Hoe kun je het beste online ondernemenWat is goede content voor affiliate marketing? Als je met affiliate marketing aan de slag gaat, moet je met meerdere factoren rekening houden. Zo is het zeker aan te raden om de focus op de content van een affiliate marketing website te letten.

Graag willen wij je dan ook iets meer vertellen over deze content. Want: waar moet content voor een affiliate marketing nou absoluut aan voldoen? Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij hier het juiste antwoord op geven. Ben je benieuwd geworden? Lees dan zeker even door!

 

Waar moet goede content voor affiliate marketing aan voldoen?

Bij het schrijven van content voor een affiliate marketing website heb je een leuke uitdaging. De content voor een affiliate marketing moet namelijk aan de volgende ‘eisen’ voldoen:

– De content moet uniek zijn. Je kunt de content op geen andere plek op het internet vinden. Kopiëren van content van je concurrenten is dan ook absoluut verboden.
– De content moet waardevol zijn. Je content moet een meerwaarde voor de bezoeker hebben. Je bezoeker is bijvoorbeeld op zoek naar het antwoord op een vraag. Jouw content moet dit antwoord snel geven.
– De content moet waar getrouw zijn. Niks is zo vervelend als content waar onjuistheden in staan. De content op jouw affiliate website moet dan ook volledig de waarheid zijn.
– De content moet de bezoeker overtuigen. Bij een affiliate website wil je uiteraard zoveel mogelijk bezoekers doorverwijzen naar de website van de verkopende partij. Dat krijg je alleen voor elkaar als je de bezoeker weet te overtuigen. Dat lukt indien je de goede content op je affiliate marketing website hebt staan.

De bovengenoemde eisen leggen we graag nog iets uitgebreider uit. Hieronder kan je dan ook een verdere toelichting vinden op bovengenoemde eisen.

De content moet uniek zijn

Google hecht veel waarde aan unieke content. Daarmee verkrijg je simpelweg pluspunten bij deze grootmacht. Als je de content van andere websites kopieert, krijg je echter heel veel minpunten. Ons advies is dan ook om altijd unieke content op je website te plaatsen. Dit is niet alleen prettig voor je bezoeker, maar wordt door Google dus ook als zeer prettig ervaren. Onder meer door de unieke content op je website te plaatsen, kan je een betere ranking binnen Google verkrijgen. Het is namelijk zo dat Google veel waarde hecht aan de content op je website. Het creëren van unieke content is dan ook een belangrijk onderdeel van de zoekmachine optimalisatie.

 

een blog maken met builderall

 

De content moet waardevol zijn

Wat bedoelen we precies met ‘waardevol’? De content moet waarde bevatten. De content moet waarde voor de bezoeker toevoegen. Een bezoeker komt niet zomaar op jouw affiliate website terecht. Nee, de bezoeker is op zoek naar een specifiek product of naar hulp voor een specifiek onderwerp. Als jij waardevolle content weet te leveren, kan een bezoeker het gewenste antwoord snel vinden. Zo is een bezoeker snel in staat om het gewenste product aan te schaffen (commissie voor jou) of om de gewenste informatie snel te vinden.

Ook Google hecht veel waarde aan de inhoud van jouw content. Het algoritme van Google heeft namelijk snel door als de content op jouw website waardevol is. Dat uit zich dus ook weer in betere rankings binnen Google. Bij het maken van content voor je affiliate website is het dan ook zaak om niet alleen aan je bezoekers te denken. Nee, goede content is voor zowel de bezoekers als voor Google ongelooflijk interessant.

Bij het creëren van de content moet je dan ook altijd rekening houden met Google. In de basis schrijf je de teksten voor je bezoeker. Door de content te creëren kan je echter ook goede rankings in Google verkrijgen. Dat levert je weer een hoop (nieuwe) bezoekers op. Goede content is waardevol voor zowel bezoekers als voor Google.

De content moet waar getrouw zijn

Op het internet is ongelooflijk veel informatie te vinden. Veel mensen denken dat al die informatie ook de waarheid is. Helaas is dat niet altijd het geval. Op het internet zitten namelijk veel cowboys die snel veel geld willen verdienen. Daarbij schuwt men niet om je verkeerd voor te lichten of bewust verkeerde informatie te verstrekken. Voor jouw affiliate website is het dan ook belangrijk dat je de waarheid gaat vertellen. Jouw content moet waar getrouw zijn en moet met er geen speld tussen kunnen krijgen.

Door waar getrouwe content op je website te plaatsen, krijg je bovendien het vertrouwen van de bezoeker. In de digitale wereld is het krijgen van vertrouwen ontzettend belangrijk. Je affiliate website is namelijk geen tastbaar product. Nee, men doet op het internet een hoop op gevoel. Door de juiste content te plaatsen, laat je een vertrouwd gevoel achter bij de bezoeker.

De content moet de bezoeker overtuigen

We zijn alweer aan de laatste eis toegekomen. Deze eis is wellicht het belangrijkste met het oog op de financiën van je website. Met een affiliate website wil je uiteraard geld gaan verdienen. Dat doe je pas als een bezoeker via jouw website een aankoop doet bij de verkopende partij. Het is dan ook van belang dat jij de bezoeker weet te overtuigen. Je moet de bezoeker warm maken voor jouw product(en) en vervolgens de bezoeker overtuigen om tot een aankoop over te gaan.

Om de bezoeker te overtuigen, kan je gebruik van meerdere aspecten maken. Zo kan je een hoop met foto’s en video’s doen. Ook kan je op je affiliate website recensies van andere klanten plaatsen. Dat kan ook een manier zijn om je bezoeker te overtuigen. Onder aan de streep heeft de content echter de belangrijkste rol hierin. De content moet de bezoeker overtuigen. Je moet de content dan ook op een leuke manier schrijven, zodat de bezoeker ook écht overtuigd raakt.

Je hebt hierboven kunnen lezen dat het creëren van goede content voor affiliate marketing niet al te makkelijk is. Onthoud in ieder geval dat de content aan bovenstaande vier eisen moet voldoen. Dan sla je al een grote slag en kan je (verder) groeien met je affiliate website. Veel succes!

 

Wil Jij Nu Ook Content Marketing Op De Juiste Manier Wilt Toepassen >>>

 

Affiliate marketing revolietie review

Share This