Een eigen bedrijf beginnen zonder geldWaarop moet je letten bij het starten van een online bedrijf? Het starten van een online bedrijf is niet meer zo makkelijk als een x aantal jaar terug. Nee, je moet met meerdere zaken rekening houden. In dit artikel vertellen we je graag van alles over de aandachtspunten bij het starten van een online bedrijf. We geven hierbij graag aan waar je rekening mee moet houden en welke zaken je absoluut moet regelen.

In de basis valt een online bedrijf te vergelijken met een offline bedrijf. Qua bedrijfsvoering zijn er echter wel enkele belangrijke verschillen. Ook naar die verschillen kijken we uitgebreid in dit artikel. Kortom: wil je van alles weten over het starten van een online bedrijf? Lees dit artikel dan zeker even door!

Waarop moet je letten bij het starten van een online bedrijf en wat voor online bedrijf ga je nu starten?

Het is uiteraard allereerst van belang dat je een goed idee hebt. Je moet een goed idee hebben voor het online bedrijf dat je wenst te gaan starten. Welke online diensten wil je aanbieden? Wat onderscheidt jou ten opzichte van de concurrentie? Dergelijke vragen zijn ontzettend belangrijk voordat je gaat starten met een online bedrijf. We kunnen je dan ook aanraden om een marktonderzoek uit te voeren. Door een marktonderzoek uit te voeren, krijg je een duidelijk beeld van de (on)mogelijkheden en potentie van je online bedrijf.

Als je eenmaal een goed idee uitgewerkt hebt, kan je gaan starten met het starten van het online bedrijf. De belangrijkste aandachtspunten daarvoor kan je in dit artikel vinden.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Als je serieuze plannen voor een online bedrijf hebt, moet je het bedrijf in gaan schrijven bij de KVK. Hiervoor moet je goed nadenken over de bedrijfsvorm, het inschrijfadres en overige belangrijke zaken. Als je je in wilt schrijven bij de Kamer van Koophandel moet je wel aan alle voorwaarden voldoen. Je kunt alle voorwaarden hier vinden.

Bij het oprichten van een online bedrijf moet je ook goed op de bedrijfsvorm letten. De verschillende bedrijfsvormen brengen namelijk verschillende verplichtingen en aansprakelijkheden met zich mee. Het is dan ook aan te raden om je hier goed over te laten adviseren. Bekende bedrijfsvormen zijn onder andere een vof, een eenmanszaak en een bv.

Bedrijfsnaam, huisstijl & website

Eigenlijk moet je vanaf het begin al een goed functionerende website hebben. Het is dan ook van belang om vooraf goed na te denken over je bedrijfsnaam, de uitstraling van je website en je huisstijl. Door hier goed over na te denken, kan je direct een bepaalde identiteit aan je onderneming mee geven. Bij een online bedrijf is de identiteit ontzettend belangrijk. Houd hier dan ook goed rekening mee bij het starten van een online bedrijf.

Bankrekening & verzekeringen

Bij een online bedrijf heb je uiteraard te maken met transacties. Het is dan ook van belang dat je een zakelijke rekening afsluit. Vergelijk hiervoor de verschillende banken, de verschillende rekeningen en de verschillende voorwaarden. Op basis daarvan kan je uiteindelijk de juiste keuze maken voor je bankrekening.

Bij een online bedrijf heb je tevens te maken met een bepaalde verantwoordelijk en aansprakelijkheid. Als door jouw toedoen iets bij je opdrachtgever verkeerd gaat, kan je daar eventueel aansprakelijk voor worden gesteld. Het is dan ook absoluut aan te raden om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met een dergelijke verzekering dek je jezelf simpelweg in tegen mogelijke risico’s. Bij het starten van een online bedrijf moet je dus ook goed nadenken over de mogelijke verzekeringen die je af moet sluiten. Welke verzekeringen dit exact zijn, is ook afhankelijk van je bedrijfsvoering.

Huisvesting

Bij het voeren van een bedrijf, ongeacht of dit een online- of offline bedrijf is, moet je een vestigingsadres hebben. Je kunt je bedrijf op je woonadres inschrijven, maar je kunt ook een kantoorpand hiervoor gaan huren. Bij het starten van een online bedrijf is dit dan ook iets waar je goed op moet letten. Het inschrijven op je woonadres heeft kostentechnisch voordelen, maar sommige mensen willen juist bewust een scheiding tussen werk en privé. Ook voor het ontvangen van klanten is je woning wellicht niet de meest geschikte locatie.

 

Wat is een affiliate network precies

Je eigen website opbouwen/uitbouwen

Als je een online bedrijf hebt, moet je zelf ook over een website beschikken. Dat is simpelweg een vereiste. Bij het starten van een online bedrijf moet je dan ook veel energie en aandacht aan het opbouwen van je website besteden. Als online bedrijf zijnde is je website namelijk jouw visitekaartje. Middels social media marketing, zoekmachine optimalisatie en e-mailmarketing kan je jouw website steeds groter maken. Ondertussen ben je uiteraard ook nadrukkelijk bezig met het uitbreiden van je naamsbekendheid. Kortom: het opbouwen/uitbouwen van je website is een belangrijk onderdeel van de marketingmix van elke online onderneming.

Boekhoudprogramma

Als je jouw website op- en uit gaat bouwen, ga je ongetwijfeld klanten aantrekken. Alle transacties moeten geregistreerd worden in je boekhoudprogramma. Voor een online bedrijf is het absoluut aan te raden om hier een online boekhoudprogramma voor te gebruiken. Dit online boekhoudprogramma kan je namelijk vaak koppelen aan bijvoorbeeld je webshop.

Acquisitie plegen

Wat is een online bedrijf nou zonder klanten? Juist, precies helemaal niks. Een online bedrijf heeft simpelweg klanten nodig. Aan jou de taak om die klanten aan te trekken. Middels acquisitie kan je nieuwe klanten aantrekken en ook je huidige klanten behouden. Bij het starten van een online bedrijf is het belangrijk dat je continuïteit kan gaan verkrijgen. Kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Wij kunnen van harte de Master Marketeer cursus aanraden. In deze cursus krijg je allerlei informatie voorgeschoteld over marketing, het aantrekken van klanten en het behouden van klanten. Master Marketeer omschrijft dit zelf als volgt:

“Ontdek de simpele en bewezen methode om dagelijks nieuwe leads, klanten en verkopen online te genereren zonder hier veel tijd aan kwijt te zijn!”.

Met het online programma van Master Marketeer kan je dan ook met een vliegende start aan de slag. Je kunt direct al veel klanten aantrekken en digitale verkopen genereren. Wat wens je nog meer? Meld je direct aan en pluk de vruchten van dit online programma!

Share This