Passief inkomen opbouwen met affiliate marketing? Je kent het gezegde ‘slapend rijk worden’ ongetwijfeld. Over dit gezegde kan behoorlijk gediscussieerd worden. Is het mogelijk om slapend rijk te worden? Of is dit alleen een ideaalbeeld en valt dit niet te verwezenlijken? Naar onze mening is het absoluut mogelijk om slapend rijk te worden. Of beter gezegd: om een passief inkomen op weten te bouwen.

Bij een inkomen kan je altijd onderscheid maken tussen een passief en een actief inkomen. Als je als ondernemer zijnde een uurtarief aan je klanten factureert, is dat uurtarief je actieve inkomen.

Je krijgt dit tarief tenslotte pas als je hier ook daadwerkelijk arbeid voor verricht. Middels affiliate marketing is het echter ook mogelijk om passief inkomen op weten te bouwen. Oftewel: je krijgt op maandagochtend een bedrag van bijvoorbeeld € 27,50, terwijl je op maandagochtend geen werk daarvoor heb uitgevoerd.

Hoe werkt dat exact? En hoe kan ook jij dit voor elkaar krijgen? Je leest alles in dit informatieve en aantrekkelijke artikel. Want; met dit artikel zet jij misschien een eerste stap naar een passief inkomen!

Wat is passief inkomen? En hoe kan je een passief inkomen opbouwen met affiliate marketing?

Passief inkomen is dus geld dat je krijgt, terwijl je daar op dat moment geen arbeid voor levert. Het is dus goed mogelijk dat je naar de bioscoop gaat en ondertussen geld verdiend. Dat klinkt bijzonder goed, niet waar?

Het is absoluut mogelijk om ook in die situatie terecht te komen. Maar, daarbij je moet wel enkele dingen goed onthouden.

Het is bijvoorbeeld niet zo dat passief inkomen je aan komt waaien. Nee, je moet hier wel daadwerkelijk arbeid voor leveren. Je kunt bijvoorbeeld op dinsdagavond een blog schrijven en daarin een bepaald product promoten.

Als op zondagavond dat product vervolgens aangeschaft wordt door één van je lezers, krijg jij daar een bepaalde commissie voor.

Op die manier heb je wel arbeid verricht, maar krijg je daar in een later stadium dan ook een beloning voor. Het mooie van een dergelijk blogbericht is echter dat je bijvoorbeeld 1 jaar na dato nog steeds hier de vruchten van kunt plukken.

In dat geval kunnen we wel van passief inkomen spreken. Je hebt tenslotte 1 jaar geleden arbeid verricht, waar je nu nog steeds voor betaald wordt. Als je dat naar een hoog niveau, met een hoge frequentie, weet te krijgen, kan je spreken van een passief inkomen.

Het is echter niet al te makkelijk om een passief inkomen op te bouwen. Je hebt te maken met een behoorlijke concurrentie, maar je moet ook beschikken over voldoende uithoudingsvermogen, een creatieve geest en voldoende geduld.

Het opbouwen van passief inkomen is namelijk óók een langdurig traject. Het is niet zo dat je dit in een maandje tijd op weet te bouwen. Of nou ja, dankzij de grenzeloze mogelijkheden op het internet is zelfs dat mogelijk, maar gemakkelijk en gebruikelijk is het allerminst.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is in ieder geval een voor de hand liggende mogelijkheid om een passief inkomen mee op te bouwen. Het eerder gegeven voorbeeld in dit artikel heeft namelijk betrekking op affiliate marketing.

Het draait bij affiliate marketing om bezoekers te overtuigen om een bepaald product aan te schaffen. Als dat lukt, krijg je vanuit de verkopende partij hier een bepaalde commissie voor.

De hoogte van deze commissie is uiteraard afhankelijk van de gemaakte afspraken en wellicht ook van het prijskaartje van de bestelling.

Het is hoe dan ook mogelijk om met affiliate marketing een passief inkomen op te bouwen. Maar, waar moet je dan zoal rekening mee houden? Allereerst moet je een goed idee hebben. Je moet een goed idee in de markt kunnen zetten en daar vervolgens op voort borduren. Alles valt of staat met een goed idee.

Het is dan ook belangrijk om vooraf een goed marktonderzoek te verrichten. Hoeveel partijen zijn al bezig in jouw niche? En hoeveel raakvlakken heb jij zelf met je niche? Oftewel: kan jij vol enthousiasme en vol inzet een website over bijvoorbeeld muggenvangers maken? Ja? Dan heb je een goed onderwerp te pakken. Nee? Dan moet je verder op zoek gaan naar een geschikte niche.

 

passief inkomen opbouwen met affiliate marketing

Website maken

Vervolgens is het een kwestie van het opbouwen van een geschikte website. Met behulp van bijvoorbeeld WordPress is dat tegenwoordig niet al te moeilijk. Uiteraard moet je veel aandacht besteden aan de zoekmachine optimalisatie. Het is tenslotte wenselijk dat veel bezoekers op jouw website terecht komen.

Dat is dan ook direct de grootste uitdaging bij het opbouwen van een passief inkomen met behulp van affiliate marketing. Je trekt namelijk niet zomaar bezoekers naar je website. Nee, je moet echt een meerwaarde bieden voor de bezoekers.

Je moet dan ook unieke content hebben, je website moet snel zijn en je website moet technisch in orde zijn. Dat zijn enkele factoren waar Google en de andere zoekmachines naar kijken.

Passief inkomen met affiliate marketing

Staat je website eenmaal? Dan kan je gaan bouwen aan het verkrijgen van passief inkomen. Je moet je website vullen met veel en waardevolle content. Vervolgens kan je hier jaren later nog de vruchten van plukken.

Het is daarbij wel van belang om te beseffen dat je in eerste instantie werk verricht, zonder dat je daar direct voor beloond wordt. Het opbouwen van passief inkomen middels affiliate marketing is dan ook een langdurig proces.

Een proces waarbij je veel uithoudingsvermogen en geduld moet tonen. Bovendien is het een proces waarbij creativiteit en enige kennis ook wenselijk zijn.

Laten we duidelijk zijn: het is niet al te makkelijk om een passief inkomen op te bouwen. Maar, het is wel mogelijk. Laat dat genoeg reden voor jou zijn om keihard aan de slag te gaan met je eigen affiliate website(s).

Kies een geschikte niche uit, ga in zee met een affiliate netwerk en pluk nadien de vruchten. Verlies daarbij nooit je doel uit het oog:

het opbouwen van een passief inkomen. Voor dat ene doel moet je veel uren investeren én veel geduld opbrengen. Onder aan de streep kan dat je echter wel ontzettend veel plezier opleveren!

Affiliate marketing leren? 

Wil je aan de slag met affiliate marketing, maar heb je geen idee hoe je daar het beste mee kunt beginnen? Dan raad ik je aan eens naar de Affiliate marketing revolutie te kijken. Hier leer je stap voor stap hoe je succesvol wordt met affiliate marketing. 

 

direct uitproberen

 

Share This