Social media marketing 2Als online marketeer zet je natuurlijk de kracht van social media marketing in. Alleen wil je daarvoor niet te veel kosten betalen. In dit artikel gaan we het hebben over de kosten die je krijgt als je social media marketing gaat doen en hoe je kunt voorkomen dat je onnodige kosten maakt.

 

Social media marketing kosten

 

Als je aan social media marketing gaat doen kan dat op twee manieren. De organische manier en de betaalde manier.

Bij de organische manier werk je enkel met het plaatsen van gratis berichten op je social media pagina om zo een organisch bereik te genereren. Dit kost verder niets behalve tijd, maar duurt ook best lang voordat je wat resultaat gaat zien.

Net als Google hebben de social media platformen een algoritme. Als jij regelmatig waardevolle content toevoegt aan je social media pagina’s, ga je daarvoor beloond worden.

De meeste internet marketeers doen dit in combinatie met de betaalde manier van social media marketing. Ze schrijven relevante content dat aansluit bij de website en plaatsen dat dan op social media. Daarnaast maken ze ook social media campagnes om het proces te versnellen.

 

Sneller resultaat met betaalde social media marketing

 

Als je social media gaat inzetten met de betaalde advertenties, moet je daarvoor kosten maken. Wat veel beginnende internetmarketeers fout doen is gewoon simpel een advertentie maken zonder dat ze er over nadenken wat ze precies willen. Ze doen maar wat.

Als je dit doet me adverteren is de kans heel groot dat je onnodig veel geld verliest. Er zijn namelijk genoeg bewezen strategieën die jij gewoon kunt gebruiken. Door gebruik te maken van bewezen strategieën hoef je het alleen nog maar uit te voeren en weet je ook dat je daadwerkelijk resultaten gaat behalen.

 

Social media marketing 3

 

Begin met een klein budget

 

Als je net gaat beginnen met een nieuwe social media marketing campagne is het zeker geen goed idee om direct all-in te gaan. Je kunt veel beter een klein budget instellen om te kijken hoe de campagne gaat lopen.

Als je dan merkt dat het niet zo goed gaat ben je niet direct heel veel geld kwijt. Je houdt dan nog genoeg geld over om je campagne bij te sturen zodat je wel de resultaten gaat behalen die je voor ogen had.

Als het dan blijkt dat je advertentie goed loopt en je er daadwerkelijk wat uithaalt, is het tijd om je budget op te schalen. Zo maak je nooit meer kosten dan nodig en hou je zelf de controle.

 

Doe altijd onderzoek

 

Als je geen idee hebt wie jouw ideale bezoeker is, heeft het helemaal geen zin om bezig te gaan met social media marketing. Voordat je eraan begint moet je namelijk precies weten wie je wil aanspreken en welke eigenschappen daaraan verbonden zitten.

Vooral bij Facebook kun je namelijk heel specifiek targetten. Als je dan vooraf heel goed bezig gaat met je doelgroep onderzoek ga je veel meer resultaten behalen dan wanneer je zomaar wat kiest.

Ook is het belangrijk om zoekwoord onderzoek te doen voor social media marketing. Het is altijd een goed idee om zoekwoorden te verwerken in je social media posts.

 

Social media marketing kosten beperken met Splittesten

 

Met social media marketing is het altijd een goed idee om meerdere varianten van de campagne te maken. De beste methode is om 3 verschillende campagnes te maken en ze dan tegelijk te laten draaien op een klein budget.

Na een week of twee weken zie je dan de resultaten en kan je zien welke het beste werkt. Het is dan niet de bedoeling dat je de andere campagnes gaat stoppen.

Blijf altijd splittesten en verbeter de campagnes die het niet zo goed doen. Als je dit een aantal keer doet kom je dan uiteindelijk tot de perfecte campagne.

 

Marketing funnels

 

Social media marketing werkt het beste als je gaat voor het verzamelen van email adressen. Maak een advertentie die erop gericht is om iets gratis weg te geven in ruil voor het email adres van je bezoeker. Zo kun je ook weer geld verdienen vanuit je social media marketing campagne zonder daarvoor nog meer kosten te maken.

Op het moment dat je dan de email adressen hebt gekregen, kun je een marketing funnel maken voor email marketing. Je maakt dan een reeks met opeenvolgende email die goed op elkaar aansluiten. Het doel is dan dat elke bezoeker die je een mail stuurt, te laten kopen in een van de e-mails.

Als je dat goed doet, levert de advertentie dankzij email marketing nog meer conversie op en kun je het oneindig blijven opschalen.

 

Leg de lat niet te hoog

 

Veel internet marketeers zien gouden bergen en willen direct de top bereiken. Het is veel beter en meer succesvol als je gaat voor laaghangend fruit. Maak daarom een hele selectieve doelgroep, met hele specifieke eigenschappen. Zo krijg je dan een handje vol mensen die echt geïnteresseerd zijn in je product. Het voordeel van een kleinere doelgroep hebben betekent ook dat je social media marketing minder gaat kosten.

 

Wil je alles leren over social media marketing?

 

Als je een online bedrijf hebt, is social media marketing een must. Het geeft je meer autoriteit op het internet, maar ook meer bezoekers. Er zijn heel veel bewezen strategieën die je zo kunt inzien en nadoen.

Je hoeft in deze tijd bijna niets meer zelf te bedenken, maar alleen nog maar nadoen. Via de onderstaande link kom je op een cursus waar je alles leert om je business naar het volgende niveau te tillen.

Je leert over social media marketing, email marketing, Sales funnels, Conversie optimalisatie en SEO/SEA. Door al deze elementen te combineren, heb je als ware het perfecte systeem om heel veel nieuwe conversies te genereren. Ook leer je hoe jij je social media marketing kosten laag houdt, en er toch het meeste uit haalt.

Als je dit hele pakket hebt geleerd ga je direct meer resultaat zien met je online business. Er zijn al meer dan 1000 mensen die deze online cursus hebben gevolgd. Als je op de onderstaande link klikt, lees je meer over de ervaringen van andere deelnemers, maar ook wat deze training voor jou kan betekenen.

Wil jij nu eindelijk echte resultaten behalen, en niet meer vast blijven zitten op het niveau waar je nu zit? Dan is de onderstaande training echt iets voor jou.

 

Master Marketeer

 

 

Share This