wordpress plugins 2Als je kiest voor WordPress voor je website kun je rekenen op heel veel extra’s. Om je website uit te bereiden kun je gebruik maken van duizenden WordPress plugins. Het gebruik hiervan hebben voor en nadelen. In dit blogbericht lees je welke WordPress plugins onmisbaar zijn voor je WordPress website en waar je op moet letten.

 

Wat zijn WordPress plugins

 

WordPress plugins zijn extra toevoegingen die je aan je WordPress website kan toevoegen. Deze toevoegingen dragen bij aan de functionaliteit van WordPress. Het systeem heeft van zich zelf al heel veel waardevolle tools maar is daarnaast nog uitbreid baar met allerlei extra tools.

Je kunt als je wilt onbeperkt extra tools toevoegen en er zijn zowel gratis tools als betaalde. Wat je wel moet onthouden is dat hoe meer plugins je aan je WordPress website toevoegt, hoe langzamer de website over het algemeen wordt.

 

Wat kun je met WordPress plugins?

 

Als je een WordPress website hebt kun je kiezen uit allerlei plugins. Er zijn plugins die je helpen met de beveiliging van je website, De snelheid van je website, maar ook ter ondersteuning van email marketing en social media marketing.

Ook zijn er een aantal plugins die iedere website zou moeten hebben. Deze plugins geven je website namelijk heel veel goede extra’s.

 

De belangrijkste plugins voor je WordPress website

 

Als je een WordPress website gaat beginnen zijn er een aantal plugins die onmisbaar zijn voor een goede functionaliteit van je website. Hieronder noemen we de plugins die iedere WordPress website moet hebben.

 

Jetpack

 

Jetpack is onmisbaar om zijn lichtgewicht en vele functies. Deze plugin werkt het beste samen met Akismet Antispam. Met Jetpack heb je direct een alles in een plugin. Jetpack regelt de beveiliging, De marketing (inclusief automatisch blogs posten op social media). Daarnaast verbetert Jetpack ook nog eens de prestaties van je website

 

Akismet

 

Akismet wordt standaard geïnstalleerd bij je WordPress website. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de plugin instellen.

Akismet bekijkt alle comments op je website en selecteert daaruit automatisch of het spam is. Dit scheelt je heel veel werk als je veel reacties krijgt.

 

Yoast SEO

 

Als je een website hebt wil je natuurlijk ook graag gevonden worden in de zoekmachines. Met de Yoast SEO plugin kun je ervoor zorgen dat je de teksten die je schrijft op je website goed geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines.

Daarnaast heeft Yoast SEO ook nog een aantal andere middelen die je helpen bij je vindbaarheid zoals sitemap functionaliteit en duplicaat content vermijden.

 

W3 Total Cache

 

Als je gebruik maakt van een caching plugin, word de content van je website opgeslagen in bijvoorbeeld de webbrowser. Dit heeft een direct positief effect op de laadsnelheid van je website. Een caching plugin is dus noodzakelijk voor een snelle website.

 

Contact form 7

 

Op vrijwel iedere website is het mogelijk om contact op te nemen via een formulier. Een van de meest gebruikte plugins daarvoor is contact form 7. Dit contact formulier is vooral simpel en praktisch maar werkt perfect.

 

Updraft Plus

 

Updraft plus is een van de beste plugins voor je WordPress website als het gaat om back-ups maken of back-ups herstellen. Het is heel belangrijk dat als je flink aan je WordPress website hebt gebouwd, dat je er een goede back-up van maakt.

Als er dan iets mis gaat met je website kun je makkelijk een opgeslagen versie van je WordPress website terugzetten.

 

EWWW Image optimizer

 

Met deze plugin zorg je ervoor dat de afbeeldingen van je website niet te groot zijn. Hiermee voorkom je dat je website traag wordt en is dit goed voor de SEO van je website.

Vooral veel beginners doen niets aan het optimaliseren van de afbeeldingen op de website waardoor ze slechter scoren in de zoekmachines.

 

Google Analytics for WordPress by MonsterInsights

 

Met deze plugin kun je heel gemakkelijk je Google analytics account koppelen aan je WordPress. Het enige wat je hoeft te doen is MonsterInsights autoriseren om Analytics in te zien en je bent er klaar voor.

 

BJ Lazy Load

 

Als je veel afbeeldingen gebruikt op je website is Lazy Load noodzakelijk. Zonder Lazy Load duurt het namelijk te lang voor je website om te laden. Hierdoor verlaten veel bezoekers je website al voordat ze überhaupt de pagina hebben gezien.

Met Lazy Load worden plaatjes pas ingeladen als  ze in beeld moeten verschijnen. Dus tijdens het scrollen over de pagina worden de plaatjes een voor een geladen.

 

Social Icons

 

Als je WordPress thema niet standaard al social media iconen laat zien in je berichten en pagina’s is het een goed idee om deze zelf toe te voegen aan je WordPress website. Hierdoor heb je meer kans dat je bezoekers je pagina’s en berichten gaan delen.

 

WP touch mobile

 

De meeste WordPress thema’s hebben tegenwoordig wel een goede functionaliteit voor mobiele weergave. Maar als je het echt goed wil doen is WP Touch Mobile de ultieme oplossing. Hiermee kun je namelijk een speciale versie van je website maken die is geoptimaliseerd voor mobiel. Dit thema is vooral licht en snel. Hierdoor krijg je van Google direct een beloning voor de mobielvriendelijkheid van je website.

 

Wordpress

 

Alles leren over WordPress?

 

Ben je met je eerste WordPress website begonnen en wil je graag meer leren over WordPress? Of ben je van plan om je eerste website te maken en ben je eerst aan het uitzoeken hoe het allemaal werkt? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alles zelf uit te zoeken, maar als je er niet te veel tijd aan kwijt wil zijn is het een goed idee om een WordPress Cursus te volgen.

Met de online cursus WordPress leer je stap voor stap hoe je een goede WordPress website in elkaar zet. Ook leer je welke plugins je juist wel nodig hebt en welke niet.

Sommige plugins zorgen er juist voor dat je website slechter wordt, en dat is niet de bedoeling.

 

 

 

 

 

Share This