social media marketing planEen social media marketing plan: Tegenwoordig maken al veel bedrijven social media. Vaak hebben ze hier geen social media plan achter. Ze doen gewoon maar wat en hopen zo meer naamsbekendheid en klanten te werven. Toch maakt het hebben van een plan een groot verschil in je resultaten.  In deze blog gaan we dieper in op hoe je meer resultaten behaalt met social media.

Wat is een social media marketing plan

 

Met social media kun je veel bereik genereren. Ook kan dit resulteren in veel meer conversie en nieuwe klanten.  Vaak zijn social media marketing plannen gericht op het behalen van een bepaalde Return on investment (ROI). Maar het kan ook simpelweg gaan om het genereren van meer naamsbekendheid.

Als je een social media marketing plan gaat maken moet je daarvoor vooraf een doel vaststellen. Het doel van social media is om je website te promoten en wat wil je bereiken met het inzetten van social media. Als je dit goed aanpakt kan het je veel opleveren.

Social media marketing plan maken

 

Als je een social media marketing plan gaat maken, is dat niet niks. Voordat je kan beginnen moet je namelijk precies weten wat je er mee wil gaan bereiken, hoe lang je de campagne wil gaan voeren en wie je doelgroep is.

Het is vooral belangrijk dat je eerst een grondig doelgroep en marktonderzoek doet, voordat je een social media campagne gaat opzetten. Veel online marketeers vergeten dit waardoor de resultaten ander uitvallen dan ze graag zouden willen.  In het onderstaande stappenplan maak je een vliegende start.

 

Stap 1: Jouw bedrijf formuleren

Als je een sterk merk wil bouwen is het belangrijk dat je je bedrijf en diensten of producten in een paar zinnen kan vertellen. Als jij namelijk precies weet waar je bedrijf over gaat, kun je dat ook makkelijker vertalen naar je campagne op social media.

Het is dan de bedoeling dat je dit zo simpel mogelijk doet, zodat het voor iedereen te begrijpen is. Dus geen vakjargon gebruiken.

Stap 2: Wat zijn je doelstellingen?

Wat wil je gaan bereiken met het social media marketing plan dat je gaat maken. Wil je meer naamsbekendheid, meer verkopen of wil nieuwe klanten binnen halen. Ook kan een doelstelling voor social media zijn om meer interactie met je klant te genereren. Hierdoor bouw je aan vertrouwen.

Stap 3: Wie is je doelgroep

Als je actief gebruik wil gaan maken van social media is het belangrijk dat je precies weet wie je doelgroep is. Zo kun je ervoor zorgen dat de juiste mensen op je social media campagnes komen. Hiermee bespaar je jezelf heel veel kosten aan verkeer naar je campagnes die eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd zijn.

Doe daarom voordat je gaat beginnen met investeren in social media een goed doelgroep onderzoek zodat je geen geld weg gaat gooien.

 

Stap 4: Content schrijven voor je pagina’s

Voordat je gaat beginnen met adverteren, is het een goed idee om je pagina te vullen met waardevolle content. Zo heb je de kans dat wanneer ze je advertentie zien. Ze je gaan volgen of liken. Ook kunnen ze dan direct meer lezen over jou en wat je allemaal doet. Je hebt dan meer kans dat ze je interessant vinden.

Je kunt namelijk wel gaan adverteren, maar als je doel is meer naamsbekendheid is het niet handig als je doelgroep op een lege pagina komt. Ook zorgt het schrijven van content op social media voor organisch verkeer. Als je dit goed opbouwt, krijg je een steeds groter gratis bereik.

 

Stap 5: Adverteren

Nu je weet wie je doelgroep is en wat je wil bereiken. Kun je daarop je social media campagnes gaan maken. Via social media kun je hele gerichte doelgroepen instellen en ook wat je graag wil dat ze gaan doen. Het is nu een goed idee om eerst met een klein bedrag te beginnen zodat je kan testen of je campagne werkt.

Als het dan blijkt dat je gewenste resultaat laAngzaam behaald gaat worden, kun je meer geld investeren om je bereik te vergroten.

Het is altijd belangrijk om eerst je campagnes te testdraaien voordat je daadwerkelijk groot gaat inzetten. Zo voorkom je dat je onnodig geld investeert.

Stap 6: Meten en bijsturen

Als je je campagnes al een tijdje hebt draaien, komt daar hele waardevolle informatie uit. Je kunt dan precies zien wat wel goed werkt, en wat niet. Nu is het tijd om te gaan kijken wat voor jouw doelgroep het beste werkt. Hier kun je dan je gehele strategie naar aanpassen. Zo blijf je doordoen wat werkt, en schap je wat niet werkt.

 

 

Social media marketing plan

 

 

Een social media marketing plan maken is verstandig

 

Het is verstandig om eerst een plan te maken voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. Ook kost het over het algemeen wel wat tijd om dit helemaal klaar te krijgen. Als je zelf niet zo goed weet hoe je het moet aanpakken kun je twee dingen doen.

Je kunt er namelijk voor kiezen om je social media marketing uit te besteden, maar je kan er ook voor kiezen om het zelf te leren in een cursus. Er zijn genoeg bewezen strategieën die ook voor jou kunnen werken. Als je dan eenmaal door hebt hoe deze strategieën werken, kun je ze zelf toepassen in je business.

 

Online marketing cursus volgen

 

Wil jij meer succes met je bedrijf? En wil jij precies weten welke stappen je moet zetten om je business te vergroten? Dan is het een goed idee om een cursus te volgen. Op de onderstaande pagina ga je zo een cursus vinden. Hier worden alle aspecten van je business beschreven en uitgelegd.

Na het volgen van deze cursus weet je precies hoe jij je bedrijf naar het volgende niveau kan brengen. Er zijn je al meer dan 1000 mensen voor gegaan en de resultaten zijn gigantisch. Neem daarom even een kijkje op de onderstaande pagina om te bekijken wat deze cursus voor jou kan doen.

 

 

 

 

 

Share This