Vormen online marketingEr zijn veel vormen van online marketing. Sommige pas je misschien al toe in je bedrijf en anderen niet. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende vormen en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen als je ze gaat toepassen.

 

 

Vormen van online marketing

 

Je kunt online marketing op verschillende manieren toepassen. Je kunt daarvoor verschillende methodes gebruiken. Ook is het mogelijk om meerdere methoden te combineren. Zo vergroot je je kans op succes. Het is daarbij wel belangrijk dat je ze goed op elkaar aansluit om zo goed mogelijk samen te laten werken.

 

Een website

 

Een van de belangrijkste online marketing middelen is tegenwoordig een website. Een website is het visitekaartje van je bedrijf. Als je geen website hebt kom je tegenwoordig niet meer betrouwbaar over.

Als je een website maakt voor je bedrijf moet het direct duidelijk zijn wat voor een bedrijf je hebt. Ook moet de website gebruiksvriendelijk zijn voor zowel de desktopversie als voor mobiel.

Daarnaast moet je voor je website een doel hebben. Voor veel bedrijven is dit doel niet duidelijk en hebben ze alleen maar een website om een website te hebben.

Een website kan de volgende doelen hebben. Zo kun je gaan voor meer aanvragen, meer verkopen of gewoon informatie geven.

Als je wil dat je website gaat zorgen voor meer aanvragen en verkopen is het belangrijk dat je wordt gevonden in Google. Hiervoor moet je informatie toevoegen aan je website.

Door zoekwoorden in deze tekst te verwerken kom je dan op lange termijn te staan op goede posities in Google.

 

Social media

 

Social media is een veel gebruikt kanaal en kan daarom veel extra’s bieden voor je bedrijf. Met een social media pagina voor je bedrijf kun je ook doelen stellen.

Een van de meest voorkomende doelen die bedrijven hebben bij het gebruik van social media zijn meer naamsbekendheid en interactie met de klant.

Wanneer je een website combineert met social media kun je via social media ook bezoekers trekken naar je website. Dit gaat je op lange termijn meer omzet opleveren.

Wel is het belangrijk dat je dit goed op elkaar afstemt, en dat je social media pagina goed past bij je website.

 

Content marketing

 

Content marketing is een van de belangrijkste vormen van online marketing die je gaat toepassen. Deze vorm van marketing heb je nodig voor zowel je website als social media. Het is namelijk bij een website zo dat hoe meer content (teksten) jij toevoegt, en daarbij gebruik maakt van zoekwoorden, hoe meer bezoekers je naar je website gaat krijgen op lange termijn.

Ook voor content marketing is het belangrijk dat je een plan hebt. Wat wil je bijvoorbeeld met je teksten bereiken, en hoe ga je het aanpakken. Je kunt er dan voor kiezen om zelf de teksten in de vorm van een blog te gaan schrijven maar je kunt het ook laten doen. Dit is dan wel een investering in je bedrijf waarvoor je budget vrij moet maken.

De meeste bedrijven hebben een budget voor marketing activiteiten. Daar zou je ook content marketing onder kunnen plaatsen.

 

Zoekmachine optimalisatie

 

Met zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat je content goed gevonden wordt in de zoekmachines. Je hebt hiervoor twee verschillende vormen. De eerste heet SEO (Search engine Optimization). Hiermee zorg je ervoor dat je goede posities haalt in de gratis zoekresultaten van Google. Je schrijft dan teksten op je website en zorgt ervoor dat ze hoog in Google verschijnen.

Een andere vorm is SEA (Search engine advertising). Hiermee zorg je ervoor dat je een goede positie krijgt in de betaalde zoekresultaten van Google. Je betaalt hiervoor advertentie kosten.

De beste methode is om de twee vormen van online marketing te combineren. Zo krijg je als je het goed aanpakt het meeste resultaat.

 

Vormen van online marketing

 

Mobile marketing

 

Ongeveer 80% van alle verkopen online gaan tegenwoordig via mobiel. Het is daarom belangrijk dat de focus van je online marketing daarop ligt.

Zo kun je zorgen dat je mobiele versie van de website optimaal werkt. Ook kun je ervoor kiezen om een app te laten ontwikkelen voor je website.

Als je een app hebt of een goede mobiele website, kun je daarvoor conversie optimalisatie doen. Hiermee doe je onderzoek om ervoor te zorgen dat de koopknoppen op je website zo zijn ingericht dat het makkelijk is voor je bezoekers om door te klikken.

Naast conversie optimalisatie kun je er dan ook voor kiezen om een winactie in te stellen alleen voor mobiel. Zo laat je weten aan je klanten dat jij ook voor mobiel gaat.

Als je gaat voor mobile marketing is het ook belangrijk dat de weg naar de verkoop niet te moeilijk is. Meestal wordt een mobiel gebruikt op kleine momenten die ze vrij hebben. Bijvoorbeeld als ze staan te wachten op de bus.

Als jij er dan voor kan zorgen dat ze in 2 minuten het hele verkoopproces kunnen doorlopen, is de kans groot dat je meer gaat verkopen.

 

Email marketing

 

Dit is nog steeds een van de meest effectieve manieren van online marketing. Als je al een website hebt is het onmisbaar om ook met email marketing bezig te gaan.

Wanneer je email gaat toepassen dan kun je dit het beste combineren met je website. Wat je dan gaat doen is e-mails verzamelen van bezoekers op je website. Deze bezoekers zijn al geïnteresseerd in wat jij te bieden hebt. Als ze dan ook nog eens het email adres achterlaten betekent het dat ze je genoeg vertrouwen.  Om meer emailadressen te verzamelen kun je iets gratis weggeven op je website. Zo kun je korting geven op je producten of diensten, maar ook kun je een E-book schrijven met handige tips.

 

De vormen van online marketing leren toepassen?

 

Als jij meer wil weten over hoe je de vormen van online marketing op de beste manier kan toepassen dan kun je hiervoor leren. Er zijn veel cursussen die je helpen om je online marketing strategie op te zetten. Ook wij hebben een cursus geselecteerd waar we in geloven.

Als je de onderstaande cursus gaat volgen leer je alles over hoe jij je business naar het volgende niveau tilt. Wij hebben hem geprobeerd en zijn er zeer tevreden over. Naast ons geven nog 1000 mensen alleen maar goede reviews.

Bekijk op de onderstaande pagina wat deze cursus voor jou kan betekenen.

 

 

 

Share This