remarketingAls je social media marketing doet, kun je ook gebruik maken van remarketing. Maar wat is remarketing nou eigenlijk en hoe pas je dat het beste toe? In dit blogbericht gaan we je daar meer over vertellen.

 

 

Wat is social media remarketing

 

Telemarketing wordt ook wel retargetting genoemd. Telemarketing is een online marketing techniek die ervoor zorgt dat je bezoekers die je website bezocht hebben opnieuw kan benaderen via gerichte advertenties.

De voornaamste reden dat deze techniek wordt toegepast is omdat over het algemeen minder dan 2% van je bezoekers direct koopt via je website. Als je dan remarketing doet via social media. Geef je de bezoekers een mogelijkheid om terug te gaan naar je website om vervolgens alsnog de aankoop te doen.

 

Remarketing en retargetting

 

Als je gebruik gaat maken van remarketing (retargetting) is het belangrijk dat je daarvoor een plan hebt. Er zijn verschillende methodes om remarketing via social media toe te passen en de meest voorkomende is via Facebook advertenties. Dit kun je doen door gebruik te maken van een Facebook pixel op je website waardoor je Facebook kan laten weten wat je bezoekers op je website hebben gedaan en waarin ze geïnteresseerd zijn.

 

Hoe werkt remarketing

 

Om het je makkelijk te maken geef ik je een simpel voorbeeld van hoe remarketing werkt. Eerst komt er een bezoeker naar je website. Die bezoeker bekijkt een aantal van je website pagina’s. Vervolgens worden deze stappen vast gelegd door bijvoorbeeld de Facebook pixel.

Vervolgens maak je dan in Facebook een advertentie op basis van de gegevens van die Facebook pixel en wordt de advertentie getoond aan je website bezoekers. De kans is groot dat wanneer je advertentie wordt getoond aan bezoekers die al eerder op je website zijn geweest, ze nu weer terug gaan naar je site om als nog de aankoop te doen. Zo pas je succesvol remarketing via social media toe.

 

Social media remarketing tips

 

Als je voor het eerst aan de slag gaat met remarketing komt er veel op je af. Er zijn namelijk veel verschillende dingen die je kan doen en zo maak je als beginner al snel fouten. Met de onderstaande tips begin je direct goed met je remarketing campagne.

 

 remarketing

 

Tip 1: Bedenk wat je wil bereiken

Als je aan de slag gaat met social media remarketing is het belangrijk om te weten wat je er precies mee wil bereiken. Je kunt remarketing namelijk inzetten om meer conversies te krijgen, maar ook om meer email inschrijvingen te krijgen. Het is dan vanzelfsprekend dat je je campagne daarop aanpast.

Tip 2: Denk aan timing

Om ervoor te zorgen dat je je bereik met remarketing maximaliseert is het belangrijk om te weten wanneer je website bezoekers het langst op social media zitten. Als richtlijn kun je bekijken tijdens welke uren je de meeste bezoekers hebt op je website. Daarnaast is het ook een goed idee om remarketing in te zetten tijdens feestdagen om speciale acties op te zetten.

Tip 3: Ontdek wat voor jou werkt en wat niet

Lang niet alle advertenties doen het even goed en het is bij adverteren altijd belangrijk om te testen en bij te sturen. Het kan maar zo zijn dat je een kleine regel in de tekst aanpast en het ineens wel werkt of juist helemaal niet meer. Blijf je advertenties dus altijd verbeteren en optimaliseren.

Tip 4: Gebruik advertenties niet te vaak achter elkaar

Als je de zelfde advertentie te vaak achter elkaar gebruikt, kunnen je bezoekers zich gaan irriteren. Je advertentie is dan zo vaak zichtbaar dat ze geen zin meer hebben om het te bekijken. Probeer daarom creatief te zijn in het bedenken van advertenties zodat ze niet telkens het zelfde zien. Hierdoor maak je de kans groter dat ze overgaan tot je gewenste actie.

Tip 5: Zorg voor een passende landingspagina.

Als mensen doorklikken vanaf je social media remarketing advertentie naar je website, is het belangrijk dat je landingspagina goed aansluit op de advertentie. Daarom is het een goed idee om voor elke advertentie een goede passende landingspagina te maken.

Tip 6: Maak vooral gebruik van video advertenties

Waar een jaar geleden normale advertenties met afbeeldingen goed werkte, is dat nu bijna helemaal over gegaan naar video advertenties. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat video advertenties veel beter bekeken worden en ook veel beter converteren. Als je dus aan de slag gaat met social media remarketing, ga dan voor video advertenties.

Tip 7: Leer hoe je een goede funnel maakt

Als je leert hoe je bezoekers een bepaalde richting op kan sturen op je website, zorgt dat er automatisch voor dat je meer gaat converteren. Je laat een pagina bezoek dan niet meer over aan toeval en jij bent in controle met wat je bezoeker op je website gaat doen. Er zijn veel bewezen funnels die je zo kan overnemen.

 

Alles leren over online marketing

 

Wil jij leren hoe je meer conversies behaalt met je website en wil je graag meer leren over social media marketing en remarketing? In de onderstaande cursus leer je alles over online marketing om ervoor te zorgen dat je meer gaat verkopen op je website. Ook krijg je hier een aantal bewezen systemen die je direct gaan helpen meer uit je bezoekers te halen.

Als je eenmaal snapt hoe je een online marketing systeem toepast is het zelfs mogelijk om je conversies met 200% of meer te verhogen.

Heel veel “online marketeers” doen maar gewoon wat en hopen dan op het beste. Maar in 9 van de 10 keer werkt dit helemaal niet en besteden ze geld uit aan weinig resultaat terwijl het veel meer had kunnen zijn.

Als jij wel succes wil met je website en als je veel meer conversie wil raad ik je aan om direct te gaan kijken op de onderstaande pagina. Hier leer je namelijk alles wat je moet weten en kun je ook echt geld gaan verdienen met online marketing in plaats van alleen maar geld uitgeven.

Nogmaals er wordt alleen gewerkt met bewezen systemen die jij direct kan toe passen. Klik hier om de pagina te bekijken.

 

 

Share This