Online geld verdienen met facebookWat is Facebook retargeting?

Meer en meer bedrijven houden zich bezig met Facebook Ads. Via dit grote social media platform is het immers mogelijk om veel mensen te bereiken. Dat brengt direct onwijs veel voordelen met zich mee, waar elk bedrijf op de juiste manier van kunt gaan profiteren. Bijkomend voordeel is dat je via Facebook heel gericht de doelgroep kunt bepalen. Over het bereiken van een specifieke doelgroep bespreken we graag meer in dit artikel; daarbij ligt de focus met name op het begrip ‘Facebook retargetting’.

 

Doelgroep via Facebook bepalen

Mocht je als bedrijf zijnde via Facebook willen gaan adverteren, heb je in ieder geval meer dan genoeg mogelijkheden. Je kunt namelijk via dit social media platform zeer gericht de doelgroep gaan bepalen. De doelgroep die de advertenties in de tijdlijn voorbij moet zien komen. Díe mensen zijn immers de mensen die uit kunnen gaan groeien tot een klant, waardoor je meer en meer orders kunt gaan scoren. Ondertussen werk je nog ook nog eens aan de naamsbekendheid van jouw onderneming. Maar, hoe kan je de doelgroep via Facebook nou bepalen?

 

Voor het bepalen van de doelgroep kan je gebruik maken van een onuitputtelijke bron van informatie. Die informatie wordt door Facebook aan jou beschikbaar gesteld, aangezien Facebook onwijs veel weet van alle gebruikers van het social media platform. Alle gebruikers vinden bepaalde pagina’s leuk, alle gebruikers liken bepaalde pagina’s en alle gebruikers reageren wel eens op een bepaalde pagina. Aan de hand hiervan weet het algoritme van Facebook onwijs veel informatie te verzamelen. Daarbij wordt ook nog gekeken naar de werkervaring die je hebt, naar de informatie die je in jouw Facebook profiel opgenomen hebt en datgene waar je bijvoorbeeld met vrienden over praat via Facebook.

 

Door al deze informatie is Facebook in staat om elke Facebook gebruiker in een bepaalde ‘groep’ in te delen. Hierdoor zijn alle adverteerders in staat om de juiste mensen via Facebook aan te gaan spreken. Je kunt daarbij onder meer selecteren op woonplaats, op leeftijd, op interessegebied, op relatiestatus en op beroep. Door al deze mogelijkheden is elke adverteerder in staat om de advertenties op de juiste manier aan de doelgroep te gaan tonen.

 

Voordat het zo ver is, moet je wel gaan bepalen waar je de advertenties voor wilt gaan gebruiken. Wil je die advertenties gebruiken voor het promoten van jouw product? Of wil je liever puur aan de naamsbekendheid van jouw onderneming gaan werken? Dit zijn slechts twee van de mogelijke doelen die je kunt bedenken voor het adverteren via Facebook. Wil je meer weten over het bepalen van de doelgroep en dergelijke? In de Master Marketeer cursus komt dit uitgebreid aan bod; deze cursus is sowieso zeer aan te raden, indien je graag jouw kennis omtrent online marketing wilt verhogen.

conversie verhogen met facebook ads

Facebook retargetting

Bij het bepalen van het doel en de doelgroep van de advertentie kan je tussen verschillende mogelijkheden kiezen. Eén van de mogelijkheden waar relatief vaak voor gekozen wordt, is Facebook retargetting. Bij het bepalen van de doelgroep kijk je in dit geval puur naar de mensen die jouw website al eens bezocht hebben. Het kan hierbij gaan om jouw gehele website, maar je kunt ook filteren op bijvoorbeeld één salespage.

 

Om dit met een concreet voorbeeld toe te lichten: gebruiker A heeft wel eens op jouw website naar een bepaald product gekocht. Hij heeft dit product aan zijn winkelmandje toegevoegd, maar heeft niet afgerekend. Via Facebook retargetting kan je nogmaals het betreffende product aan hem tonen; dat doe je dan via een advertentie via Facebook. Gebruiker B heeft al enkele keren naar een bepaald product in jouw webshop gekeken. Tot op heden heeft hij echter nog geen actie ondernomen, waardoor het verstandig kan zijn om het artikel nogmaals via Facebook aan hem te tonen. Daarmee hou je zijn interesse voor het product warm en is de kans groter dat hij alsnog over gaat tot de aankoop.

 

Met Facebook retargetting richt je je dus compleet op mensen die jouw website al eens bezocht hebben. Het doel hiervan is uiteindelijk om de conversie te verhogen, aangezien de bezoeker mogelijk door jouw Facebook advertentie alsnog besluit om het product aan te schaffen. Als dat het geval is, heeft de advertentie in ieder geval voor het gewenste effect gezorgd.

 

Hoe kan je Facebook retargetting instellen?

Wil je graag met Facebook retargetting aan de slag gaan? Daarvoor dien je gebruik te gaan maken van Facebook pixel. Dit is een systeem van Facebook dat je in jouw eigen website moet gaan verwerken. Alleen op basis van dit systeem weet Facebook immers wélke gebruikers exact op jouw website hebben gekeken. Op basis van die informatie kunnen vervolgens de juiste advertenties aan de juiste personen getoond worden.

 

Het eerste wat je moet doen, is via de Facebook bedrijfsmanager een aangepaste doelgroep maken. Bij het instellen van deze aangepaste doelgroep kan je gebruik gaan maken van het Facebook pixel systeem; dat systeem functioneert eigenlijk vanuit jouw website. Op basis van die informatie kan je in de doelgroep bepalen of het bezoekers moeten zijn die een bepaalde salespagina hebben bezocht, puur jouw website hebben bezocht of een specifieke productpagina hebben bezocht. Je bent hierdoor in staat om zeer gericht een doelgroep te bepalen.

 

Vervolgens kan je een retargetting advertentie gaan maken, de instellingen naar wens te bepalen en vervolgens kan je Facebook aan de slag laten gaan. Het advertentiesysteem van Facebook is onwijs slim, waardoor je er zeker van kunt zijn dat de advertenties aan de juiste personen getoond gaan worden. Je kunt hierdoor de beste resultaten gaan behalen; ook in de cursus Master Marketeer kan je overigens veel leren over het adverteren via Facebook. Via Facebook kan je een onwijs groot publiek bereiken, kan je de juiste mensen bereiken en kan je ook de kosten zo laag mogelijk houden. Dat zijn dan ook enkele van de vele redenen waarom veel mensen tegenwoordig voor Facebook Ads kiezen. Het advertentiesysteem van Facebook werkt simpel, levert perfecte resultaten op en kan dus volledig op jouw wensen en behoeften afgestemd worden. Het gebruik maken van Facebook retargetting is daar één van de vele voorbeelden van!

Share This