant.

Voldoe jij aan bovenstaande eisen? Dan kan je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. De vestigingen van de Kamer van Koophandel zitten door de hele land verspreid. Voor het inschrijven van een online bedrijf moet je wél een afspraak maken bij de Kamer van Koophandel. Dit kan gemakkelijk via de website van de Kamer van Koophandel.

Aandachtspunten bij je online bedrijf inschrijven bij de kvk

Wil je jouw online bedrijf uit gaan breiden? Was je voorheen alleen voor wat vrienden actief? Dan moet je je dus in gaan schrijven bij de Kamer van Koophandel. Het inschrijven is op zich niet al te lastig. Je moet echter wel met enkele aandachtspunten rekening houden. Om jou een vliegende start te bezorgen, hebben wij dit artikel geschreven. Hieronder kan je de belangrijkste aandachtspunten vinden die horen bij het inschrijven van een online bedrijf.

Ondernemingsplan

De Kamer van Koophandel verwacht dat je goed nadenkt over de toekomst van je bedrijf. Ze stellen het niet verplicht, maar het is wel aan te raden om een ondernemingsplan te maken. In een ondernemingsplan zet je uiteen wat voor diensten je gaat verlenen, welke bedrijven/particulieren tot jouw doelgroep behoren, hoe het met de financiën zit en hoe je de marketing aan gaat pakken.

Het ondernemingsplan is voornamelijk een leidraad voor je zelf. Bij het maken van dit ondernemingsplan ga je namelijk goed nadenken over je online bedrijf. Je krijgt daardoor exact in kaart waar jouw kwaliteiten liggen en hoe je die tot uiting kan laten komen in je nieuwe online bedrijf.

 

Online bedrijf inschrijving kvk

Marktonderzoek

De concurrentie op het internet is moordend. Behoorlijk veel zelfstandigen zijn actief in de digitale wereld. Als jij ook één van hen wilt worden, moet je wel een meerwaarde kunnen bieden. Het doen van marktonderzoek is dan ook zeker aan te raden. Bij een marktonderzoek kijk je naar de huidige staat van de markt. Je brengt concurrenten in beeld en ook kijk je naar jouw doelgroep. Op basis van het marktonderzoek kan je ook altijd nog besluiten om toch niet verder te gaan met je ideeën. Het is namelijk zo dat je ideeën tegenwoordig écht uniek moeten zijn. Alleen op die manier is het mogelijk om jezelf te onderscheiden.

Huisvesting

Het mooie aan een online bedrijf is dat je via het internet al je diensten uit kunt voeren. Maar, waar ga je dan zelf zitten? Kortom: waar ga je jouw bedrijf huisvesten? Veel zelfstandigen kiezen er voor om zich op hun woonadres in te schrijven. Dat is goed mogelijk en roept verder ook geen beperkingen op. Het is echter maar de vraag of je continue thuis aan het werk wilt zijn.

Sommige zelfstandigen kiezen er dan ook voor om een bedrijfsruimte te huren. Als je een bedrijfsruimte gaat huren, maak je ook direct kosten. Kosten die je van je omzet af kunt trekken en waarmee je de belastingdruk weer iets kan verlagen. Bij het huren van een bedrijfsruimte moet je wel rekening met een huurcontract houden.

Als je jouw bedrijf bij de KvK in gaat schrijven, moet je dit huurcontract tonen. De medewerker van de Kamer van Koophandel bekijkt het huurcontract en kopieert het contract. Hiermee heeft de KvK ‘bewijs’ dat jij een bedrijfsruimte gaat huren met je onderneming. Let dus goed op dat je dit huurcontract met je mee neemt als je jouw online bedrijf in gaat schrijven.

Te verwachten omzet

Bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel moet je enkele gegevens opgeven. Een van de gegevens heeft betrekking op de omzet in je eerste jaar als ondernemer. Heb jij geen idee hoeveel je gaat verdienen? Dan is het handig om een gemiddelde te pakken en dat maal 12 te doen.

Wat echter veel beter is, is om dit in je ondernemingsplan mee te nemen. In combinatie met het marktonderzoek kan je een betere inschatting van de te verwachten omzet maken.

Overigens moet je deze omzet om een doodeenvoudige reden opgeven. De Belastingdienst krijgt namelijk ook je inschrijfgegevens door en moet op basis van die omzet iets bepalen. Op basis van de omzet wordt namelijk bepaald of je jaarlijks of per kwartaal de aangifte omzetbelasting moet doen. Als je omzet boven een bepaalde grens zit, moet je per kwartaal de aangifte gaan doen. Zit je omzet beneden de grens? Dan volstaat het doen van de aangifte één keer per jaar.

Je online bedrijf inschrijven bij de kvk en van start gaan

Heb je jouw ondernemingsplan helemaal afgemaakt? Heb je inzicht in je financiën en heb je inzicht in de markt waarin je gaat opereren? Heb je jouw huisvesting geregeld? Heb je een afspraak bij de Kamer van Koophandel gemaakt? Ja? Dan heb je nog één ding te doen. Op de afgesproken datum naar de vestiging van de Kamer van Koophandel gaan. Daar aangekomen krijg je een ontvangst van één van de medewerkers en kan de officiële inschrijving gaan beginnen. Bij het inschrijven krijg je nog enkele vragen, bijvoorbeeld wat voor diensten je met jouw online bedrijf gaat leveren. Daarnaast loopt de medewerker al jouw (privé)gegevens nog even door. Als dit allemaal in orde is, ben je officieel een ondernemer. Je bent nu officieel eigenaar van je eigen online bedrijf!

Share This