Waarom social media marketingWaarom social media marketing inzetten? Als je blogberichten schrijft voor je website wil je natuurlijk graag dat je gevonden wordt in de zoekmachines. Om je vindbaarheid extra te vergroten is het een goed idee om ook social media in te zetten. In dit blogbericht lees je meer over social media marketing.

 

 

 

Waarom social media marketing

 

Vooral als je website nog niet zo veel organisch verkeer krijgt, is het een goed idee om social media marketing in te zetten. Social media marketing zijn alle activiteiten die je voert om meer resultaat te behalen via social media.

Het kan hierbij gaan om advertenties maar ook over content plaatsen. Social media platformen zoals Facebook hebben ook een vergelijkbare algoritme net als Google. Waardoor relevante content die gepost wordt op social media meer views krijgt.

Als je dus dagelijks zou posten op social media kun je ervan uitgaan dat je ook hier organisch verkeer naar je website kan verwachten.

 

Hoe werkt social media marketing?

 

De snelste en meest effectieve manier om social media marketing toe te passen is Adverteren.

Vooral het marketing systeem van Facebook is daarin een uitblinker. Hier kun je voor relatief weinig geld een groot publiek bereiken die ook nog eens geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp.

Wel is het belangrijk dat je weet hoe adverteren via social media werkt omdat je anders onnodig kosten betaalt terwijl je er niets voor terug krijgt.

Als je niet direct geld uit wil geven aan social media marketing kun je ook kiezen om te gaan voor organisch bereik. Dit doe je dan op de zelfde manier als het posten van blogs.

Het mooie hiervan is dat je op lange termijn steeds meer verkeer vanaf social media naar je website krijgt.

Wel is het bij social media belangrijk dat je dit met regelmaat doet, omdat je anders heel snel je credit bij het social media platform verliest.

 

Waarom je social media marketing serieus moet nemen

 

Waarom social media marketing

 

Zoals je zelf ook weet gebruikt bijna iedereen social media. De meeste mensen besteden dagelijks veel tijd op social media platformen. Het is aan jou dan de taak om erachter te komen op werk social media platform jouw ideale bezoeker zich bevindt.

Door op dat zelfde social media marketing platform aanwezig te zijn en interactief met je ideale bezoeker te communiceren, bouw je aan een band. Hoe meer je ideale klant van je gaat houden, hoe groter de kans is dat hij bij jou wat koopt.

 

Social media marketing tips

 

Stel altijd doelen

 

Als je aan de slag gaat met social media marketing is het belangrijk dat je precies voor jezelf weet wat je ermee wil bereiken. Vaak worden de doelen uitgedrukt in conversie. Maar je kunt ook als doel stellen dat er meer wordt geklikt naar je website.

 

Leer je doelgroep goed kennen

 

Hoe beter jij je doelgroep leert kennen, hoe beter je kan inspelen op de behoefte. Wees daarom actief aanwezig op social media en luister naar wat je doelgroep te vertellen heeft. Maak vervolgens een concreet plan over hoe jij het beste op de wensen van je doelgroep kan inspelen.

 

Maak gebruik van acties

 

Een van de beste acties voor meer bereik is een win actie. Neem daarom 1 keer in de maand een win actie mee in je strategie. Hiermee krijg je direct heel veel meer bereik en dus ook meer naamsbekendheid.

 

Schrijf waardevolle content

 

Net als op je website is waardevolle content op social media ook heel belangrijk. Steeds meer mensen gebruiken social media en daarom is dat een unieke kans om regelmatig wat van je te laten horen. Hiermee vergroot je je bereik en zullen mensen je pagina’s gaan liken en je berichten gaan delen.

 

Wees geen verkoper

 

Je zou denken dat het helpt om verkoopgericht te schrijven. Maar mensen willen niet meer verkocht worden. Ze willen alleen nog maar waardevolle informatie. Als jij ervoor zorgt dat de informatie die jij geeft waardevol genoeg is, ga je vanzelf meer verkopen.

 

Maak je social media berichten interactief

 

Als je regelmatig wat post op social media is het een goed idee om je publiek om de mening te vragen. Hierdoor wordt er flink gereageerd op je social media berichten en heb je de kans dat veel meer mensen je berichten lezen. Maak daarom niet alleen gebruik van een link naar je website, maar plaats ook eens een bericht met daarin een call to action om de mening te geven.

 

Gebruik de juiste middelen

 

Als je aan de slag gaat met social media marketing zijn daarvoor hele handige tools die je kunt gebruiken. Er zijn een aantal gratis tools, maar ik raad je aan om toch wat geld te investeren in goede betaalde tools. De mogelijkheden met betaalde tools zijn veel meer dan wanneer je kiest voor gratis tools.

 

Blijf op de hoogte van de markt

 

Om ervoor te zorgen dat je goed kan blijven inspelen op de behoeften in de markt, is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van updates in de markt maar ook de verandering van klantbehoefte. Door hier actief in door te leren blijf je altijd een waardevolle speler bij je doelgroep.

 

Alles leren over online marketing?

 

Nu je weet waarom social media marketing zo belangrijk is wil je er natuurlijk ook mee aan de slag. Je weet nu waarom je gebruik moet maken van bewezen social media marketing systemen en dat je niet alles zelf hoeft te verzinnen.

Om je direct op weg te helpen hebben we voor jou een online cursus gevonden waarmee je alle aspecten van online marketing leert in stappen.

Als je snel resultaat wil kun je veel beter gewoon nadoen wat al werkt dan zelf alles uitzoeken. Wil jij weten hoe jij je online marketing kan verbeteren en wat er voor nodig is om succesvolle online marketing toe te passen? Neem dan eens een kijkje op de onderstaande pagina.

Na het volgen van deze cursus is het zelfs mogelijk om je online conversie met wel 200% te vergroten. Zonder dat je daarvoor extra tijd kwijt bent. De focus ligt namelijk op automatiseren.

 

 

 

 

 

Share This