Online geld verdienen met facebookSocial media marketing met een Facebookpagina

Ben je bezig met het opbouwen en uitbreiden van een Facebookpagina? Dan heb je de wereld aan je voeten liggen. In zowel Nederland als in geheel Europa, en de gehele wereld, hebben onwijs veel mensen een Facebook account. Door social media marketing op te juiste manier in te zetten, kan je jouw Facebookpagina dus flink laten groeien. Maar, hoe werkt social media marketing nou exact? Hoe kan je deze vorm van online marketing het beste inzetten voor je Facebookpagina? En waar moet je zoal rekening mee houden? De antwoorden op deze vragen vind je in dit uitgebreide artikel terug.a

Wat is social media marketing precies?

Sinds de opkomst van het internet is online marketing onwijs en belangrijk populair geworden. Dankzij online marketing is het mogelijk om via digitale kanalen een breed publiek aan te spreken en te bereiken. Binnen de wereld van social media marketing worden verschillende vormen van marketing onderscheiden. E-mail marketing en social media marketing zijn daar enkele voorbeelden van. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft social media marketing betrekking op social media.

In 1995 kwam eigenlijk het eerste échte social media kanaal online. Classmates.com was de allereerste profielensite, waarna nog veel van dit soort varianten gevolgd zijn. In Nederland was uiteraard Hyves onwijs populair. Dit social media kanaal was populair, totdat Facebook in Nederland actief werd. Facebook is hedendaags wereldwijd nog steeds het grootste social media kanaal; ook in Nederland is dit het populairste kanaal.

Voor particulieren bieden de social media kanalen veel mogelijkheden. Het is immers een laagdrempelige manier om met vrienden, familie en/of eventueel collega’s in contact te blijven. Daarnaast is het ook een prima optie om vermaakt te worden; op onder meer Facebook vind je immers onwijs veel leuke filmpjes terug. Maar, het is niet alleen voor particulieren onwijs interessant. Ook voor zakelijke doeleinden liggen hier onwijs veel mogelijkheden. Toen dat ontdekt werd, was het startschot voor social media marketing gegeven.

Social media marketing kan het beste als volgt omschreven: Social media marketing is een vorm van online marketing waarbij de nadruk ligt op social media. De verschillende social media kanalen worden ingezet met als doel om een groot publiek aan te spreken en zodoende de marketingdoelstellingen te realiseren.

Waarom social media marketing

Social media marketing – Facebook

Als je zelf een zakelijke Facebookpagina hebt, wil je ongetwijfeld ook een breed publiek aanspreken. De grote wens is immers om veel volgers te krijgen, zodat je verder en verder kunt groeien met je Facebookpagina. Hoe kan je dat voor elkaar krijgen? Dat is dus onder andere mogelijk met social marketing. Of beter gezegd; dat is met name mogelijk door social media marketing.

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een Facebookpagina. Wat doen zij zoal met deze pagina? Onder meer mensen wijzen op nieuwe collecties, op nieuwe aanbiedingen en leuke/informatie posts te delen. Op deze manier is het mogelijk om aan de naamsbekendheid te werken en om meer bezoekers naar de website te trekken.

3 tips om social media marketing goed in te zetten

Hieronder kan je enkele handige tips vinden. Met deze tips ben je in staat om social media marketing voor een Facebookpagina perfect in te zetten.

Tip 1: optimaliseer alle posts op Facebook. Ga je een post op Facebook maken? Dan is het belangrijk om met beeld én tekst te werken. Het advies hierbij is om korte teksten te gebruiken; niemand zit er op te wachten om ellenlange berichten op Facebook te lezen. Houd het daarom kort en bondig en sluit af met een duidelijke call to action. Uiteraard kan je deze call to action ook verwerken in de afbeelding of video die je bij de post plaatst.

Tip 2: plaats met enige regelmaat iets op je Facebookpagina. Door regelmatig een post te plaatsen, blijf je terugkomen in de tijdlijn van je volgers. Zodra je volgers vaker jouw posts zien, is de kans groter dat zij een like geven of mogelijk zelfs een reactie plaatsen. Dát is precies wat je wilt. Door likes en reacties kan je namelijk interactie verkrijgen; hierdoor is de kans groot dat jouw bericht ook in de tijdlijn van de vrienden van je volgers komt te staan. Dat is één van de manieren om jouw Facebookpagina groter en populairder te maken.

Tip 3: richt je op een specifieke doelgroep. Met jouw bedrijf heb je ongetwijfeld heb een bepaalde doelgroep waar je je op richt. Een van de belangrijkste voordelen van Facebook is dat je via dit kanaal óók die doelgroep kunt bereiken. Je bent zelfs in staat om jouw posts zeer nauwkeurig te positioneren, zodat de juiste mensen jouw posts te zien krijgen. Dat is zeker het geval als je met Facebook ads aan de slag gaat. Door advertenties op Facebook te plaatsen, kan je precies de juiste doelgroep aanspreken. Vele onderzoeken laat zien dat dergelijke advertenties bijdragen aan de groei van een bedrijf.

Wat is het doel van social media marketing op Facebook?

Voordat je met bovenstaande tips aan de slag gaat, is het ook belangrijk om na te denken over het doel. Wil je meer conversie creëren? Meer website bezoekers verkrijgen? En jouw naamsbekendheid vergroten? Of wil je door middel van advertenties meer producten aan de man gaan brengen? Al deze doelstellingen zijn mogelijk als je, met social media marketing met je Facebookpagina aan de slag gaat. Bepaal wat je doel gaat worden, richt je Facebookpagina daar op in en gebruik bovenstaande tips. Dan ben óók jij in staat om prachtige resultaten met social media marketing te gaan behalen.

Master Marketeer cursus

Wil je nóg meer resultaten gaan behalen? Dan is de Master Marketeer cursus absoluut aan te raden. Met deze cursus leer je alle ins en outs over social media marketing. Je leert exact hoe je het beste te werk kunt gaan en dus hoe je jouw Facebookpagina het snelst kan laten groeien. Meld je direct voor deze cursus aan, volg de verschillende lessen en laat je verrassen door de verwonderende wereld van social media marketing. Vervolgens kan je de kennis zelf op de perfecte manier toe gaan passen!

Share This